Gids voor conversies bijhouden voor Ad Grants en Blackbaud Luminate

Transactiespecifieke conversies bijhouden met Blackbaud Luminate-tools voor inzamelingsacties

U kunt meten hoeveel Ad Grants bijdraagt aan uw inzamelingsacties door de unieke waarden van elke conversie bij te houden, zoals eenmalige donaties of de verkoop van evenementtickets. Als u Blackbaud Luminate gebruikt om donaties op uw website te verwerken, kunt u aan de hand van deze gids opties voor tracking van transactiespecifieke conversiewaarden installeren voor elke donatie die u krijgt. Met deze tracking kunt u een beter idee krijgen van welk donatiebedrag u realiseert met uw Ad Grants-account.

Hieronder laten we u zien hoe u transactiespecifieke waarden bijhoudt op uw website en Blackbaud Luminate-pagina's.

Voordat u begint

U heeft het volgende nodig voordat u conversies kunt bijhouden voor transactiespecifieke waarden op uw website en Blackbaud Luminate-pagina's:

• Een Ad Grants-account: Heeft u nog geen account? Volg deze stappen om er een in te stellen.

• Een Google Analytics-account: Dit account is kosteloos. Als u nog geen account heeft, volgt u deze stappen om er een in te stellen. Zorg ervoor dat u de laatste stap afrondt: kopieer en plak uw Analytics-code als eerste item in de <HEAD> van elke webpagina op uw website die u wilt bijhouden. Ga naar stap 3 voor hulp met Google Analytics en uw campagnepagina's.

• Een Blackbaud Luminate-account: neem contact op met het Helpcentrum van Blackbaud Luminate als u hulp nodig heeft met uw donatieformulier.

In dit artikel vindt u alleen instructies waarmee u Conversies bijhouden kunt instellen. Als u meer wilt weten over de voordelen van Conversies bijhouden en over hoe de functie werkt, bekijkt u het artikel Over Conversies bijhouden.

Stap 1: Koppel uw Google Analytics-account aan uw Google Ads-account

Uw Ad Grants-account kan informatie uit uw Google Analytics-account gebruiken om de prestaties van uw advertenties te verbeteren. Volg deze instructies om uw account te koppelen. Als u AdWords Express gebruikt, worden de wijzigingen die u in uw Google Ads-account aanbrengt, niet doorgevoerd in uw AdWords Express-account. U vindt hier instructies waarmee u dit kunt doen.

Stap 2: Voeg uw Google Analytics-account toe aan uw Blackbaud Luminate-account

U kunt 1 Google Analytics-account gebruiken om het gedrag op en tussen uw website en Blackbaud Luminate-donatiepagina's bij te houden.

Volg de instructies om widgets toe te voegen op de pagina van Blackbaud Luminate-support om Analytics toe te voegen aan uw Blackbaud Luminate-pagina's.

Stap 3: Activeer E-commerce bijhouden in Google Analytics

Met de functie E-commerce bijhouden kunt u de donaties bijhouden die u op Blackbaud Luminate krijgt. Hiervoor moet u de functie eerst aanzetten in uw Analytics-account. U doet dit als volgt:

• Klik in de kolom WEERGAVE op Instellingen voor e-commerce.

• Stel E-commerce aanzetten in op AAN. [U hoeft Geoptimaliseerde e-commerce niet aan te zetten.]

• Klik op Volgende stap.

• Klik op Sturen.

Kijk hier voor meer informatie over deze functie.

Stap 4: Voeg uw Blackbaud Luminate-URL toe aan de lijst met verwijzingsuitsluitingen

Als uw donateur overschakelt van uw hoofddomein (yournonprofit.org) naar uw Blackbaud Luminate-pagina (https://secure3.convio.net/...), interpreteert Analytics dit als volgt: de donateur is door uw hoofddomein doorverwezen naar uw secundaire domein en Analytics telt dit als 2 afzonderlijke bezoeken. Dit komt niet overeen met wat uw donateurs daadwerkelijk hebben gedaan. We raden u daarom aan een uitsluitingslijst in te stellen.

Volg de instructies voor de implementatie van een lijst met verwijzingsuitsluitingen en voeg subdomeinen toe die u misschien heeft voor donaties, speciale evenementen of merchandise.

Stap 5: Activeer Cross-domein tracking in Google Analytics

[Als u uw Blackbaud Luminate-formulier heeft ingesloten in uw websitepagina, zodat de donateur tijdens de hele transactie op uw website (yournonprofit.org) blijft, kunt u verdergaan met stap 7]

Als u de bezoeken wilt herkennen die op uw hoofddomein (yournonprofit.org) starten en eindigen op uw donatiepagina bij Blackbaud Luminate (https://secure3.convio.net/...), moet u Google Analytics helpen deze 2 te koppelen. Als u cross-domein tracking wilt instellen, volgt u deze instructies. Het is niet vereist dat u rapportageweergaven en filters instelt.

Neem contact op met Blackbaud Luminate-support voor hulp bij de implementatie van cross-domein tracking op uw donatieformulieren.

Stap 6: Zet Conversies bijhouden aan in uw Ad Grants-account

Nadat u E-commerce bijhouden heeft aangezet in Analytics, kan het 24 tot 48 uur duren voordat uw transacties beschikbaar zijn om te importeren in uw Ad Grants-account.

Zet Conversies bijhouden aan in Google Ads en volg de onderstaande stappen:

• Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon  en selecteer Conversies (onder Meting).

• Klik linksboven op de knop  om een nieuwe conversie toe te voegen.

• Selecteer Importeren.

• Selecteer het keuzerondje Google Analytics en ga verder.

• Als u E-commerce bijhouden correct heeft aangezet in Analytics, ziet u de conversie Transacties. Selecteer deze conversie en andere conversies die u heeft ingesteld in het Analytics-account van uw non-profitorganisatie.

• Selecteer Importeren en doorgaan.

• Klik op Klaar.

U kunt nu zien welke advertenties, zoekwoorden en campagnes tot donaties leiden, plus de donatiewaarde die aan elke donatie is toegeschreven. Volg deze instructies om verder te gaan met namen toevoegen en de instellingen van uw transactieconversies.

Stap 7 (optioneel): Bied meer dan de handmatige bodlimiet van $ 2 door Aantal conversies maximaliseren aan te zetten

Gefeliciteerd! Het moeilijke gedeelte is achter de rug. U kunt nu voordeel behalen door Google Ads meer potentiële donateurs te laten vinden. Dit kunt u doen door de biedstrategie Aantal conversies maximaliseren aan te zetten. Voor de meeste van uw campagnes is het maximale bod $ 2,00 voor handmatige en de meeste automatische biedingstypen. Uitzondering hierop zijn conversiegebaseerde biedstrategieën voor Aantal conversies maximaliseren, Doel-CPA of Doel-ROAS. Nu u Conversies bijhouden heeft aangezet, kunt u conversiegebaseerde biedstrategieën aanzetten. Hiermee wordt de limiet voor uw maximale bod verhoogd. U kunt dit doen door de biedstrategie Aantal conversies maximaliseren te activeren.

Dit doet u als volgt:

• Ga naar het gedeelte Campagnes van Google Ads in het linkermenu, onder Aanbevelingen en boven Advertentiegroepen.

• Selecteer in de gegevensweergave een of meer campagnes die zijn gericht op donaties.

• Klik in het bewerkingspaneel in het gedeelte Biedstrategie wijzigen op de link Bewerken.

• Selecteer Aantal conversies maximaliseren.

• Klik op Toepassen.