Ad Grantsin käytäntösäännöt

Noudata näitä suosituksia, jos saat ilmoituksen, jonka mukaan olet rikkonut jotakin alla olevista käytännöistä:

Yksittäiset tai yleiset avainsanat on kielletty

Ei yksittäisiä avainsanoja

Keskeytä tai poista yksisanaiset avainsanat. Brändisi omat avainsanat, hyväksytyt sairaudet ja jotkin muut tapaukset muodostavat poikkeuksen tähän käytäntöön.

Näin suodatat yksisanaisia avainsanoja:

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Avainsanat.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta suodatinpainiketta Suodatin.
  4. Valitse vaihtoehdot Avainsanateksti ja ei sisällä. Kirjoita tekstikenttään välilyönti. Klikkaa Käytä. Suodattimen kuvaus tulee näkyviin taulukon yläpuolelle, ja taulukon tiedot päivittyvät suodatinta vastaaviksi.
  5. Voit tallentaa luomasi suodattimen myöhempää käyttöä varten klikkaamalla suodattimen tallennuspainiketta , kirjoittamalla suodattimelle nimen ja valitsemalla Tallenna.

Ei yleisiä avainsanoja

Keskeytä tai poista liian yleiset avainsanat, jotka eivät kerro tarkasti, mitä haun tekijä etsii. Esimerkiksi: "maksuttomat videot", "e-kirjat" tai "päivän uutiset".

Voit arvioida laskeutumissivukokemuksesi avulla, onko avainsana liian yleinen. Jos avainsanan aloitussivukokemus on keskiarvon alapuolella, käyttäjät eivät ole löytäneet hakemaansa sisältöä. Suosittelemme muotoilemaan tällaiset avainsanat uudelleen tai lisäämään Hakutermiraportissa olevia avainsanoja, joiden klikkausprosentti on hyvä.

Avainsanat, joiden laatupisteet ovat 1 tai 2, ovat kiellettyjä

Tarkista laatupisteesi säännöllisesti ja keskeytä liian tehottomat avainsanat. Voit helpottaa ylläpitoa määrittämällä automaattisen säännön keskeyttämään avainsanat, joiden laatupisteet ovat 1 tai 2.

Huom. Laatupisteitä, joiden arvoksi on merkitty miinusmerkki (-), ei seurata.

Mainosryhmässä on oltava vähintään kaksi mainosta ja kampanjassa vähintään kaksi mainosryhmää

Jäsennä kampanjasi niin, että kussakin mainosryhmässä on vähintään kaksi mainosta, jotka linkittävät relevanteille laskeutumissivuille, ja määritä mainosten vuorotteluasetukseksi Optimoi. Mainoksesi optimoidaan huutokauppakohtaisesti erilaisten signaalien perusteella. Näitä signaaleja ovat muun muassa avainsana, hakutermi, laite ja sijainti.

Katso, miten mainoksia luodaan

Luo jokaista kampanjaa kohden vähintään kaksi mainosryhmää, joiden avainsanat ovat relevantteja ja jotka liittyvät toisiinsa, ryhmän mainoksiin ja kohteena olevaan laskeutumissivuun. Katso hakutermiraportista, millä pitkän hännän hauilla on hyvä klikkausprosentti.

Katso, miten mainosryhmiä luodaan

Kuukausittaisen klikkausprosentin on oltava vähintään 5 %

Jos klikkausprosentti jää viiden prosentin alapuolelle kahtena peräkkäisenä kuukautena, tili voidaan poistaa käytöstä. Näin voit korjata klikkausprosentin ennen tilin jäädytystä tai jäädytyksen jälkeisen uudelleenaktivointipyynnön yhteydessä:

1. Valitse ajanjaksoksi seitsemän edellistä päivää.
  2. Avaa Avainsanat-välilehti ja ota Kaikki käytössä olevat ‑suodatin käyttöön.
  3. Järjestä avainsanat suurimpien näyttökertamäärien mukaan klikkaamalla Näyttökerrat-sarakkeen nimeä.
  4. Keskeytä avainsanat, joilla on paljon näyttökertoja, mutta matala klikkausprosentti.
  5. Keskeytä avainsanoja, kunnes Yhteensä – suodatetut avainsanat ‑kohdassa näkyvä klikkausprosentti on vähintään 5 %.

Käytössä on oltava vähintään kaksi sivustolinkkimainoslaajennusta

Sivustolinkit kertovat haun tehneelle käyttäjälle lisää organisaatiostasi, mikä auttaa parantamaan klikkausprosenttia. Arvioi, mitkä sivustosi sivuista ovat hyödyllisimpiä hakuja tekeville käyttäjille, ja lisää mainoksen alapuolelle niihin johtavat sivustolinkit. Voit räätälöidä sivustolinkkejä mainosryhmäkohtaisesti tai lisätä niitä tilitasolla, jolloin niitä käytetään kaikissa mainoksissasi.

Sinun on vastattava ohjelmakyselyyn

Kaikkien avustuksen saajien täytyy vastata vuosittaiseen ohjelmakyselyyn, joka lähetetään kunkin Ad Grants ‑tilin kirjautumissähköposteihin.

Jos olet vastannut kyselyyn, mutta saat ilmoituksen tämän vaatimuksen noudattamatta jättämisestä, emme ole saaneet vastaustasi. Lähetä vastauksesi uudelleen ja varmista, että kymmennumeroinen asiakastunnuksesi on muodossa "XXXXXXXXXX".

Konversioseurannan on oltava käytössä ja oikein määritetty (vain tietyt tilit)

Ad Grantsin sääntöjen mukaan seuraavien tilien on otettava konversioseuranta käyttöön:

• Tili luotiin tammikuun 2018 jälkeen.
  • Ohjelman mainostajat käyttävät Smart Bidding ‑strategioita.

Varmista konversioseurannan määrityksen jälkeen, että raportoit vähintään yhden konversion kuussa yhdelle tilin konversiomuuttujalle. Jos huomaat, että konversioprosenttisi on jäämässä tavallisena pidetyn 1–15 %:n alapuolelle, tarkasta asetukset.

Konversioseurannan oppaassa on optimointivinkkejä ja vianetsintäohjeita.