Over het Google Ad Grants-programma

Google Ad Grants

Google Ad Grants biedt geschikte non-profitorganisaties de mogelijkheid om gratis te adverteren via Google AdWords ter waarde van een bedrag van maximaal $10,000 USD per maand. Het programma is opgezet om organisaties te helpen hun boodschap bekend te maken bij een wereldwijd publiek om zo meer invloed uit te oefenen in de wereld.

Geschikte organisaties

Het programma is toegankelijk voor organisaties die in deze landen zijn gevestigd.

Programmalimieten

Ontvangers van Ad Grants maken en beheren hun eigen AdWords-account, net als betalende adverteerders, maar hebben een aantal opties met de volgende limieten:

• Een limiet voor het dagbudget van $329 USD, wat neerkomt op ongeveer $10,000 USD per maand
  • Een maximum CPC-limiet (kosten per klik) van $2.00 USD. U kunt ook de Slim bieden-strategie met de naam Aantal conversies maximaliseren inschakelen. Hiermee worden biedingen automatisch ingesteld, zodat u zo veel mogelijk conversies voor uw campagne kunt genereren binnen uw budget. Met 'Aantal conversies maximaliseren' kan een bod worden ingesteld dat hoger is dan $ 2,00 USD, als dit nodig is voor uw accountdoelen. Houd er rekening mee dat andere Slim bieden-strategieën zijn beperkt tot een CPC van $ 2,00 USD.
  • Er kunnen alleen campagnes met zoekwoordtargeting worden opgenomen.
  • Er kunnen alleen tekstadvertenties worden opgenomen die worden weergegeven op pagina's met zoekresultaten van Google, op posities onder de advertenties van betalende adverteerders.

Meer informatie over hoe u een aanvraag kunt indienen voor het Ad Grants-programma.

AdWords Express-optie

AdWords Express is een slimme, geautomatiseerde versie van AdWords die een minimale hoeveelheid actief onderhoud vereist. Er wordt automatisch beheerd waar en wanneer uw advertenties op Google worden weergegeven, zodat u zich kunt concentreren op waar u het beste doet: uw non-profitorganisatie runnen.

Als u bent geaccepteerd voor het Ad Grants-programma en denkt dat uw organisatie niet voldoende tijd of kennis heeft om uw account te beheren, kunt u een AdWords Express-account maken.

Als u een AdWords Express-account voor Ad Grants maakt, deelt u het dagbudget van $329 met uw bestaande Ad Grants-account.

Meer informatie over de AdWords Express-optie voor Ad Grants.