Berichten maken en beantwoorden

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Je kunt een gesprek in Google Groepen starten of eraan deelnemen door een nieuw bericht te posten of geposte berichten in je groepen te beantwoorden.

Een nieuw gesprek starten

Start een groepsdiscussie over een onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op Nieuw gesprek.
  4. Typ je bericht.
  5. Klik op Bericht posten.

Berichten lezen en beantwoorden

Je kunt berichten lezen en beantwoorden via Google Groepen of via e-mail, afhankelijk van hoe de groep is ingesteld.

Reageren via Google Groepen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik op het bericht dat je wilt lezen.
  4. Kies of je het antwoord naar de groep of naar een individuele gebruiker wilt sturen.

• Als je een antwoord naar de hele groep wilt sturen, klik je onder de tekst van het bericht op Allen beantwoorden. Stel je antwoord opand thenklik op Bericht posten.
    • Als je alleen een antwoord wilt sturen naar de persoon die het bericht heeft gepost, klik je onder de tekst van het bericht op Auteur beantwoorden. Stel je antwoord opand thenklik op Verzenden.
    • Als je een bericht wilt doorsturen, klik je onder de tekst van het bericht op Doorsturen. Voer tekst in voor het berichtand thenklik op Verzenden.

Reageren via e-mail

1. Klik op het bericht in je inbox. Je kunt elke gewenste e-mail in het gesprek selecteren om deze te beantwoorden.
  2. Als je je reactie alleen wilt sturen naar degene die de post heeft geplaatst, selecteer je Beantwoorden. Als je een antwoord naar de hele groep wilt sturen, selecteer je Allen beantwoorden.

Vooraf geschreven berichten sturen met berichttemplates

Heb je er genoeg van steeds hetzelfde antwoord te typen als je een veelvoorkomende vraag krijgt? Stel je antwoord één keer op en sla het bericht op als template. Je kunt ook je handtekening toevoegen. Je kunt de template later met slechts een paar klikken openen en versturen.

Beperkingen voor templates

• Maximaal 100 templates
  • Maximaal 30 tekens voor de templatenaam
  • Maximaal 30.000 tekens per template
  • Geen 2 templates met dezelfde naam

Een template maken of wijzigen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Start een nieuw gesprek of begin met een antwoord op een bestaand gesprek.
  4. Klik op E-mailtemplates .
  5. Stel een bericht op dat je als template wilt opslaan.
  6. Kies een optie:
  • Als je een nieuwe template wilt maken, klik je op Concept opslaan als template and thenOpslaan als nieuwe template.
  • Als je een eerder opgeslagen template wilt wijzigen, klik je op Concept opslaan als template. Kies bij Template overschrijven een template en klik op Opslaan om deze te overschrijven.
  1. (Optioneel) Als je een e-mail wilt sturen, stel je een bericht op en klik je op Verzenden.

Een template invoegen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op E-mailtemplates .
  3. Kies bij Template invoegen een opgeslagen template om in te voegen in je e-mail.
  4. (Optioneel) Stel de rest van het bericht op en klik op Verzenden.

Een template verwijderen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op E-mailtemplates .
  3. Kies bij Template verwijderen een opgeslagen template die je wilt verwijderen.

Kiezen wie je berichten krijgt

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

Je kunt zelf bepalen of leden via e-mail een antwoord naar de hele groep of alleen naar bepaalde leden van de groep mogen sturen. Je kunt er ook voor kiezen om elk afzonderlijk bericht naar een bepaald e-mailadres te laten sturen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Ga aan de linkerkant naar Groepsinstellingen and then E-mailopties.

4. Klik bij Antwoorden posten in op de weergegeven optie and thenkies de gewenste optie.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een bericht verwijderen

Je hebt het recht 'Wie kan content modereren' nodig om berichten van andere leden te verwijderen.

Je kunt je eigen berichten verwijderen en mogelijk ook berichten van andere groepsleden.

1. Open het bericht dat je wilt verwijderen.
  2. Klik in de berichtvermelding op Meerand thenVerwijderen.
  3. Klik in het bevestigingsvak op OK.

Opmerking: Ongepaste posts kun je verwijderen en melden vanwege misbruik.