Posts maken en beantwoorden

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Je kunt een gesprek in Google Groepen starten of eraan deelnemen door een nieuw bericht te posten of posts in je groepen te beantwoorden.

Een nieuw gesprek starten

Start een groepsdiscussie over een onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op Nieuw gesprek.
  4. Typ je bericht.
  5. Klik op Bericht posten.

Posts lezen en hierop reageren

Je kunt posts lezen en beantwoorden via Google Groepen of via e-mail, afhankelijk van hoe de groep is ingesteld.

Beantwoorden via Google Groepen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik op het bericht dat je wilt lezen.
  4. Kies of je het antwoord naar de groep of naar een individuele gebruiker wilt sturen.

• Als je een antwoord naar de hele groep wilt sturen, klik je onder de tekst van het bericht op Allen beantwoorden. Stel je antwoord opand thenklik op Bericht posten.
    • Als je alleen een antwoord wilt sturen naar de persoon die het bericht heeft gepost, klik je onder de tekst van het bericht op Auteur beantwoorden. Je browser opent de geconfigureerde e-mailclient op het scherm voor het opstellen van berichten. Stel je antwoord opand thenklik op Verzenden Deze optie is alleen beschikbaar als:
      • je een Google-account gebruikt,
      • je browser is geconfigureerd om mailto-links te openen,
      • je beschikt over het recht Wie kan de e-mailadressen van leden zien?.
    • Als je een bericht wilt doorsturen, klik je onder de tekst van het bericht op Doorsturen.Voer tekst in voor het berichtand thenklik op Verzenden.

Reageren via e-mail

1. Klik op de post in je inbox. Je kunt elke gewenste e-mail in het gesprek selecteren om te beantwoorden.
  2. Als je je reactie alleen wilt sturen naar degene die de post heeft geplaatst, selecteer je Beantwoorden. Als je een antwoord naar de hele groep wilt sturen, selecteer je Allen beantwoorden.

Kiezen wie je posts ontvangt

Als je eigenaar of beheerder van een groep bent, kun je bepalen of leden via e-mail een antwoord naar de hele groep of alleen naar bepaalde leden van de groep mogen sturen. Je kunt er ook voor kiezen om elk afzonderlijk bericht naar een bepaald e-mailadres te laten sturen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Ga aan de linkerkant naar Groepsinstellingen and then E-mailopties.

4. Klik rechtsboven naast Geavanceerd op Inschakelen "".
  5. Klik onder Antwoorden posten in op de weergegeven optieand thenkies de gewenste optie.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een post verwijderen

Als je een post hebt geplaatst, kun je deze verwijderen. Als je het recht Wie kan content modereren hebt, kun je elke post verwijderen.

1. Open de post die je wilt verwijderen.
  2. Klik in het bericht aan de rechterkant op Meer""and thenVerwijderen.
  3. Klik in het bevestigingsvak op OK.

Opmerking: Ongepaste posts kun je verwijderen en melden vanwege misbruik.