Over het Google Ad Grants-programma

Google Ad Grants biedt geschikte non-profitorganisaties de mogelijkheid om gratis te adverteren via Google Ads ter waarde van een bedrag van maximaal $10,000 USD per maand. Het programma is ontworpen om organisaties te helpen contact te leggen met mensen en hun missie uit te dragen in de wereld.

Geschikte organisaties

Het programma is toegankelijk voor organisaties die deelnemen aan Google voor Non-profitorganisaties en die de beleidsrichtlijnen van het Ad Grants-programma naleven.

Structuur van het programma

Ontvangers van Ad Grants maken en beheren hun eigen Google Ads-account, net als betalende adverteerders.  Ad Grants-advertenties worden weergegeven onder de advertenties van betalende adverteerders en er gelden enkele beperkingen voor deze accounts:

• Een limiet voor het dagbudget van $329 USD, wat neerkomt op ongeveer $10,000 USD per maand.
  • Een maximum CPC-limiet (kosten per klik) van $2.00 USD when using manual bidding of de mogelijkheid om strategieën voor 'Slim bieden' te gebruiken, zoals Aantal conversies maximaliseren. Hiermee kan een bod worden ingesteld dat hoger is dan $ 2,00, als dit nodig is voor uw accountdoelen (houd er rekening mee dat andere strategieën voor 'Slim bieden' zijn beperkt tot een CPC van $ 2,00).
  • Het zijn tekstadvertenties die worden weergegeven op pagina's met zoekresultaten van Google.
  • Er is voor het programma geen online of offline documentatie beschikbaar (zoals de huidige, virtuele waarde van uw  Ad Grants-account of uw begindatum), behalve de informatie die beschikbaar is wanneer u prestatierapporten uitvoert voor uw account.

Hulpbronnen voor Ad Grants