Opprett og svar på meldinger

Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan det hende du ser andre alternativer. For å finne ut mer, kontakt administratoren din.

Du kan starte eller delta i samtaler i Google Grupper ved å legge ut nye meldinger eller svare på publiserte meldinger i gruppene dine.

Start en ny samtale

Start en gruppediskusjon om et emne du er interessert i.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Ny samtale øverst til venstre.
  4. Skriv inn en melding.
  5. Klikk på Legg ut meldingen.

Les og svar på meldinger

Du kan lese og svare på meldinger via Google Grupper eller e-post, avhengig av hvordan gruppen er konfigurert.

Svar via Google Grupper

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på meldingen du vil lese.
  4. Velg om du vil svare til gruppen eller en enkeltperson:

• For å svare til gruppen, klikk på Svar alle under meldingsteksten. Skriv et svarog deretterklikk på Legg ut en melding.
    • Hvis du bare vil svare til personen som la ut innlegget, klikker du på Svar til forfatteren under meldingsteksten. Skriv et svarog deretterklikk på Send.
    • Hvis du vil videresende en melding, klikker du på Videresend under meldingsteksten. Skriv inn en meldingstekstog deretterklikk på Send.

Svar via e-post

1. Klikk på meldingen i innboksen din for e-post. Du kan velge en hvilken som helst e-post i samtaletråden for å svare på den.
  2. For å svare kun til personen som la ut innlegget, velg Svar. For å svare til hele gruppen, velg Svar alle.

Send forhåndsskrevne e-poster med meldingsmaler

Er du lei av å skrive inn det samme svaret hver gang du får en melding med et vanlig spørsmål? Skriv svaret én gang, og lagre meldingen som mal. Du kan også inkludere signaturen din. Senere kan du åpne malen og sende den med bare noen få klikk.

Malbegrensninger:

• Maksgrensen er 100 maler.
  • Tegngrensen for malnavn er 30 tegn.
  • Tegngrensen per mal er 30 000 tegn.
  • Alle maler må ha unike navn.

Opprett eller endre maler

1. Logg på Google Grupper
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Start en ny samtale eller skriv et svar på en eksisterende samtale.
  4. Klikk på E-postmaler .
  5. Skriv en melding du vil lagre som mal.
  6. Velg et alternativ:
  • For å opprette en ny mal, klikk på Lagre utkastet som malog deretterLagre som ny mal.
  • For å endre en mal du har lagret tidligere, klikk på Lagre utkastet som mal. For Overskriv mal velger du en mal og klikker på Lagre for å overskrive den.
  1. (Valgfritt) For å sende en e-post, skriv meldingen og klikk på Send.

Sett inn maler

1. Logg på Google Grupper
  2. Klikk på E-postmaler .
  3. For Sett inn mal velger du en lagret mal for å sette den inn i e-posten.
  4. (Valgfritt) Skriv resten av e-posten, og klikk på Send.

Slett en mal

1. Logg på Google Grupper
  2. Klikk på E-postmaler .
  3. For Slett malen velger du en lagret mal for å slette den.

Velg hvem som skal motta meldingene dine

Krever eier- eller administratorrollen.

Du kan bestemme om medlemmene skal kunne svare via e-post til hele gruppen eller bare til enkelte medlemmer av gruppen. Du kan også velge at hver e-post skal sendes til en angitt e-postadresse.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Til venstre går du til Gruppeinnstillingerog deretterAlternativer for e-post.

4. For Legg ut svar til klikker du på alternativet som visesog derettervelg alternativet du vil ha.
  5. Klikk på Lagre endringer.

Slett en melding

For å slette meldinger fra andre medlemmer må du ha tillatelsen «Hvem kan moderere innhold?».

Du kan slette meldinger du har lagt ut, og muligens meldinger fra andre gruppemedlemmer.

1. Åpne meldingen du vil slette.
  2. I meldingsoppføringen klikker du på Merog deretterSlett.
  3. Klikk på OK i bekreftelsesboksen.

Merk: Hvis et innlegg er upassende, kan du slette det og rapportere det som misbruk.