Posts maken en beantwoorden

Je kunt een gesprek in Google Discussiegroepen starten of hieraan deelnemen door een nieuw onderwerp te posten of posts in je discussiegroepen te beantwoorden.

Een nieuw onderwerp starten

Start een groepsdiscussie over een onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik bovenaan het scherm op Nieuw onderwerp.
  5. Typ je bericht.
  6. Klik op Posten.

Je kunt alle updates voor een post ontvangen (waaronder je eigen antwoorden) door Updates per e-mail naar mij verzenden aan te vinken. Deze optie staat alleen onder de onderwerpopties als je geen lid van de groep bent of als je geen posts van de groep per e-mail ontvangt.

Posts lezen en beantwoorden

Je kunt posts lezen en beantwoorden via Google Discussiegroepen of via e-mail, afhankelijk van hoe de groep is ingesteld.

Beantwoorden via Google Discussiegroepen

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik op het onderwerp dat je wilt lezen.
  5. Je kunt een antwoord naar de groep of naar een individu sturen:

• Wil je een antwoord naar de hele groep sturen, klik dan naast de datum van de post op Reactie posten Allen beantwoorden . Je antwoord is de laatste post in de discussielijn.
    • Wil je alleen een antwoord sturen naar degene die de post heeft geplaatst, klik dan rechtsboven in de post op de pijl-omlaag Pijl omlaag. Klik vervolgens op De auteur persoonlijk antwoorden. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer je een Google-account gebruikt.
    • Wil je een post doorsturen, klik dan rechtsboven in de post op de pijl-omlaag Pijl omlaag. Klik vervolgens op Doorsturen.
  6. Klik op Posten, Beantwoorden of Doorsturen.

Beantwoorden via e-mail

1. Klik op de post in je inbox. Je kunt elke gewenste e-mail in de discussie selecteren en deze beantwoorden.
  2. Selecteer Beantwoorden als je alleen een antwoord wilt sturen naar degene die de post heeft geplaatst. Wil je een antwoord naar de hele groep sturen, selecteer dan Allen beantwoorden.

Meer opties voor posten:

Kiezen wie je posts ontvangt

Als je eigenaar of beheerder van een groep bent, kun je bepalen of leden via e-mail een antwoord naar de hele groep of alleen naar bepaalde leden van de groep mogen sturen. Je kunt er ook voor kiezen elk bericht naar een bepaald e-mailadres te laten verzenden.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren.
  5. Klik aan de linkerkant op Instellingen en dan E-mailopties.
  6. Klik op de pijl-omlaag Pijl omlaag naast 'Antwoorden posten' en kies de gewenste optie.
  7. Klik op Opslaan.
Een discussie, aankondiging of vraag posten

Afhankelijk van de instellingen van je groep, kun je verschillende typen posts selecteren.

• Discussie Discussie: Een algemeen gesprek. Een discussie is het standaard posttype voor de meeste groepen.
  • Aankondiging Aankondiging: Een onderwerp met belangrijke informatie van de beheerders dat bestemd is voor alle leden.
  • Vraag Vraag: Een discussie die een workflow kan hebben of die aan bepaalde leden kan worden toegewezen. Dit type post is beschikbaar in de groepstypen 'vraag-en-antwoordforum' en 'webforum'.
Foto's of bestanden bijvoegen
  • Als je een bestand bij je post wilt voegen, klik je op Een bestand bijvoegen. Klik in het vak 'Een bestand selecteren' op Bestanden op je computer selecteren, vind je bestand en klik op Openen of Kiezen.
  • Als je een foto wilt toevoegen, klik je in de opmaakbalk op Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen.

Een post verwijderen

Degene die een post heeft geplaatst, kan die ook weer verwijderen. Als je rechten hebt om content te modereren, kun je elke gewenste post verwijderen.

1. Open de post die je wilt verwijderen.
  2. Klik rechtsboven in de post op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Selecteer Post verwijderen.
  4. Klik in het bevestigingsvenster op OK.

Opmerking: Ongepaste posts kun je verwijderen en als misbruik melden.