Viestien luominen ja niihin vastaaminen

Jos olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille, saatat nähdä erilaisia vaihtoehtoja. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Voit aloittaa keskusteluja tai liittyä niihin Google Ryhmissä julkaisemalla uuden viestin tai vastaamalla julkaistuihin viesteihin ryhmissäsi.

Uuden keskustelun aloittaminen

Aloita ryhmäkeskustelu kiinnostavasta aiheesta.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi keskustelu.
  4. Kirjoita viesti.
  5. Valitse Postaa viesti.

Viestien lukeminen ja niihin vastaaminen

Voit lukea viestejä ja vastata niihin Google Ryhmissä tai sähköpostissa sen mukaan, miten ryhmä on määritetty.

Vastaaminen Google Ryhmien kautta

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa viestiä, jonka haluat lukea.
  4. Valitse, haluatko vastata koko ryhmälle vai yksityisesti:

• Jos haluat vastata ryhmälle, klikkaa viestin tekstin alapuolelta Vastaa kaikille. Kirjoita vastauksesija sittenvalitse Postaa viesti.
    • Jos haluat vastata vain postanneelle henkilölle, valitse viestin alapuolelta Vastaa kirjoittajalle. Kirjoita vastauksesija sittenvalitse Lähetä.
    • Jos haluat lähettää viestin edelleen, valitse viestin tekstin alapuolelta Lähetä edelleen. Lisää viestiin tekstiäja sittenvalitse Lähetä.

Sähköpostin kautta vastaaminen

1. Klikkaa postilaatikossa olevaa viestiä. Voit valita minkä tahansa sähköpostin keskusteluketjussa ja vastata siihen.
  2. Voit vastata ainoastaan postauksen kirjoittajalle valitsemalla Vastaa. Jos haluat vastata koko ryhmälle, valitse Vastaa kaikille.

Viestien vastaanottajien valitseminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

Voit päättää, voivatko jäsenet vastata sähköpostin kautta koko ryhmälle vai vain joillekin ryhmän jäsenille. Voit myös valita, että jokainen viesti lähetetään tiettyyn sähköpostiosoitteeseen.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenSähköpostiasetukset.

4. Valitse näytetty vaihtoehto Vastausten kohde ‑kohdastaja sittenvalitse haluamasi vaihtoehto.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Viestin poistaminen

Muiden jäsenten lähettämien viestien poistaminen edellyttää Ketkä voivat valvoa sisältöä ‑käyttöoikeutta.

Voit poistaa julkaisemiasi viestejä ja mahdollisesti myös muiden ryhmän jäsenten viestejä.

1. Avaa poistettava viesti.
  2. Klikkaa viestistä Lisää""ja sittenPoista.
  3. Valitse vahvistusruudusta OK.

Huom. Jos postaus on sopimaton, voit poistaa sen ja ilmoittaa väärinkäytöksestä.