Handleiding voor het maken van een account voor Ad Grants-experts

Een campagne maken

1. Nadat 'Conversies bijhouden' is ingesteld, gaat u naar het tabblad 'Campagnes' aan de linkerkant.

2. Klik op de pagina 'Campagnes' op +Nieuwe campagne.

3. Klik onder 'Selecteer het doel dat u met deze campagne wilt bereiken' op Een campagne maken zonder een doel te selecteren.

4. Klik onder 'Selecteer een campagnetype' op Zoeken.

5. Selecteer onder 'Selecteer de resultaten die u wilt behalen met deze campagne' de doelen die het beste aansluiten op de actie die uw gebruikers moeten uitvoeren wanneer ze uw advertentie zien.

• Als u Websitebezoeken selecteert, geeft u uw website op.

• Als u Telefoongesprekken selecteert, geeft u uw telefoonnummer op.

• Als u App-downloads selecteert, geeft u het platform en de naam van uw app op.

6. Klik op Doorgaan.

7. Geef een campagnenaam op.  Een campagnenaam kan u eraan herinneren waarvoor de campagne bedoeld is. Bijvoorbeeld: 'Donaties stimuleren' of 'Vrijwilligers werven'.

8. Verwijder onder 'Netwerken' de vinkjes uit de selectievakjes Zoekpartners van Google opnemen en Google Display Netwerk opnemen.

9. Selecteer onder 'Locaties' de relevante locaties waar u uw advertenties wilt weergeven door Geef een andere locatie op te selecteren en een plaatsnaam op te geven in het zoekvak.

Meer informatie over het kiezen van locaties

Gebruik specifieke geografische targeting om advertenties weer te geven op locaties waar gebruikers de informatie en services van uw non-profitorganisatie nuttig vinden.

Als u hoofdzakelijk advertenties weergeeft in uw lokale community, zouden uw advertenties uitsluitend moeten worden getoond in uw plaats of regio. Dit geldt bijvoorbeeld voor voedselbanken en gebedshuizen.

Als u een organisatie vertegenwoordigt die verschillende services biedt op lokaal en nationaal niveau, kunt u campagnes van elkaar scheiden per geografisch gebied om ervoor te zorgen dat gebruikers uw services kunnen gebruiken in hun specifieke regio.

Als u uw organisatie wilt promoten in een groter geografisch gebied (bijvoorbeeld als u een museum vertegenwoordigt dat bezoekers uit het hele land wil aantrekken), kunt u één campagne met een brede geografische targeting inzetten waarbij uw service en plaatsnaam worden aangegeven (zoals 'kunstmusea in Amsterdam') en de rest van uw campagnes weergeven in de buurt van Amsterdam.

Als uw organisatie noodhulp verleent in Nepal, maar uw primaire doel het verzamelen van donaties is en uw donateurs zich in Nederland bevinden, toont u uw advertenties in Nederland.

Het is vrijwel nooit relevant om advertenties wereldwijd weer te geven.

1. Selecteer onder 'Talen' de talen waarin u advertenties wilt schrijven en weergeven.

2. Geef onder 'Budget' 329 USD of lager op. U kunt $ 329 USD per dag gebruiken voor al uw campagnes.

3. Klik onder 'Bieden' op Direct een biedstrategie selecteren. Selecteer onder 'Selecteer uw biedstrategie' de optie Conversies maximaliseren, Doel-CPA of Doel-ROAS-biedingen in het dropdownmenu.

Meer informatie over biedingen in Ad Grants

Voor aanvullende campagnes die in uw account zijn gemaakt, moet een van de volgende biedstrategieën worden gebruikt: 'Aantal conversies maximaliseren', 'Doel-CPA' of 'Doel-ROAS'. Meer informatie

1. Klik onder 'Sitelinkextensies' op de pijl-omlaag naast 'Extra links toevoegen aan uw advertentie'.

2. Klik op +Nieuwe sitelinkextensie.

3. Geef minimaal twee unieke tekst-sitelinks op. Sitelinks leiden mensen naar specifieke pagina's op uw site (niet uw homepage), zoals uw agenda met evenementen, een van uw programma's of uw donatiepagina. Wanneer mensen op uw sitelinks klikken, komen ze direct op de juiste plek terecht. Er zijn twee sitelinks met verschillende URL's vereist, maar u kunt er zo veel maken als u nodig heeft voor uw organisatie. Klik op Sitelink toevoegen om meer sitelinks toe te voegen.

4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan om advertentiegroepen te maken.