Vinkkejä Google Ad Grantsin käyttöön

Tässä on joitakin vinkkejä, joiden avulla saat enemmän irti Ad Grants ‑avustuksestasi.  Pidä silmällä myös tililläsi näkyviä ilmoituksia, joiden kautta saat räätälöityjä vinkkejä ja voit tutustua Google Ad Grants ‑tiimin järjestämiin verkkoseminaareihin.

1. Tilin jäsentäminen
  2. Tehokkaiden mainosten luominen
  3. Oikeiden avainsanojen valitseminen
  4. Mainosten kohdistaminen oikein
  5. Klikkauksen jälkeisten toimien seuraaminen
  6. Hintatarjousten määrittäminen automaattisesti

1. Tilin jäsentäminen

Kun käyttäjä tekee haun Google.comissa ja selaa tuloksia, hän voi huomata mainoksesi helpommin, jos se liittyy hänen etsimiinsä asioihin.  Voit edesauttaa tätä valitsemalla avainsanat, joiden yhteydessä mainos näytetään, ja ryhmittelemällä ne eri teemoja noudattaviin mainosryhmiin.  Voit myös lajitella mainosryhmät kampanjoihin, jolloin voit käyttää budjettisi sinulle tärkeimpiin aiheisiin.

Ajatellaan esimerkiksi, että organisaatiosi jakaa ilmaisia kirjoja lapsille. Todennäköisesti sinun ei kannata julkaista vain yhtä kampanjaa, jonka aiheena ovat kirjat. Jäsennä kampanjat sen sijaan esimerkiksi näin:

• Kampanja: Kirjoja vauvoille
  • Kampanja: Kirjoja esikoululaisille
  • Kampanja: Kirjoja teineille
  • Kampanja: Tee vapaaehtoistyötä
  • Kampanja: Anna lahjoitus

Tämän jälkeen voit lajitella mainokset mainosryhmiin, jotka vastaavat käyttäjien todennäköisesti tekemiä Google-hakuja. Näin voit näyttää käyttäjille heidän hakuihinsa olennaisesti liittyviä mainoksia. Tee vapaaehtoistyötä ‑kampanja voisi sisältää esimerkiksi seuraavat mainosryhmät:

1. Tee vapaaehtoistyötä vauvojen hyväksi
  2. Tee vapaaehtoistyötä lasten hyväksi
  3. Tee vapaaehtoistyötä kouluissa
  4. Tee vapaaehtoistyötä ja opeta lukutaitoa
  5. Tee vapaaehtoistyötä ja opeta lapsia lukemaan

2. Tehokkaiden mainosten luominen

Kirjoita jokaista mainosryhmää kohden 3–5 houkuttelevaa mainosta, jotka liittyvät kyseisen ryhmän avainsanoihin. Mainoksia näytetään vuorotellen, ja tehokkaimmin toimivat mainokset asetetaan ryhmässä etusijalle.

Lyhyet ja vaihtelevat lauseet toimivat parhaiten. Vältä harvinaisia lyhenteitä.  Kerro organisaatiosi ja palveluidesi yksilöllisistä piirteistä esimerkiksi näin: "Ilmaisten kirjojen tietokannastamme löydät suosittuja kirjoja esikouluikäisille" tai "Tule lukemaan kirjoja lapsille vapaaehtoistyönä".

1. esimerkkimainoksen avainsanoja:

Vapaaehtoistyö auta lapsia lukemaan
Lukemisen opettaminen vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistyö opettajana lapsille
Tarvitaan vapaaehtoisia lukemaan lapsille
Opeta vähäosaisia lapsia
    1. esimerkkimainoksen teksti:

Opeta lapsia lukemaan
Vapaaehtoisia tarvitaan.
Verkkokoulutus saatavilla.
www.OpetaLapsiaLukemaanNyt.org

Mainoslaajennusten avulla voit lisätä mainoksen alle hyödyllisiä ja näkyvyyttä parantavia linkkejä.  Lue lisää erilaisista mainoslaajennuksista ja niiden käyttämisestä.

3. Oikeiden avainsanojen valitseminen

Kysy itseltäsi, mitä avainsanoja (sanayhdistelmiä ja fraaseja) kirjoittaisit Googlen hakukenttään löytääksesi organisaatiosi ohjelmat ja palvelut. Etsi sen jälkeen lisää aiheeseen liittyviä avainsanoja käyttämällä Avainsanojen suunnittelijaa. Ryhmittele avainsanat mainosryhmiin, jos haluat, että niiden yhteydessä näytetään tietty mainos.

Jos avainsanoja ei muotoilla, AdWords-ohjelma käyttää niiden yhteydessä oletuksena laajaa hakua.  Jos avainsanasi on esimerkiksi "rintasyöpä", mainoksesi näkyy, kun Google-haussa käytetään avainsanaa "rintasyöpä" riippumatta siitä, mitä muita sanoja haussa käytetään tai missä järjestyksessä käyttäjä kirjoitti ne. Mainoksiasi näytetään automaattisesti myös laajennetun haun tulosten yhteydessä, mikä kattaa esimerkiksi monikkomuodot ja aiheeseen liittyvät muunnelmat:

• rintasyöpä tietoja
  • rintasyöpä miehillä
  • tukiryhmät rintasyöpä
  • rintasyöpä oireet
  • rintojen tutkiminen itse syövän löytämiseksi

Kaikki yllä olevat hakukyselyt ovat relevantteja, koska ne liittyvät rintasyöpään. Laaja haku ei kuitenkaan toimi hyvin yleisluontoisten avainsanojen kohdalla, sillä niitä voi esiintyä myös hauissa, jotka eivät liity organisaatioosi.  Esimerkki: Organisaatiosi pyrkii suojelemaan uhanalaisia karhuja.  Alla on joitakin hakukyselyitä, joiden perusteella voidaan näyttää mainos, joka on kohdistettu laajan haun avainsanaan "karhu":

• karhu olut
  • karhu pesäpallo
  • nallekarhu
  • karhu sukset

Mitkään näistä hauista eivät liity organisaatioosi, mutta niissä kaikissa esiintyy avainsana "karhu". Parempia vaihtoehtoja olisivat esimerkiksi "suojele karhuja" ja "uhanalaiset karhut".  Tällaisissa tapauksissa voit käyttää negatiivisia avainsanoja.  Voit määrittää avainsanan negatiiviseksi lisäämällä sen eteen yhdysviivan. Jos esimerkkimme organisaatio haluaisi käyttää avainsanaa "karhu", sen kannattaisi määrittää seuraavat negatiiviset avainsanat aiheeseen liittymättömien kyselyjen välttämiseksi:

1. -olut
  2. -pesäpallo
  3. -sukset
  4. -nalle

4. Mainosten kohdistaminen oikein

Voit kohdistaa mainoksia myös maantieteellisten alueiden ja kielten perusteella. Voit esimerkiksi valita kaupungin, alueen tai maan tai määrittää tietyn etäisyyden organisaatiosi palvelualueeseen.

5. Klikkauksen jälkeisten toimien seuraaminen

Voit seurata AdWordsin avulla, kuinka moni on klikannut mainoksiasi. Lisäksi voit katsella AdWordsin ja Google Analyticsin avulla, mitä asiakkaat tekevät saavuttuaan sivustollesi.

Jotkin avainsanat voivat esimerkiksi saada käyttäjät selaamaan sivustoasi, kun taas toiset houkuttelevat heitä tilaamaan uutiskirjeesi tai tekemään lahjoituksen.  Tällaiset tiedot voivat muun muassa auttaa löytämään oikeanlaiset avainsanat ja mainokset varainkeruukampanjan yhteyteen.

Pyydä verkkovastaavaasi asentamaan AdWordsin konversioseurantakoodi sivustollesi tai kysy lahjoituspalvelusi tarjoajalta, voitko lisätä seurantakoodisi heidän järjestelmäänsä.  Voit myös tuoda tavoitteita Google Analyticsista ja seurata niitä AdWordsissa. Varmista tällöin, että AdWords- ja Analytics-tilisi käyttävät samaa sähköpostiosoitetta, jotta niiden linkittäminen onnistuu helposti. Lue lisää tilien linkittämisestä.​

6. Hintatarjousten määrittäminen automaattisesti

Voit säästää aikaa ja optimoida toimintaasi käyttämällä AdWordsin automaattisia hintatarjouksia. Smart Bidding ‑strategioihin kuuluva Maksimoi konversiot määrittää hintatarjoukset automaattisesti, mikä auttaa lisäämään kampanjasi konversioiden määrää niin, että koko budjettisi käytetään. Maksimoi konversiot ‑hintatarjousstrategia tunnistaa toivottuun lopputulokseen todennäköisemmin johtavat avainsanat ja tarjoaa niistä enemmän kuin muista avainsanoista. Voit ottaa Maksimoi konversiot ‑strategian käyttöön kampanjoidesi Asetukset-välilehdeltä.

Huom. Kun Maksimoi konversiot ‑strategiaa käytetään Ad Grantsissa, järjestelmän tekemä tarjous voi ylittää ohjelmatasolla määritetyn 2,00 dollarin ylärajan, jos tilisi täyttää siihen liittyvät suorituskykyehdot.

Aiheeseen liittyvä linkki