Postauksien luominen ja niihin vastaaminen

Jos olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille, saatat nähdä erilaisia vaihtoehtoja. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Voit aloittaa keskusteluja tai liittyä niihin Google Ryhmissä postaamalla uuden viestin tai vastaamalla postauksiin ryhmissäsi.

Uuden keskustelun aloittaminen

Aloita ryhmäkeskustelu kiinnostavasta aiheesta.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi keskustelu.
  4. Kirjoita viesti.
  5. Valitse Postaa viesti.

Postauksien lukeminen ja niihin vastaaminen

Voit lukea postauksia ja vastata niihin Google Ryhmissä tai sähköpostissa sen mukaan, miten ryhmä on määritetty.

Vastaaminen Google Ryhmien kautta

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa viestiä, jonka haluat lukea.
  4. Valitse, haluatko vastata koko ryhmälle vai yksityisesti:

• Jos haluat vastata ryhmälle, klikkaa viestin tekstin alapuolelta Vastaa kaikille. Kirjoita vastauksesija sittenvalitse Postaa viesti.
    • Jos haluat vastata vain postanneelle henkilölle, valitse viestin alapuolelta Vastaa kirjoittajalle.  Selain avaa viestin kirjoitusruudun määrittämässäsi sähköpostiohjelmassa. Kirjoita vastauksesija sittenvalitse Lähetä. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos:
      • käytät Google-tiliä
      • selaimesi on määritetty niin, että sillä voi avata mailto-linkkejä.
      • sinulla on Ketkä voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet ‑käyttöoikeudet.
    • Jos haluat lähettää viestin edelleen, valitse viestin tekstin alapuolelta Lähetä edelleen. Kirjoita viestiin tekstiäja sittenvalitse Lähetä.

Sähköpostin kautta vastaaminen

1. Klikkaa postausta postilaatikossa. Voit valita minkä tahansa sähköpostin keskusteluketjussa ja vastata siihen.
  2. Voit vastata ainoastaan postauksen kirjoittajalle valitsemalla Vastaa. Voit vastata koko ryhmälle valitsemalla Vastaa kaikille.

Postauksien vastaanottajien valitseminen

Jos olet ryhmän omistaja tai ylläpitäjä, voit päättää, voivatko jäsenet vastata sähköpostin kautta koko ryhmälle tai vain joillekin ryhmän jäsenille. Voit myös valita, että jokainen viesti lähetetään tiettyyn sähköpostiosoitteeseen.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenSähköpostiasetukset.

4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisäasetukset-kohdan vierestä Ota käyttöön"".
  5. Valitse näytetty vaihtoehto Vastausten kohde ‑kohdastaja sittenvalitse haluamasi vaihtoehto.
  6. Valitse Tallenna muutokset.

Postauksen poistaminen

Voit poistaa postaamasi viestit. Jos sinulla on Ketkä voivat ylläpitää sisältöä ‑käyttöoikeus, voit poistaa minkä tahansa postauksen.

1. Avaa postaus, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa viestin oikeasta reunasta Lisää""ja sittenPoista.
  3. Valitse vahvistusruudusta OK.

Huom. Jos postaus on sopimaton, voit poistaa sen ja ilmoittaa väärinkäytöksestä.