Berichten maken en beantwoorden

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Je kunt een gesprek in Google Groepen starten of eraan deelnemen door een nieuw bericht te posten of geposte berichten in je groepen te beantwoorden.

Een nieuw gesprek starten

Start een groepsdiscussie over een onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op Nieuw gesprek.
  4. Typ je bericht.
  5. Klik op Bericht posten.

Berichten lezen en beantwoorden

Je kunt berichten lezen en beantwoorden via Google Groepen of via e-mail, afhankelijk van hoe de groep is ingesteld.

Reageren via Google Groepen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik op het bericht dat je wilt lezen.
  4. Kies of je het antwoord naar de groep of naar een individuele gebruiker wilt sturen.

• Als je een antwoord naar de hele groep wilt sturen, klik je onder de tekst van het bericht op Allen beantwoorden. Stel je antwoord opand thenklik op Bericht posten.
    • Als je alleen een antwoord wilt sturen naar de persoon die het bericht heeft gepost, klik je onder de tekst van het bericht op Auteur beantwoorden. Stel je antwoord opand thenklik op Verzenden.
    • Als je een bericht wilt doorsturen, klik je onder de tekst van het bericht op Doorsturen. Voer tekst in voor het berichtand thenklik op Verzenden.

Reageren via e-mail

1. Klik op het bericht in je inbox. Je kunt elke gewenste e-mail in het gesprek selecteren om deze te beantwoorden.
  2. Als je je reactie alleen wilt sturen naar degene die de post heeft geplaatst, selecteer je Beantwoorden. Als je een antwoord naar de hele groep wilt sturen, selecteer je Allen beantwoorden.

Kiezen wie je berichten krijgt

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

Je kunt zelf bepalen of leden via e-mail een antwoord naar de hele groep of alleen naar bepaalde leden van de groep mogen sturen. Je kunt er ook voor kiezen om elk afzonderlijk bericht naar een bepaald e-mailadres te laten sturen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Ga aan de linkerkant naar Groepsinstellingen and then E-mailopties.

4. Klik onder Antwoorden posten in op de weergegeven optieand thenkies de gewenste optie.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een bericht verwijderen

Je hebt het recht 'Wie kan content modereren' nodig om berichten van andere leden te verwijderen.

Je kunt je eigen berichten verwijderen en mogelijk ook berichten van andere groepsleden.

1. Open het bericht dat je wilt verwijderen.
  2. Klik in de berichtvermelding op Meer""and thenVerwijderen.
  3. Klik in het bevestigingsvak op OK.

Opmerking: Ongepaste posts kun je verwijderen en melden vanwege misbruik.