Hitta och gå med i en grupp

Det går att gå med i en Google-grupp för att diskutera ett ämne eller kommunicera med teamet, organisationen, klassen eller andra grupper. Vissa grupper ger omedelbart medlemskap, men för andra måste du först begära medlemskap.

Gå med i en grupp

1. Logga in på Google Grupper. Ta reda på hur du går med om du inte har ett Google-konto.
  2. Skriv ett ämne, som t.ex. matlagning eller fotboll, i rutan högst upp.
    • Valfritt: Om en grupp är öppen går det att läsa meddelanden inskickade av medlemmarna genom att klicka på gruppnamnet.
  3. Gå med i en grupp genom att klicka på Bli medlem i gruppen eller Ansök om medlemskap i gruppen. Om gruppen endast har inbjudan kan du be om en inbjudan genom att klicka på Kontakta ägare.

När du har gått med i en grupp får du en bekräftelse via e-post. Om du har ansökt till en grupp eller har kontaktat en gruppägare måste gruppägaren godkänna din ansökan innan du kan delta i den gruppen.

Ändra inställningarna och visningsnamnet

Det går att ändra visningsnamnet, fotot, e-postadressen och hur ofta du får e-post från gruppen.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Mina inställningar och sedanInställningar för medlemskap och e-post uppe till höger.
  5. Välj inställningar.
  6. Klicka på Spara.

Gå med i en Google-grupp utan Gmail-adress

Om du inte har något Google-konto kan du

• läsa inlägg i offentliga grupper
  • söka efter inlägg i offentliga grupper.

Du behöver ett Google-konto för att

• skapa och hantera en grupp
  • gå med i en grupp
  • göra inlägg i en grupp
  • ta bort ett inlägg
  • läsa inlägg i en begränsad grupp.

Om du vill använda dessa funktioner i Google Grupper går det att skapa ett Google-konto utan att ändra e-postadressen.

Det går även att länka en e-postadress utanför Gmail till ett befintligt Google-konto. Den länkade e-postadressen går att göra till ägare eller ansvarig. Läs om att logga in på ditt Google-konto med en annan e-postadress.