Sök och gå med i en grupp

Det går att gå med i en Google-grupp för att diskutera ett ämne eller kommunicera med teamet, organisationen, klassen eller andra grupper. Vissa grupper ger omedelbart medlemskap, men för andra måste du först begära medlemskap.

Gå med i en grupp

1. Logga in på Google Grupper. Läs om hur du går med utan Google-konto.

2. Skriv ett ämne, som t.ex. matlagning eller fotboll, i rutan högst upp. Bläddra bland grupper efter kategori eller region genom att klicka på Bläddra i alla. Beroende på vad du söker visas en lista med grupper följt av en lista med meddelanden.

• Valfritt: Om en grupp är öppen går det att läsa meddelanden inskickade av medlemmarna genom att klicka på gruppnamnet.

3. Gå med i en grupp genom att klicka på Bli medlem i gruppen eller Ansök om medlemskap i gruppen. Om gruppen endast har inbjudan kan du be om en inbjudan genom att klicka på Kontakta ägare.

När du har gått med får du ett e-postmeddelande om detta. Om du ansökte eller kontaktade ägaren innebär det att din ansökan måste godkännas.

Ändra inställningarna och visningsnamnet

Det går att ändra visningsnamnet, fotot, e-postadressen och hur ofta du får e-post från gruppen.

1. Logga in på Google Grupper.

2. Klicka på Mina grupper.

3. Välj en grupp.

4. Klicka på Mina inställningar och sedan Inställningar för medlemskap och e-post uppe till höger.

5. Välj inställningar.

6. Klicka på Spara.

Gå med i en Google-grupp utan Gmail-adress

Om du inte har ett Google-konto går det ändå att:

• Läsa inlägg i allmänna grupper
  • Söka efter inlägg i allmänna grupper
  • Skriva inlägg i offentliga grupper på webbforumet

Du måste ha ett Google-konto för att:

• Skapa och hantera en grupp
  • Gå med i en grupp
  • Skriva inlägg i privata grupper där du är tillagd
  • Läsa inlägg i en begränsad grupp

Om du vill använda dessa funktioner i Google Grupper går det att skapa ett Google-konto utan att ändra e-postadressen.

Det går även att länka en e-postadress utanför Gmail till ett befintligt Google-konto. Den länkade e-postadressen går att göra till ägare eller ansvarig. Läs om att logga in på ditt Google-konto med en annan e-postadress.