Groepsberichten lezen en beantwoorden

Als gebruiker van Google Discussiegroepen wil je wellicht beginnen met het lezen van berichten in je favoriete groepen en hierop reageren. Of je berichten kunt lezen en beantwoorden via de internetinterface of via e-mail (optioneel) hangt af van de configuratie van de groep (en van je persoonlijke instellingen).

Berichten lezen en beantwoorden via de internetinterface

Berichten lezen en beantwoorden via de internetinterface:

1. Klik op de knop 'Mijn discussiegroepen' in het beginscherm. Er wordt een lijst weergegeven van alle groepen waarop je bent geabonneerd.
  2. Klik op een groepsnaam. Het 'Onderwerpscherm' wordt weergegeven met een lijst van alle huidige onderwerpen. Je ziet dat alle ongelezen berichten voor een onderwerp (vet) worden weergegeven.
  3. Klik op het onderwerp dat je wilt lezen. Het eerste bericht in het onderwerp (gemaakt wanneer het onderwerp werd gemaakt) wordt bovenaan weergegeven, gevolgd door alle reacties.
  4. Klik op de knop Bericht beantwoorden rechts van de tijd van het bericht. Bovenaan wordt een antwoordveld met een opmaakwerkbalk weergegeven.
    Tip: klik op de knop Bericht beantwoorden (of het rode Bericht beantwoorden) in het eerste bericht om een antwoord te geven aan de oorspronkelijke maker van het onderwerp. Klik op Auteur antwoorden onder 'Meer berichtopties' om de plaatser van het bericht een antwoord te sturen via een privé-e-mail. Klik op Doorsturen onder 'Meer berichtopties' om het bericht door te sturen naar een e-mailadres.
  5. (optioneel) Klik op de link Origineel citeren om het oorspronkelijke bericht weer te geven onder je reactie.
  6. Typ je antwoord in het antwoordveld.
  7. (optioneel) Maak je antwoord op met de opties in de opmaakwerkbalk.
  8. Klik op de knop Posten om het bericht te beantwoorden.

Berichten lezen en beantwoorden per e-mail

Berichten lezen en beantwoorden per e-mail:

1. Klik op de e-mail in je postvak. De inhoud van de e-mail wordt weergegeven.
  2. Typ een antwoord op de e-mail.
  3. Selecteer 'Beantwoorden' (als je alleen de plaatser van het bericht een antwoord wilt sturen) of 'Allen beantwoorden' (als je de hele groep een antwoord wilt sturen). Het antwoord wordt verstuurd.
Opmerking: bij dit proces wordt ervan uitgegaan dat je 'E-mail' hebt geselecteerd in het gedeelte 'Hoe wil je deze groep lezen?' van de instellingen voor 'Mijn lidmaatschap' (je ontvangt een e-mail voor elk bericht van de groep).