Posts maken en beantwoorden

Je kunt een gesprek in Google Discussiegroepen starten of hieraan deelnemen door een nieuw onderwerp te posten of posts in je discussiegroepen te beantwoorden.

Een nieuw onderwerp starten

Start een groepsdiscussie over een onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik bovenaan het scherm op Nieuw onderwerp.
  5. Typ je bericht.
  6. Klik op Posten.

Als je alle updates van een post wilt ontvangen, inclusief je eigen reacties, plaats dan een vinkje voor Wijzigingen naar mij e-mailen. Je ziet deze optie alleen als je geen lid bent van die groep of als je je voorkeur voor het bezorgen van e-mail hebt ingesteld op 'Geen e-mailupdates verzenden'.

Posts lezen en beantwoorden

Als de groep is ingesteld als een online lijst van onderwerpen, kun je via het webforum posts lezen en op posts reageren. Als je mails op je e-mailadres ontvangt, kun je via je mail posts lezen en hierop reageren.

Reageren via het online forum

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik op het onderwerp dat je wilt lezen.
  5. Je kunt een antwoord naar de groep of naar een individu sturen:

• Wil je een antwoord naar de groep sturen, klik dan naast de datum van de post op 'Reactie posten' Allen beantwoorden . Je antwoord is de laatste post in de discussielijn.
    • Wil je alleen een antwoord sturen naar degene die de post heeft geplaatst, klik dan in de rechterbovenhoek van de post op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Klik vervolgens op De auteur persoonlijk antwoorden. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer je een Google-account gebruikt.
    • Wil je een post doorsturen, klik dan in de rechterbovenhoek van de post op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Klik vervolgens op Doorsturen.
  6. Klik op Posten, Beantwoorden of Doorsturen.

Reageren via e-mail

1. Klik op de post in je inbox. Je kunt elke gewenste e-mail in het e-mailgesprek selecteren en deze beantwoorden.
  2. Als je je reactie alleen wilt sturen naar degene die de post heeft geplaatst, selecteer je Beantwoorden. Als je de hele groep een bericht wilt sturen, selecteer je Allen beantwoorden.

Meer opties voor posten:

Kiezen wie je posts ontvangt

Je kunt bepalen of een e-mail automatisch naar de hele groep of naar bepaalde leden van de groep wordt verzonden.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Beheren.
  5. Klik aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens E-mailopties.
  6. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast 'Antwoorden posten' en kies de gewenste optie.
  7. Klik op Opslaan.
Een discussie, aankondiging of vraag posten

Afhankelijk van de instellingen van je groep, kun je verschillende typen posts selecteren.

• Discussie Discussie: Een algemene discussielijn. Een discussie is het standaard posttype voor de meeste groepen.
  • Aankondiging Aankondiging: Een onderwerp met belangrijke informatie van de beheerders voor alle leden.
  • Vraag Vraag: Een discussie die een workflow kan hebben of die aan specifieke leden kan worden toegewezen. Dit type post is beschikbaar in de groepstypen 'vraag-en-antwoordforum' en 'webforum'.
Foto's of bestanden bijvoegen
  • Als je een bestand bij je post wilt voegen, klik je op Een bestand bijvoegen. Klik in het vak 'Een bestand selecteren' op Bestanden op je computer selecteren, vind je bestand en klik op Openen of Kiezen.
  • Als je een foto wilt toevoegen, klik je in de opmaakbalk op Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen.

Een post verwijderen

Als je een post hebt geplaatst, kun je deze verwijderen. Als je een moderator bent, kun je elke post verwijderen.

1. Open de post die je wilt verwijderen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de post op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer Post verwijderen.
  4. Klik in het bevestigingsvenster op OK.