Conversies met geldwaarden

De conversiecategorie Aankoop/verkoop moet worden gebruikt voor elke geldgerelateerde conversie, zoals  donaties, verkoop van producten, lidmaatschapskosten of kaartverkoop.

Volg deze aanbevelingen en vereisten voor geldgerelateerde doelen, ongeacht of u de Google Ads-functie voor het bijhouden van websiteconversies gebruikt of doelen importeert vanuit uw Google Analytics-account.

De conversiecategorie opslaan in 'Aankoop/verkoop'

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de geldgerelateerde conversie waarvan u de categorie wilt bewerken om de detailpagina weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen bewerken.
  5. Klik op Categorie om het gedeelte uit te vouwen.
  6. Selecteer Aankoop/verkoop in het dropdownmenu.
  7. Klik op Opslaan.

Waarden bijhouden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de geldgerelateerde conversie waarvan u de categorie wilt bewerken om de detailpagina weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen bewerken.
  5. Selecteer naast 'Waarde' hoe u de waarde van de conversie wilt bijhouden.
    • Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken. Geef het bedrag op dat elke conversie waard is voor uw non-profitorganisatie, zoals het gemiddelde ingestelde donatiebedrag, als u geen transactiespecifieke bedragen kunt bijhouden.
    • Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken. Dit is de aanbevolen optie om donaties bij te houden.
      • Gebruik Google Analytics om waarden bij te houden en importeer transacties als conversie in uw Google Ads-account, of gebruik e-commerce om uw transactiegegevens in Google Ads te importeren.
      • Als u de Google Ads-functie voor het bijhouden van websites gebruikt, moet u uw tag aanpassen om transactiespecifieke waarden bij te houden

Alle acties met geldwaarde door dezelfde gebruiker bijhouden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de geldgerelateerde conversie waarvan u de categorie wilt bewerken om de detailpagina weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen bewerken.
  5. Selecteer Elke naast Aantal. Dit is de aangewezen instelling voor verkopen/donaties/aankopen/boekingen, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw non-profitorganisatie.

De periode verlengen waarin een conversie wordt geteld nadat iemand op uw advertentie heeft geklikt

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de geldgerelateerde conversie waarvan u de categorie wilt bewerken om de detailpagina weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen bewerken.
  5. Klik op Conversieperiode en selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. 90 dagen wordt aanbevolen om langere aankoopcycli (zoals donaties) vast te leggen.

Controleren of alle conversieacties met een geldwaarde zijn opgenomen in de kolom 'Conversies'

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de geldgerelateerde conversie waarvan u de categorie wilt bewerken om de detailpagina weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen bewerken.
  5. Klik op Opnemen in Conversies. Met deze instelling (standaard geselecteerd) kunt u bepalen of u gegevens voor deze conversieactie wilt opnemen in de rapportagekolom 'Conversies'. Selecteer Ja om gegevens van deze belangrijke conversieactie op te nemen in uw rapportagekolom 'Conversies' en deze te gebruiken om uw strategie voor Slim bieden te beïnvloeden.

Inzicht krijgen in wat advertenties toevoegen aan uw conversies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Klik daarna onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de geldgerelateerde conversie waarvan u de categorie wilt bewerken om de detailpagina weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen bewerken.
  5. Selecteer Attributiemodel.
  6. Selecteer 'Lineair', 'Positiegebaseerd', 'Gegevensgestuurd' of 'Tijdsverval' in het dropdownmenu. We raden Tijdsverval aan. Met deze optie wordt meer credit gegeven aan klikken die dichter bij het tijdstip van de conversie liggen.