Ad Grantsin ja Stripen konversioseurantaopas

Tapahtumakohtaisten konversioiden seuraaminen Stripen varainkeruutyökaluilla

Lahjoitusten seuraaminen Stripellä käy parhaiten lähettämällä vahvistetuista verkkokauppatapahtumista "tapahtuman" Google Analyticsin kautta.

Verkkokaupan mittauksen avulla voit mitata maksutapahtumien määrää ja sivustosi tuottamia tuloja. Tyypillisellä verkkokauppasivustolla käyttäjän ostotiedot lähetetään verkkopalvelimelle, kun käyttäjä klikkaa ostopainiketta selaimessa. Jos tämä onnistuu, palvelin uudelleenohjaa käyttäjän kiitos- tai kuittisivulle, jolla näkyvät maksutapahtuman tiedot ja kuitti ostoksesta.

Voit lähettää kiitossivun verkkokauppadatan Google Analyticsille analytics.js-kirjaston kautta.

Voit tehdä tämän noudattamalla seuraavia ohjeita.

Ennen kuin aloitat

Konversioseurannan määrittäminen verkkosivustosi ja Kindful-lahjoitussivujen tapahtumakohtaisille arvoille edellyttää seuraavia asioita:

• Ad Grants ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Luo tili seuraamalla näitä ohjeita.
  • Google Analytics ‑tili: Tämä on maksuton. Jos sinulla ei ole tiliä, luo sellainen seuraamalla näitä ohjeita. Muista suorittaa viimeinen vaihe: kopioi ja liitä Analytics-koodisi ensimmäiseksi kohteeksi verkkosivustosi jokaisen seurattavan verkkosivun <HEAD>-elementtiin.
  • Stripe-tili: Jos tarvitset apua lahjoituslomakkeen kanssa, siirry Stripe-ohjekeskukseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet asetusten määrittämiseen. Lue lisää konversioseurannan toiminnasta ja syistä sen käyttämiseen artikkelista Tietoja konversioseurannasta.

Vaihe 1: Linkitä Google Analytics ‑tili Google Ads ‑tiliin

Ad Grants ‑tilisi voi käyttää Google Analytics ‑tilisi tietoja mainosten tulosten parantamiseen. Linkitä tilisi näiden ohjeiden mukaisesti.

Näin linkität Google Adsin ja Google Analyticsin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.

2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta . Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.

3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot.

4. Näet seuraavaksi Google Analytics ‑omaisuudet, joihin sinulla on pääsy. Tila-sarakkeesta näet, onko mittauskokonaisuus linkitetty Google Adsiin. (Jos Analytics-omaisuutta ei näy tässä, varmista, että sinulla on kyseisen omaisuuden muokkausoikeudet.)

5. Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Linkitä niiden mittauskokonaisuuksien vierestä, jotka haluat linkittää Google Adsiin. Voit linkittää niin monta omaisuutta kuin haluat.

6. Nyt näkyvissä on jompikumpi alla eritellyistä näytöistä:

• Jos valitsemallasi omaisuudella on vain yksi näkymä, näkyvissä on kyseisen näkymän nimi. Valitse Tuo sivuston tiedot, jotta voit nähdä Google Analytics ‑datan Google Ads ‑raporteissa.

• Jos omaisuudella on monta näkymää, näet luettelon näkymistä, jotka voit linkittää. Voit tehdä jokaiselle näkymälle seuraavat:

• Linkitä: Jos luot linkityksen, Google Adsin klikkaus- ja kustannusdata on käytettävissä Analyticsissa ja Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat voidaan tuoda Google Adsiin. Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat.

• Tuo sivuston mittarit: (Suositus) Valitse yksi näkymä, josta haluat tuoda sivuston aktivoitumismittarit. Tätä näkymää käytetään tilisi sivuston aktivoitumismittareiden näyttämiseen Google Analytics ‑raporttisarakkeissa. Huomaa, että sinun tulee lisätä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihin. Yleensä Google Analytics ‑data näkyy Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua. Suurilla tileillä tuonti voi viedä kauemmin. Kun data on tuotu, voit lisätä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihisi.

7. Valitse Tallenna.

Vaihe 2: Ota verkkokauppa käyttöön Google Analyticsissa

Linkityksen jälkeen meidän on otettava verkkokauppaominaisuus käyttöön Analytics-tililläsi.

Näin otat verkkokaupan käyttöön

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja varmista oikeasta reunasta, että näkymän sarake vastaa rahankeräyssivustoasi

3. Klikkaa NÄKYMÄ‑sarakkeesta Verkkokaupan asetukset.

4. Aseta Ota käyttöön verkkokauppa ‑kohdan asetukseksi KÄYTÖSSÄ. [Tehostettua verkkokauppaa ei tarvitse ottaa käyttöön.]

5. Valitse Seuraava vaihe.

6. Valitse Lähetä.

7. Lisätietoja tästä ominaisuudesta on täällä.

Vaihe 3: Lähetä asiakas takaisin verkkosivustollesi maksamisen jälkeen

Käytä parametria stripe.redirectToCheckout asiakkaiden uudelleenohjaamiseksi Stripen hostaamalle Checkout-sivulle, jotta maksutiedot voidaan kerätä turvallisesti. Kun asiakas viimeistelee ostoksensa, hänet ohjataan takaisin verkkosivustollesi. Lue lisää kassalla kerättävistä tiedoista Stipe-oppaasta täältä.

Onnistumisen vahvistava URL-osoite on se osoite, johon haluat Stripen lähettävän asiakkaat maksun suorittamisen jälkeen.

Esimerkki redirectToCheckout-kutsusta:

stripe
  .redirectToCheckout({
    items: [
      // Korvaa SKU-tunnuksellasi
      {sku: 'sku_123', quantity: 1},
    ],
    successUrl: 'https://your-website.com/success',
    cancelUrl: 'https://your-website.com/canceled',
  })
  .then(Function(result) {
    // Jos 'redirectToCheckout' epäonnistuu selaimen tai verkon
    // virheen vuoksi, näytä asiakkaalle lokalisoitu virheilmoitus
    // käyttämällä parametria 'result.error.message'.
  });

Jos haluat nähdä onnistuneen maksun kassaistunnon, lue lisää Stripen oppaasta, jossa kerrotaan maksujen suorittamisesta webhookien avulla.

Vaihe 4: Seuraa Analytics-tapahtumia kiitossivullasi

Kun asiakas suorittaa maksun tai tekee tilauksen onnistuneesti Checkoutin kautta, Stripe uudelleenohjaa hänet URL-osoitteeseen, jonka määritit successURL-parametrissa. Tämä on yleensä verkkosivustollasi oleva sivu, joka ilmoittaa asiakkaalle, että maksu onnistui.

Jotta voit seurata verkkokauppatapahtumia, sekä maksutiedot että asiakas on lähetettävä takaisin osoitteeseen [www.your-site.com], kun tapahtuma on suoritettu Stripe Checkoutin kautta. Sen jälkeen Google Analyticsin verkkokaupan seuranta ‑koodi voidaan suorittaa käyttämällä siihen liittyviä maksutietoja arvoina.

Voit tehdä tämän noudattamalla seuraavia ohjeita.

Näin muokkaat Analytics-verkkokauppaseurantakoodia

Google Analytics ‑seurantakoodi on otettava käyttöön vahvistussivulla [https://example.com/success] yhdessä Google Analytics ‑verkkokauppaseurantakoodin kanssa. Näin yrityksesi voi tunnistaa suoritettujen tapahtumien määrän ja jokaisen tapahtuman tiedot. Voit tehdä käyttöönoton seuraamalla näitä alaohjeita.

1. Ota käyttöön sama yleisen sivustotagin seurantakoodi, jota käytetään koko verkkosivuston [www.your-site.com] vahvistussivulla ennen sulkevaa </head>-tagia (näkyy alla).

2. Yleisen sivustotagin lisäksi on tärkeää lisätä PayPaliinverkkotunnusten välinen seuranta, jotta verkkotunnukset linkitetään automaattisesti. Eri verkkotunnukset huomioiva mittaus on Google Analyticsin ominaisuus, jolla voit nähdä kahden toisiinsa liittyvän sivuston (kuten verkkokauppasivuston ja erillisen ostoskorisivuston) istunnot yhtenä istuntona kahden erillisen istunnon sijaan. Tätä kutsutaan joskus sivustolinkitykseksi, ja sen avulla voit mitata tehokkaammin koko asiakaspolkua.

3. Ota käyttöön muokattu muuttuja jokaiselle lisätietotyypille, jota haluat kerätä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi transaction_id, arvo ja valuutta.

4. Ota Google Analyticsin verkkokauppaseurantakoodi käyttöön samassa koodinpätkässä yleisen sivustotagin kanssa.

Tapahtuman mittaamista varten lähetä ostotapahtuma siihen sisältyvien tuotteiden kanssa. Esimerkki:

<!-- Yleinen sivustotagi (gtag.js) – Google Analytics -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_MEASUREMENT_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');

</script>

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'linker': {

'domains': ['checkout.stripe.com']

}

});

gtag('event', 'purchase', {

"transaction_id": "24.031608523954162",

"affiliation": "Google online store",

"value": 23.07,

"currency": "USD",

"tax": 1.24,

"shipping": 0,

"items": [

{

"id": "P12345",

"name": "Android Warhol T-Shirt",

"list_name": "Search Results",

"brand": "Google",

"category": "Apparel/T-Shirts",

"variant": "Black",

"list_position": 1,

"quantity": 2,

"price": '2.0'

},

{

"id": "P67890",

"name": "Flame challenge TShirt",

"list_name": "Search Results",

"brand": "MyBrand",

"category": "Apparel/T-Shirts",

"variant": "Red",

"list_position": 2,

"quantity": 1,

"price": '3.0'

}

]

});

Vaihe 5: Lisää URL-osoitteesi viittausten poissulkemisluetteloon

Kun lahjoittaja siirtyy ensisijaisesta verkkotunnuksestasi (yournonprofit.org) Stripe-kassasivullesi, Analytics tulkitsee sen niin, että ensisijainen verkkotunnuksesi on ohjannut lahjoittajan toissijaiseen verkkotunnukseesi, ja laskee sen erillisinä käynteinä. Tämä ei vastaa lahjoittajien kokemusta, joten suosittelemme poissulkemisluettelon määrittämistä.

Seuraa viittausten poissulkemisluettelon käyttöönotto-ohjeita ja lisää mahdolliset aliverkkotunnukset lahjoituksia, erikoistapahtumia tai oheistuotteita varten.

Näin lisäät viittausliikenteen lähteitä

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse TILI-sarakkeesta Analytics-tili, joka sisältää haluamasi verkko-omaisuuden.
  4. Valitse VERKKO-OMAISUUS-sarakkeesta verkko-omaisuus.
  5. Valitse Seurantatiedot.
  6. Valitse Viittausten poissulkemisluettelo.
  7. Lisää verkkotunnus klikkaamalla + LISÄÄ VIITTAUKSEN POISSULKEMINEN.
  8. Lisää verkkotunnuksen nimi.
  9. Tallenna klikkaamalla Luo.