Handleiding voor het maken van een account voor Ad Grants-experts

Advertentiegroepen met zoekwoorden maken

1. Geef onder 'Advertentiegroepen instellen' een naam voor uw advertentiegroep op. Een advertentiegroep geeft dezelfde advertenties weer voor een nauw verwante reeks zoekwoorden. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om voor elke expositie in een museum een afzonderlijke advertentiegroep te gebruiken, zodat de advertenties in elke groep naar een specifieke expositie verwijzen.

2. Typ of plak zoekwoorden. Zoekwoorden zijn nauw verwant aan zoektermen waar mensen naar zoeken op Google en worden vaak gevormd door meer dan één woord. Voeg dus meerdere woordgroepen toe waarvoor u uw advertentie wilt weergeven als iemand de woordgroep typt op Google Zoeken. Bijvoorbeeld: 'waar kan ik kleding doneren' en 'lid worden van milieubewegingen'.

Meer informatie over het zoekwoordbeleid van Ad Grants

Uw zoekwoorden moeten aansluiten bij de programma's en services van uw non-profitorganisatie. Het gebruik van algemene zoekwoorden (zoals 'nieuws', 'video' of 'kinderen') is niet toegestaan, omdat ze niet relevant genoeg zijn voor een goede gebruikerservaring.

U kunt relevante en op missies gebaseerde zoekwoorden van verschillende bronnen identificeren:

1. Begin met de website van uw organisatie. Bekijk de verschillende gedeelten en pagina's. Het kan handig zijn uw zoekwoorden en campagnes op de verschillende pagina's van uw website te spiegelen.

2. Denk aan uw geplande programma's en campagnes voor uw organisatie in het algemeen. Uw marketingagenda kan een bron van inspiratie zijn bij het maken van zoekwoorden.

3. Als uw organisatie gebruikmaakt van Google Analytics (een gratis tool voor meer inzicht in hoe bezoekers omgaan met uw website), bekijkt u de verwijzingspaden van uw site om de huidige zoektermen te identificeren die verkeer of acties op uw site genereren. U kunt deze vervolgens toevoegen als zoekwoorden.

4. Google Trends is een gratis tool waarmee u kunt zien waar mensen overal ter wereld naar zoeken, gesorteerd op regio, onderwerp of tijdlijn. U kunt Google Trends gebruiken om aanzienlijke pieken in het zoekverkeer te identificeren die mogelijk relevant zijn voor uw doel of missie.

1. Klik op +Nieuwe advertentiegroep.

2. Herhaal stap 1 en 2 om ten minste twee advertentiegroepen toe te voegen, elk met een reeks nauw verwante zoekwoorden.

3. Klik op Opslaan en doorgaan.