Skapa och svara på meddelanden

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Du kan starta eller gå med i konversationer i Google Grupper genom att lägga upp ett nytt meddelande eller svara på inlägg i dina grupper.

Starta en ny konversation

Starta en gruppdiskussion om ett ämne du är intresserad av.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Ny konversation högst upp till vänster.
  4. Skriv meddelandet.
  5. Klicka på Lägg upp meddelande.

Läsa och svara på meddelanden

Du kan läsa och svara på inlägg med hjälp av Google Grupper eller e-post, beroende på hur gruppen är konfigurerad.

Svara via Google Grupper

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på det meddelande du vill läsa.
  4. Välj om du vill svara till gruppen eller individuellt:

• Svara gruppen genom att klicka på Svara alla under meddelandetexten. Skriv ditt svarföljt avklicka på Lägg upp meddelandet.
    • Om du bara vill svara personen som la upp inlägget klickar du på Svara författaren under meddelandetexten. Skriv ditt svarföljt avklicka på Skicka
    • Om du vill vidarebefordra ett meddelande klickar du på Vidarebefordra under meddelandetexten. Ange meddelandetextenföljt avklicka på Skicka.

Svara med e-post

1. Klicka på inlägget i din e-postinkorg. Du kan välja valfri e-post i konversationstråden att svara på.
  2. Svara endast personen som skrev inlägget genom att välja Svara. Välj Svara alla för att svara hela gruppen.

Välj vem som får dina meddelanden

Kräver rollen Ägare eller Ansvarig.

Du kan bestämma om medlemmar kan svara via e-post till hela gruppen eller endast till vissa medlemmar i gruppen. Du kan även välja att få varje meddelande skickat till en viss e-postadress.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Öppna Gruppinställningarföljt avE-postalternativ till vänster.

4. Klicka på alternativet som visas under Lägg upp svar till följt av välj önskat alternativ.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Ta bort meddelande

Om du tar bort meddelanden från andra medlemmar måste du ha behörigheten Vem kan moderera innehåll.

Du kan radera meddelanden som du har publicerat och eventuellt meddelanden från andra gruppmedlemmar.

1. Öppna meddelandet som du vill radera.
  2. Klicka på Mer""följt avRadera i meddelandeposten.
  3. Klicka på OK i bekräftelserutan.

Obs! Om ett inlägg är olämpligt kan du radera det och rapportera det som missbruk.