Activeringsgids voor Google Ad Grants

Bent u een ervaren digitaal marketeer?

Schakel over naar de expertmodus van Google Ads voor biedstrategieën, aanpasbare zoekwoorden en meer. Het is belangrijk dat u extra tijd besteedt aan het aanpassen, bijhouden en beheren van uw campagnes. Volg de activeringsgids voor Google Ad Grants-experts om uw account in te stellen.

Deel 1: Pre-kwalificatie voor Ad Grants

Welkom bij het pre-kwalificatieproces van Ad Grants. Als u niet bent goedgekeurd via Google voor Non-profitorganisaties, gaat u naar de website van Google voor Non-profitorganisaties.

Als u bent goedgekeurd via Google voor Non-profitorganisaties, voert u de onderstaande stappen uit.

Stap 1 van 4: Maak uw Ad Grants-account

Wanneer u uw Ad Grants-account maakt, gebruikt u dezelfde gebruikersnaam als voor uw account voor Google voor Non-profitorganisaties. Als u zich bijvoorbeeld voor Google voor Non-profitorganisaties heeft aangemeld met Janneke@gmail.com, moet u dezelfde gebruikersnaam gebruiken voor uw Ad Grants-account.

1. Klik hieronder op de knop Aan de slag.

Aan de slag

1. Selecteer het Google-account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google voor Non-profitorganisaties. Als het account niet wordt vermeld, klikt u op Een ander account gebruiken en geeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord op die zijn gekoppeld aan uw account voor Google voor Non-profitorganisaties.

2. Selecteer onder 'Factureringsland' het land waar uw organisatie is gevestigd.

3. Selecteer uw tijdzone onder 'Tijdzone'.

4. Selecteer Amerikaanse dollar onder Valuta, ongeacht de valuta in uw land.

5. Klik op Verzenden.

6. U vindt uw klant-ID rechtsboven in uw Google Ads-account. Uw Google Ads-klant-ID heeft de volgende notatie: xxx-xxx-xxxx.

Voer geen creditcardgegevens of andere factureringsgegevens in bij het maken van uw Google Ads-account voor Google Ad Grants. Als u creditcardgegevens opgeeft en uw campagnes worden uitgevoerd, bent u verantwoordelijk voor het betalen van de kosten die in rekening worden gebracht.

Stap 2 van 4: Dien de pre-kwalificatie-enquête in

Vul de enquête in door hieronder op de knop Pre-kwalificatie te klikken. Deze enquête van tien minuten is bedoeld om te bepalen of organisaties in aanmerking komen voor het Ad Grants-programma en om ons meer inzicht in die organisaties te bieden. Met behulp van uw antwoorden proberen we de functionaliteit voor u te verbeteren en de effectiviteit van uw campagne te ondersteunen.

Pre-kwalificatie

Stap 3 van 4: Ad Grants-training

Als u wilt deelnemen aan het Google Ad Grants-programma, moet uw account voldoen aan de onderstaande criteria en aan het volledige programmabeleid. In deze video van vijf minuten lichten we de richtlijnen voor deelname toe en geven we tips waarmee u succesvol kunt adverteren via Ad Grants. Bekijk de video en doe vervolgens mee aan een korte quiz door hieronder op de knop Ad Grants-training en -quiz te klikken. Ad Grants-accounts worden alleen geactiveerd als de Ad Grants-training en -quiz zijn voltooid.

Welkom bij Google Ad Grants

Ad Grants-training en -quiz

Stap 4 van 4: Dien uw account in voor pre-kwalificatiebeoordeling

1. U vindt uw klant-ID rechtsboven in uw Google Ads-account. Uw Google Ads-klant-ID heeft de volgende notatie: xxx-xxx-xxxx.

2. Log in op Google voor Non-profitorganisaties.

3. Klik onder 'Google Ad Grants' op Activeren.

4. Geef onder 'Deel 1: Pre-kwalificatie' uw klant-ID op.

5. Klik op Verzenden.

Uw inzending voor pre-kwalificatie wordt beoordeeld en u ontvangt binnen vijf werkdagen een e-mail met verdere instructies. Ga niet verder met deel 2 van de handleiding totdat u deze e-mail heeft ontvangen.

Deel 2: Handleiding voor het maken van een Ad Grants-account

Als uw organisatie niet is goedgekeurd via het pre-kwalificatieproces van Ad Grants, volgt u de stappen in deel 1 van deze activeringsgids voordat u uw Ad Grants-account maakt zoals hieronder wordt beschreven.

Pas nadat u een e-mail heeft ontvangen waarin staat dat uw pre-kwalificatie is goedgekeurd, voert u de volgende stappen precies uit zoals wordt beschreven om uw account in te stellen. Anders moet u mogelijk opnieuw beginnen en een nieuw account maken.

Stap 1 van 2: Maak uw campagne

1. Log in op uw Google Ads-account. Log in met dezelfde gebruikersnaam als u heeft gebruikt om uw Ad Grants-account te maken in deel 1.

2. Klik op de pagina 'Campagnes' op +Nieuwe campagne.

3. Klik onder 'Selecteer het doel dat u met deze campagne wilt bereiken' op Een campagne maken zonder een doel te selecteren.

4. Klik onder 'Selecteer een campagnetype' op Slim.

5. Selecteer onder 'Welke actie wilt u klanten het liefst laten ondernemen?' de doelen die het beste aansluiten op de actie die uw gebruikers moeten uitvoeren wanneer ze uw advertentie zien.

6. Klik op Doorgaan.

Beschrijf uw organisatie

Geef op de pagina 'Beschrijf uw bedrijf' informatie over uw non-profitorganisatie op.

1. Geef onder 'Bedrijfsnaam' de naam van uw organisatie op.

2. Geef onder 'Bedrijfswebsite' de URL van de website van uw organisatie op.

3. Klik op Opslaan.

Selecteer waar uw advertentie moet worden weergegeven.

1. Klik op de pagina 'Waar bevinden uw klanten zich? op 'Een straal rondom uw bedrijf instellen' of op 'Specifieke gebieden instellen.'
  2. Selecteer de locaties waar uw organisatie producten of services levert aan uw doelgroep.

Belangrijk

Gebruik specifieke geografische targeting om advertenties weer te geven op locaties waar gebruikers de informatie en services van uw non-profitorganisatie nuttig vinden.

Als u hoofdzakelijk advertenties weergeeft in uw lokale community, zouden uw advertenties uitsluitend moeten worden getoond in uw plaats of regio. Dit geldt bijvoorbeeld voor voedselbanken en gebedshuizen.

Als u een organisatie vertegenwoordigt die verschillende services biedt op lokaal en nationaal niveau, kunt u campagnes van elkaar scheiden per geografisch gebied om ervoor te zorgen dat gebruikers uw services kunnen gebruiken in hun specifieke regio.

Als u uw organisatie wilt promoten in een groter geografisch gebied (bijvoorbeeld als u een museum vertegenwoordigt dat bezoekers uit het hele land wil aantrekken), kunt u één campagne met een brede geografische targeting inzetten waarbij uw service en plaatsnaam worden aangegeven (zoals 'kunstmusea in Amsterdam') en de rest van uw campagnes weergeven in de buurt van Amsterdam.

Als uw organisatie noodhulp verleent in Nepal, maar uw primaire doel het verzamelen van donaties is en uw donateurs zich in Nederland bevinden, toont u uw advertenties in Nederland.

Het is vrijwel nooit relevant om advertenties wereldwijd weer te geven.

1. Klik op Volgende.

Leg uw product of service vast

1. Selecteer op de pagina 'Leg uw product of service vast' de taal waarin u wilt adverteren.

2. Selecteer onder 'Wat is uw bedrijfscategorie?' de categorie die het meest specifiek en relevant is voor uw organisatie.

Tips

Aan de hand van het gekozen product of de gekozen service kan worden bepaald welke zoektermen aan uw campagnes moeten worden gekoppeld. Controleer daarom uw selectie om er zeker van te zijn dat deze specifiek is en uw organisatie nauwkeurig beschrijft.

Als uw organisatie bijvoorbeeld een telefoonnummer heeft voor zelfmoordpreventie, selecteert u 'Programma's voor zelfmoordpreventie' of 'Crisiscentrum'. Als uw organisatie beroepsopleidingen verzorgt, kunt u kiezen voor 'Opleidingsprogramma's' of 'Non-profitorganisatie voor beroepsopleidingen'. Als uw organisatie zich inzet voor milieukwesties, kunt u kiezen voor 'Milieubescherming', 'Milieuproblemen' of 'Effecten van ontbossing'.

Als meer dan één categorie relevant is voor uw organisatie, kunt u voor die andere categorie een afzonderlijke campagne starten nadat het oorspronkelijke account is gemaakt.

1. Selecteer onder 'Welke specifieke producten of services wilt u promoten in deze advertentie?' de producten of services die uw organisatie beter beschrijven. U kunt ook producten en services toevoegen uit de automatisch ingevulde zoekwoorden in het gedeelte 'Voorgesteld voor u'.

2. Klik op Volgende.

Maak uw advertentie

1. Volg op de pagina 'Laten we uw advertentie gaan schrijven' de stapsgewijze instructies om uw advertentie te maken.

Tips

Benadruk wat uw organisatie uniek maakt. Volledig fiscaal aftrekbare donaties? Afhaalmogelijkheden voor grote donaties? Laat het de mensen weten! Benadruk punten of aspecten waarmee uw organisatie zich onderscheidt.

Gebruik een call-to-action. Vertel uw gebruikers wat ze kunnen doen. Stel ze geen vraag, maar geef meteen antwoorden. Bent u op zoek naar vrijwilligers? Laat gebruikers weten waar ze mee kunnen helpen. Biedt u een hotline aan? Laat gebruikers weten hoe ze contact met u kunnen opnemen. Met call-to-actions voor vrijwilligerswerk, donaties, registraties, telefoongesprekken of informatie maakt u duidelijk wat de volgende stappen zijn.

Gebruik de ruimte die voor u beschikbaar is. Uitgebreide kopvelden vergroten de klikbare ruimte van uw advertenties. Hiermee kunt u uitgebreider communiceren met gebruikers die op zoek zijn voordat ze beslissen wel of niet door te klikken naar uw site.

1. Voeg onder 'Klikken op uw advertentie gaan naar' de specifieke pagina op uw website toe waar u wilt dat uw advertentie naartoe leidt. Zorg ervoor dat alles wat u in de advertentie benoemt, makkelijk op de pagina te vinden is voor gebruikers. Als gebruikers niet te zien krijgen wat ze verwachten, is het mogelijk dat ze uw website verlaten.

Tip

Als u verkeer naar andere pagina's van uw website wilt genereren, moet u nieuwe campagnes maken. U kunt dit doen zodra u stap 1 heeft voltooid.

1. Hoewel u slechts één advertentie nodig heeft voor slimme campagnes, raden we u voor betere prestaties aan twee of drie advertenties te maken. Hiervoor klikt u op Nog een advertentie schrijven en volgt u de bovenstaande instructies.

2. Klik op Volgende.

3. Voeg geen afbeeldingen toe op de pagina 'Afbeeldingen toevoegen aan uw advertentie (optioneel)'. Klik op Volgende.

Stel uw budget in

1. Op de pagina 'Stel uw budget in' geeft u 329 USD of minder op. Als u meer dan één campagne maakt, is het totaalbedrag van uw uitgaven niet hoger dan USD 329 per dag, voor alle campagnes.

2. Klik op Volgende.

Controleer uw advertentie-instellingen

1. Controleer uw advertentie op de pagina 'Controleer uw advertentie-instellingen' en breng zo nodig wijzigingen aan.

2. Klik op Volgende.

Tip

Maak meerdere campagnes. Als meer dan één categorie relevant is voor uw organisatie, of als u ook andere pagina's op uw website wilt promoten, kunt u nog een campagne maken. Klik hiervoor op 'Alle campagnes' in de linkernavigatiebalk. Klik vervolgens op 'Nieuwe campagne maken' en volg de instructies in deze gids om uw nieuwe campagne in te stellen.

Stap 2 van 2: Dien uw account in ter beoordeling

Zorg ervoor dat uw account voldoet aan alle bovenstaande criteria voordat u uw account ter beoordeling indient.

1. Zoek uw klant-ID rechtsboven in uw account door op het persoonspictogram te klikken. De Google Ads-klant-ID heeft de volgende indeling: xxx-xxx-xxxx.

2. Log in op Google voor Non-profitorganisaties.

3. Klik onder 'Google Ad Grants' op Activeren.

4. Geef onder 'Deel 2: Beoordelen' uw klant-ID op.

5. Klik op Activeren.

Uw account wordt beoordeeld om te controleren of het aan het beleid voldoet. U ontvangt doorgaans binnen tien werkdagen een e-mail.

Meer informatie over hoe u alles uit uw Ad Grants-account kunt halen

Belangrijk

Het Ad Grants-team communiceert via e-mail en meldingen binnen het product met organisaties die zijn ingeschreven voor het programma. Als u uitnodigingen voor lokale workshops en persoonlijke hulp bij uw account wilt ontvangen, meldt u zich aan voor 'E-mails op maat voor betere prestaties en suggesties' en 'Speciale aanbiedingen'.

1. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram.

2. Klik op Voorkeuren.

3. De kolom 'Meldingsonderwerpen' geeft de verschillende typen e-mailmeldingen weer. Klik in de kolom 'E-mailinstellingen' op de schakelaar voor 'E-mails over aangepaste Help- en prestatiesuggesties' en 'Speciale aanbiedingen'.

Het Ad Grants-team biedt educatieve live streams en video's, vrijwilligerssupport van partneruniversiteiten via het Online Challenge-programma en hulp van de Ad Grants-bijdragers in de Ad Grants-community.

Geïnteresseerd in professioneel accountbeheer?

De community van gecertificeerde professionals voor Google Ad Grants is bedoeld om professionals en begunstigden te helpen Ad Grants beter te gebruiken. Deze community vormt een erkenning van het netwerk van bureaus, consultants en trainers die non-profitorganisaties wereldwijd support bieden. Ook brengen we begunstigden in contact met aanbevolen professionals via onze directory van gecertificeerde professionals.