Crear missatges i respondre-hi

Si heu iniciat la sessió en un compte de la feina o d'un centre educatiu, les opcions que veieu poden ser diferents. Per obtenir més informació, contacteu amb el vostre administrador.

Podeu iniciar converses a Grups de Google o unir-vos-hi publicant un missatge nou o responent a missatges publicats dels vostres grups.

Iniciar una conversa nova

Inicieu un debat en grup sobre un tema que us interessi.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic al nom d'un grup.
  3. A la part superior esquerra, feu clic a Conversa nova.
  4. Escriviu un missatge.
  5. Feu clic a Publica el missatge.

Llegir missatges i respondre-hi

Podeu llegir missatges i respondre-hi a través de Grups de Google o per correu electrònic, segons com estigui configurat el grup.

Respondre a través de Grups de Google

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic al nom d'un grup.
  3. Feu clic al missatge que voleu llegir.
  4. Trieu si voleu respondre al grup o individualment:

• Per respondre al grup, feu clic a Respon a tots a sota del text del missatge. Redacteu la vostra resposta and then feu clic a Publica el missatge.
    • Per respondre només a la persona que ha fet la publicació, feu clic a Respon a l'autor a sota del text del missatge. Redacteu la resposta and then feu clic a Envia.
    • Per reenviar un missatge, feu clic a Reenvia a sota del text del missatge.Introduïu el text del vostre missatge and then feu clic a Envia.

Respondre per correu electrònic

1. Feu clic al missatge a la safata d'entrada. Podeu seleccionar qualsevol correu electrònic de la conversa per respondre-hi.
  2. Per respondre només a la persona que ha fet la publicació, seleccioneu Respon. Per respondre a tot el grup, seleccioneu Respon a tots.

Enviar missatges preconfigurats amb plantilles de missatges

Us heu cansat d'escriure la mateixa resposta cada vegada que rebeu un missatge amb una pregunta habitual? Redacteu la resposta una vegada i deseu el missatge com a plantilla. També podeu incloure-hi la signatura. Més endavant, podreu obrir la plantilla i enviar-la amb només uns quants clics.

Limitacions de les plantilles

• Podeu crear un màxim de 100 plantilles
  • Els noms de les plantilles poden ser de 30 caràcters com a màxim
  • Les plantilles poden tenir 30.000 caràcters com a màxim
  • No es pot repetir cap nom de plantilla

Crear o canviar una plantilla

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic al nom d'un grup.
  3. Inicieu una conversa nova o comenceu una resposta a una conversa ja creada.
  4. Feu clic a Plantilles de correu electrònic .
  5. Redacteu un missatge que vulgueu desar com a plantilla.
  6. Trieu una opció:
  • Per crear una plantilla, feu clic a Desa l'esborrany com a plantillaand thenDesa com una plantilla nova.
  • Per canviar una plantilla desada anteriorment, feu clic a Desa l'esborrany com a plantilla i, a Sobreescriu una plantilla, trieu una plantilla i feu clic a Desa per sobreescriure-la.
  1. (Opcional) Per enviar un correu electrònic, redacteu el missatge i feu clic a Envia.

Inserir una plantilla

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Plantilles de correu electrònic .
  3. A Insereix una plantilla, trieu una plantilla desada per inserir-la al correu electrònic.
  4. (Opcional) Redacteu la resta del missatge i feu clic a Envia.

Suprimir una plantilla

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Plantilles de correu electrònic .
  3. A Suprimeix la plantilla, trieu la plantilla desada que vulgueu suprimir.

Triar qui rebrà els missatges

Requereix la funció de propietari o de gestor.

Podeu decidir si els membres poden respondre per correu electrònic a tot el grup o només a determinats membres del grup. També podeu triar que cada missatge s'enviï a una adreça electrònica concreta.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic al nom d'un grup.
  3. A l'esquerra, aneu a Configuració del grup and then Opcions de correu electrònic.

4. Publica respostes a, feu clic a l'opció que es mostra and then trieu l'opció que vulgueu.
  5. Feu clic a Desa els canvis.

Suprimir un missatge

Per suprimir missatges d'altres membres, cal tenir el permís Qui pot moderar el contingut.

Podeu suprimir missatges que hàgiu publicat i, possiblement, missatges d'altres membres del grup.

1. Obriu el missatge que vulgueu suprimir.
  2. A l'entrada del missatge, feu clic a Més and then Suprimeix.
  3. Al quadre de confirmació, feu clic a D'acord.

Nota: si una publicació és inadequada, podeu suprimir-la i informar-ne com a ús abusiu.