Skapa och svara på inlägg

Det går att starta eller gå med i konversationer i Google Grupper genom att starta ett nytt ämne eller svara på inlägg i dina grupper.

Starta ett nytt ämne

Starta en gruppdiskussion om ett ämne du är intresserad av.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Nytt ämne högst upp.
  5. Skriv ett meddelande.
  6. Klicka på Lägg upp.

Markera E-post uppdateringar till mig för att få alla uppdateringar om ett inlägg, inklusive dina svar. Du ser bara det här alternativet under ämnesalternativen om du inte är medlem i gruppen eller du inte får gruppinlägg i e-postmeddelanden.

Läsa och svara på inlägg

Du kan läsa och svara på inlägg med hjälp av Google Grupper eller e-post, beroende på hur gruppen är konfigurerad.

Svara via Google Grupper

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på ämnet som du vill läsa.
  5. Det går att svara till gruppen eller enskilt:

• Svara gruppen genom att klicka på Lägg upp svar Svara alla intill inläggets datum. Ditt svar blir det sista inlägget i tråden.
    • Klicka på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger i inlägget om du endast vill svara personen som skrev inlägget. Klicka på Svara författaren privat. Det här alternativet är endast tillgängligt om du använder ett Google-konto.
    • Vidarebefordra ett meddelande genom att klicka på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger i inlägget. Klicka på Vidarebefordra.
  6. Klicka på Lägg upp, Svara eller Vidarebefordra.

Svara med e-post

1. Klicka på inlägget i din e-postinkorg. Det går att välja valfri e-post att svara på i ämnestråden.
  2. Svara endast personen som skrev inlägget genom att välja Svara. Välj Svara alla för att svara hela gruppen.

Fler inläggsalternativ:

Välj vem som får dina inlägg

Om du är gruppägare eller ansvarig kan du bestämma om medlemmar kan svara via e-post till hela gruppen eller endast till vissa medlemmar i gruppen. Du kan även välja att få varje meddelande skickat till en viss e-postadress.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp uppe till höger.
  5. Klicka på Inställningar följt av E-postalternativ till vänster.
  6. Använd nedåtpilen Nedåtpil intill Lägg upp svar för att göra ändringar.
  7. Klicka på Spara.
Lägg upp en diskussion, ett meddelande eller en fråga

Det går att välja olika typer av inlägg beroende på inställningarna för din grupp.

• Diskussion Diskussion: En allmän tråd. Diskussion är standardinläggstypen för de flesta grupperna.
  • Meddelande Meddelande: Ett ämne som innehåller viktig information från administratörerna till alla medlemmar.
  • Fråga Fråga: En diskussion som har ett arbetsflöde eller tilldelas vissa medlemmar. Den här inläggstypen finns i grupptyperna frågor och svar och webbforum.
Bifoga filer eller foton
  • Bifoga en fil till inlägget genom att klicka på Bifoga en fil. Klicka på Välj filer från datorn i rutan Välj en fil som visas, leta upp din fil och klicka på Öppna eller Välj.
  • Klicka på Infoga bild Infoga bild i formateringsfältet för att inkludera ett foto.

Ta bort ett inlägg

Det går att ta bort inlägg som du skickade. Om du har tillåtelse att moderera innehåll kan du ta bort alla inlägg.

1. Öppna inlägget som du vill radera.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil längst upp till höger i meddelandet.
  3. Välj Ta bort inlägg.
  4. Klicka på OK i bekräftelserutan.

Obs! Om ett inlägg är olämpligt kan du radera det och rapportera det som missbruk.