Een groep zoeken en lid worden van een groep

In dit artikel lees je hoe je openbare groepen vindt waarvan het adres eindigt op googlegroups.com. Als je groepen wilt vinden in je werk- of schoolaccount, ga je naar Aan de slag met Groepen: een groep zoeken en eraan deelnemen.

Je kunt lid worden van een groep om te discussiëren over een onderwerp of om te communiceren met je team, organisatie, klas of andere mensen. Van sommige groepen kun je meteen lid worden, maar er zijn ook groepen waarvan je het lidmaatschap moet aanvragen.

Je hebt een Google-account nodig om lid te worden van groepen en erin te posten. Je kunt echter geen lid worden van groepen als je een Google-account gebruikt dat is ingesteld voor een kind jonger dan 13 jaar. Als een groep openbaar is, kun je zoeken naar de berichten van de groep en deze lezen zonder lid te hoeven worden.

Rechtstreeks lid worden van een groep

Afhankelijk van de instellingen van een groep, kun je de groep zoeken en eraan deelnemen via de pagina van de groep. Als je weet dat een groep bestaat, maar je deze niet kunt vinden, neem je contact op met de groepseigenaar om toegang te vragen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. De groep zoeken:
    1. Klik bovenaan op Mijn groepen en selecteer Alle groepen en berichten.
    2. Vul in het zoekvak de naam of het e-mailadres van de groep of een groepsonderwerp in en druk op Enter.
  3. (Optioneel) Kies een optie om de zoekresultaten aan te passen of uit te breiden:
    • Als je naar een onderwerp hebt gezocht en alleen groepen wilt bekijken, klik je bovenaan op Groepen.
    • Als je meer resultaten wilt bekijken, klik je onderaan de zoekresultaten van Groepen op + nog x groepen.
  4. Klik op de groepand thenLid worden van groep.

Als je geen optie ziet om lid te worden van de groep of in plaats daarvan Vragen om deel te nemen aan groep of Contact opnemen met eigenaren en beheerders ziet, ga je naarVerzoeken om lid te worden van een groep (hieronder).

5. Iedereen die de leden van de groep kan bekijken, kan je Google-profiel zien. Doe het volgende als je niet wilt dat je profiel zichtbaar is:
    1. Vink het vakje Koppelen aan mijn Google-accountprofiel uit.
    2. (Optioneel) Als je een andere weergavenaam wilt gebruiken, klik je op Weergavenaam en vul je de nieuwe naam in.
  6. Selecteer bij Abonnement hoe je e-mailupdates van de groep wilt ontvangen.
  7. Als je je niet automatisch wilt abonneren op updates als je posts in de groep plaatst, haal je het vinkje weg voor Abonneer mij op e-mailupdates (indien beschikbaar).
  8. Klik op Lid worden van groep.

Verzoeken om lid te worden van een groep

Doe het volgende als de groep zo is ingesteld dat je niet rechtstreeks lid kunt worden:

1. Volg stap 1-4 hierboven in Rechtstreeks lid worden van een groep.
  2. Klik op Vragen om deel te nemen aan groep of Contact opnemen met eigenaren en beheerders. Doe het volgende:
    • Als je op Vragen om deel te nemen aan groep klikt: Wacht op een e-mail waarin staat dat je lidmaatschap is goedgekeurd.
    • Als je op Contact opnemen met eigenaren en beheerders klikt: Vul de velden in het bericht in en stuur dit naar de groepseigenaren en -beheerders om het lidmaatschap aan te vragen. Wacht vervolgens op een e-mail waarin staat dat je lidmaatschap is goedgekeurd.
  3. Als je geen optie ziet om lid te worden of te vragen om lid te worden, kun je alleen lid worden van de groep door rechtstreeks te worden uitgenodigd door een groepseigenaar of -beheerder. Als je de groepseigenaar of -beheerder kent, vraag je deze persoon om je uit te nodigen.

Lid worden van een groep zonder Gmail-adres

Ook als je geen Gmail-adres hebt, kun je lid worden van groepen. Je moet daarvoor je e-mailadres koppelen aan een Google-account. Dat doe je als volgt: