Tips for å lykkes med Google Ad Grants

Her følger noen tips for hvordan du kan få mest mulig ut av Ad Grants.  Se også etter varsler i kontoen din for tilpassede tips og lærerike nettseminarer som organiseres av Google Ad Grants-teamet.

1. Strukturér kontoen din
  2. Lag effektive annonser
  3. Velg riktige søkeord
  4. Målrett mot riktig målgruppe
  5. Spor hva folk gjør etter at de har klikket på annonsen din
  6. Angi bud for målene dine automatisk

1. Strukturér kontoen din

Når noen søker på Google.com og ser gjennom resultatene, blir annonsen din mer fremtredende hvis den er relevant i forhold til det de ser etter.  For å gjøre den mer relevant kan du velge søkeord du vil vise en annonse for, og gruppere dem etter tema i forskjellige annonsegrupper, slik at du kan vise annonser relatert til disse søkeordene.  Du kan også skille annonsegruppene og plassere dem i kampanjer for å tildele budsjettet til de emnene som er viktigst for deg.

Tenk deg at organisasjonen din gir bort gratis bøker til barn. I dette tilfellet ønsker du sannsynligvis ikke bare én kampanje om «bøker». I stedet kan kampanjene dine se slik ut:

• Kampanje: Bøker for babyer
  • Kampanje: Bøker for førskolebarn
  • Kampanje: Bøker for tenåringer
  • Kampanje: Bli frivillig
  • Kampanje: Donér

Dermed vil annonsegruppene reflektere hvordan folk kan komme til å søke på Google.com, slik at du kan tilby annonser som er spesielt relevante for søkene deres. Annonsegruppene i en kampanje ved navn «Bli frivillig» kan for eksempel omfatte følgende:

1. Bli frivillig med babyer
  2. Bli frivillig med barn
  3. Bli frivillig innen utdanning
  4. Bli frivillig til å forbedre leseferdigheter
  5. Bli frivillig til å lære barn å lese

2. Lag effektive annonser

Skriv 3–5 overbevisende annonser per annonsegruppe som er relevante for søkeordene i den enkelte annonsegruppen. Annonsene roteres, og annonsene som gir bedre resultater enn andre i annonsegruppen, prioriteres.

Korte setninger med variert språk fungerer best. Unngå uvanlige akronymer og forkortelser.  Finn de unike aspektene ved organisasjonen og tjenesten – for eksempel «Sjekk databasen vår over gratis bøker for å finne bøker som er midt i blinken for førskoleelevene dine» eller «Meld deg som frivillig til å lese for barn i lokalområdet ditt i dag».

Søkeord for eksempelannonse nr. 1:

Bli frivillig til å lære barn å lese
Bli frivillig til å lære bort leseferdigheter
Bli frivillig til å undervise barn
Frivillig arbeid lese for barn
Undervis vanskeligstilte barn
    Eksempelannonsetekst nr. 1:

Lær barn å lese
Frivillige trengs nå.
Nettopplæring tilgjengelig.
www.LærBarnÅLese.no

Annonseutvidelser legger til nyttige linker nedenfor annonsen, slik at budskapet ditt blir lettere å få øye på.  Finn ut om forskjellige annonseutvidelser og hvordan du bruker dem.

3. Velg riktige søkeord

Spør deg selv hvilke søkeord – ordkombinasjoner og fraser – du ville skrevet inn i Google Søk-boksen for å finne programmene og tjenestene for organisasjonen din. Deretter kan du bruke søkeordplanleggeren for å finne relaterte søkeord og dele dem inn i annonsegrupper (hvis du ønsker å vise den samme annonsen for dem).

Hvis du legger til et søkeord uten noen formatering, brukes fleksibelt samsvar – som er standarden for søkeord i AdWords-programmet.  Hvis for eksempel søkeordet ditt er brystkreft, vises annonsen din når et Google-søk inneholder søkeordet brystkreft, uavhengig av hvilke andre søkeord som er brukt, eller rekkefølgen brukeren skrev dem inn i. Annonsene dine vises også automatisk for utvidede treff, inkludert flertallsformer og relevante variasjoner som

• informasjon om brystkreft
  • brystkreft blant menn
  • støttegrupper for brystkreft
  • symptomer på brystkreft
  • brystkreft-undersøkelse hjemme

Alle søkene ovenfor er relatert til brystkreft og er relevante. Men standardinnstillingen fleksibelt samsvar fungerer ikke bra for generelle søkeord som kan være tatt med i søk som ikke er relatert til organisasjonen din.  La oss tenke oss at organisasjonen din har som mål å redde truede bjørner.  Her er noen søkeord som kan vise en annonse målrettet mot søkeordet «bjørn» med fleksibelt samsvar:

• bjørnen sover
  • video om Berenstain-bjørnene
  • Bompibjørnene
  • bjørn funnet strandet på øde øy

Ingen av søkene nevnt ovenfor er relevante for organisasjonen, men de inneholder alle søkeordet «bjørn». Søkeord som «beskytt bjørner» og «truede bjørner» ville vært bedre alternativer.  I slike tilfeller kan du bruke negative søkeord.  Du kan angi søkeord som negative ved å sette en bindestrek foran det uønskede søkeordet. Hvis for eksempel organisasjonen vår for truede bjørner bruker søkeordet «bjørn», kan følgende negative søkeord tas med for å unngå at vi får treff på urelaterte søk:

1. -bjørnstjerne
  2. -berenstain
  3. -dæhlie
  4. -bompibjørnene

4. Målrett mot riktig målgruppe

Du kan også målrette annonsene dine mot forskjellige geografiske posisjoner og språk. Du kan angi en spesifikk avstand fra organisasjonens tjenesteområde eller velge byer, områder eller land.

5. Spor hva folk gjør etter at de har klikket på annonsen din

I tillegg til at AdWords viser hvor mange folk som har klikket på annonsene dine, kan AdWords eller Google Analytics spore hva kundene gjøre når de har ankommet nettstedet ditt.

La oss for eksempel tenke oss at noen av søkeordene dine leder folk til nettstedet ditt, mens andre søkeord får folk til å registrere seg for nyhetsbrevet ditt eller donere.  Kjennskap til dette er nyttig for å fastslå hva slags typer søkeord og annonser du bør bruke for fremtidige innsamlingskampanjer.

Be nettredaktøren din om å installere AdWords-koden for konverteringssporing på nettstedet ditt, eller be betalingsformidleren du bruker for donasjoner, om å bygge sporingskoden din inn i systemet deres.  Alternativt kan du importere målsettinger fra Google Analytics til sporing i AdWords. Bare sørg for at du bruker samme e-postadresse for både AdWords- og Analytics-kontoene, slik at de enkelt kan knyttes sammen. Finn ut mer om hvordan du knytter sammen kontoene dine.

6. Angi bud for målene dine automatisk

Hvis du automatiserer budene dine med AdWords, kan du spare mye tid som ellers ville vært brukt på optimalisering av målene dine. Maksimer antall konverteringer, som er en strategi for Smart budgivning, angir bud automatisk, slik at du får flest mulig konverteringer for kampanjene dine, samtidig som du får brukt opp hele budsjettet. Budstrategien Maksimer antall konverteringer oppdager hvilke søkeord som mer sannsynlig fører til et ønsket utfall, og byr så mer for disse og mindre for andre. Du kan slå på Maksimer antall konverteringer i Innstillinger-fanen i kampanjene dine.

Merk: Hvis du bruker Maksimer antall konverteringer i Ad Grants, kan systemet by over maksbudet på programnivå (USD 2) hvis kontoens resultater tilsier at det er gunstig.

Link til beslektet innhold