Postauksien luominen ja niihin vastaaminen

Voit aloittaa keskusteluja tai liittyä niihin Google Ryhmissä postaamalla uuden aiheen tai vastaamalla postauksiin ryhmissäsi.

Uuden aiheen aloittaminen

Aloita ryhmäkeskustelu kiinnostavasta aiheesta.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa Omat ryhmät.
  3. Valitse ryhmä.
  4. Valitse yläreunasta Uusi aihe.
  5. Kirjoita viesti.
  6. Klikkaa Lähetä.

Jos haluat saada kaikki postauksen päivitykset mukaan lukien vastauksesi, valitse Lähetä päivitykset sähköpostiini. Näet tämän vaihtoehdon aiheen vaihtoehdoissa vain, jos et ole kyseisen ryhmän jäsen tai jos et vastaanota ryhmän sähköpostiviestejä.

Postauksien lukeminen ja niihin vastaaminen

Voit lukea postauksia ja vastata niihin Google Ryhmissä tai sähköpostissa sen mukaan, miten ryhmä on määritetty.

Vastaaminen Google Ryhmien kautta

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa Omat ryhmät.
  3. Valitse ryhmä.
  4. Klikkaa aihetta, jonka haluat lukea.
  5. Voit vastata ryhmään tai yksityisesti:

• Voit vastata ryhmään klikkaamalla postauksen päivämäärän vierestä Vastaa viestiin Vastaa kaikille . Vastauksesi näkyy pinossa viimeisenä.
    • Voit vastata ainoastaan postauksen kirjoittaneelle henkilölle klikkaamalla postauksen oikeasta yläkulmasta alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli. Valitse Vastaa kirjoittajalle yksityisesti. Tämä vaihtoehto on käytettävissä ainoastaan, jos käytät Google-tiliä.
    • Voit lähettää viestin eteenpäin klikkaamalla postauksen oikeasta yläkulmasta alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli. Valitse Lähetä edelleen.
  6. Valitse Lähetä, Vastaa, tai Lähetä edelleen.

Sähköpostin kautta vastaaminen

1. Klikkaa postausta postilaatikossa. Voit valita minkä tahansa sähköpostin aiheketjussa ja vastata siihen.
  2. Voit vastata ainoastaan postauksen kirjoittajalle valitsemalla Vastaa. Vastaa koko ryhmälle valitsemalla Vastaa kaikille.

Lisää viestiasetuksia:

Postauksien vastaanottajien valitseminen

Jos olet ryhmän omistaja tai ylläpitäjä, voit päättää, voivatko jäsenet vastata sähköpostin kautta koko ryhmälle tai vain joillekin ryhmän jäsenille. Voit myös valita, että jokainen viesti lähetetään tiettyyn sähköpostiosoitteeseen.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa Omat ryhmät.
  3. Valitse ryhmä.
  4. Valitse oikean yläkulman läheltä Hallinnoi ryhmää.
  5. Klikkaa vasemmalta Asetukset ja sitten Sähköpostiasetukset.
  6. Voit tehdä muutoksia klikkaamalla Lähetä vastaukset ‑kohdan vierestä alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  7. Valitse Tallenna.
Keskustelun, ilmoituksen tai kysymyksen postaaminen

Ryhmän asetuksista riippuen voit valita erityyppistä postauksista.

• Keskustelu Discussion: Yleinen ketju. Keskustelu on useimpien ryhmien postauksien oletustyyppi.
  • Ilmoitus Announcement: Aihe, joka sisältää tärkeää tietoa ylläpitäjiltä kaikille jäsenille.
  • Kysymys Question: Keskustelu, jolla voi olla työvirta tai joka voidaan määrittää tietyille jäsenille. Tämä postaustyyppi on saatavilla Kysymykset ja vastaukset ‑palstoille ja internetkeskusteluryhmille.
Tiedostojen tai kuvien liittäminen
  • Voit liittää tiedoston postaukseesi klikkaamalla Liitä tiedosto. Valitse näkyviin tulevasta Valitse tiedosto ‑kentästä Valitse tiedostoja tietokoneelta, etsi tiedosto ja klikkaa Avaa tai Valitse.
  • Lisää kuva valitsemalla muotoilupalkista Lisää kuva Lisää kuva.

Viestin poistaminen

Voit poistaa postaamasi viestit. Jos sinulla on oikeus valvoa sisältöä, voit poistaa minkä tahansa postauksen.

1. Avaa postaus, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa viestin oikeasta yläkulmasta alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse Poista viesti.
  4. Klikkaa vahvistuskentästä OK.

Huom. Jos postaus on sopimaton, voit poistaa sen ja ilmoittaa väärinkäytöksestä.