Een nieuw onderwerp maken

Als je een nieuw onderwerp maakt, maak je tegelijkertijd ook het eerste bericht in het onderwerp aan. Een nieuw onderwerp in een groep maken:

1. Klik in het 'Onderwerpscherm' op de knop Nieuw onderwerp. Het scherm 'Nieuw onderwerp in "[group_name]' wordt geopend.
  2. Selecteer het type bericht (discussie, vraag of aankondiging). De instellingen van de groep bepalen welke typen berichten beschikbaar zijn.
    • Discussie () - een algemeen bericht waarop gewoonlijk kan worden gereageerd door alle leden van de groep.
    • Vraag () - een formeel soort discussie. Aan vragen kan bijvoorbeeld een werkstroom zijn gekoppeld en andere leden kunnen worden aangewezen om de vraag te beantwoorden.
    • Aankondiging () - een onderwerp met belangrijke informatie van beheerders voor alle leden.
  3. (optioneel) Schakel het selectievakje Bovenaan weergeven in, zodat het nieuwe onderwerp boven aan de lijst van onderwerpen komt te staan. Deze optie is alleen beschikbaar voor groepseigenaren of leden aan wie toestemming is verleend.
  4. (optioneel) Schakel het selectievakje Vergrendelen in om te verhinderen dat gebruikers op het onderwerp reageren. Deze optie is handig als je een aankondiging maakt en geen antwoorden op de aankondiging wilt. Deze optie is alleen beschikbaar voor groepseigenaren of leden aan wie toestemming is verleend.
  5. Typ het gewenste onderwerp in het veld 'Onderwerp'.
  6. (optioneel) Klik op de link 'Bestand toevoegen als bijlage' om een bestand toe te voegen aan het eerste bericht. Het dialoogvenster 'Een bestand selecteren' wordt weergegeven.
    1. Klik op de knop Kies bestanden om te uploaden.
    2. Navigeer naar je bestand.
    3. Klik op de knop Openen. Het bestand wordt geüpload naar Google Discussiegroepen.
  7. Typ de inleiding voor het onderwerp. Maak de tekst naar wens op door op de knoppen boven het tekstvak te klikken.
  8. Klik op de knop Verzenden om het onderwerp te posten. Het onderwerp wordt weergegeven in de lijst van onderwerpen voor de groep.