Vejledning til oprettelse af en AdWords-konto til Google Ad Grants

Din AdWords-konto skal opfylde følgende krav, hvis du vil tilmeldes Google Ad Grants:

• Din konto anvender amerikanske dollars (USD) som valuta, uanset din placering. Ignorer alle anmodninger om at tilføje andre faktureringsoplysninger.
  • Din konto indeholder én aktiv søgekampagne.
  • Din konto indeholder to aktive søgekampagner, som hver især indeholder et sæt af nært beslægtede søgeord.
  • Din konto indeholder to aktive annoncer pr. annoncegruppe.
  • Annonceudvidelser kræver, at du opretter mindst to undersidelinks til din annonce. Infoudvidelser anbefales også.
  • Din annonce anvender relevant geografisk målretning.
  • Din annonce linker til en relevant landingsside.
  • Din landingsside er på et website af høj kvalitet (se krav til websites).
  • Din annonce anvender konverteringssporing med definerede konverteringsværdier (enten i AdWords eller importeret fra en tilknyttet Google Analytics-konto).
  • Når kampagnen er aktiveret, skal du skifte din budstrategi for hver af dine kampagner inden for en måned for at maksimere antallet af konverteringer.

Vigtigt!

Følg trinene nedenfor helt nøjagtigt for oprette din konto korrekt. Hvis ikke du gør det, er du muligvis nødt til at starte forfra og oprette en ny konto.

Trin 1 af 5: Opret din AdWords-konto

Bemærk!

Når du opretter din Ad Grants AdWords-konto, skal du bruge det samme brugernavn som på din konto i Google til nonprofitorganisationer. Hvis du f.eks. har tilmeldt dig Google til nonprofitorganisationer med mailadressen Jan@gmail.com, skal du bruge dette brugernavn på din Ad Grants AdWords-konto.

1. Klik på knappen Kom godt i gang nedenfor.

Kom godt i gang
  2. Du kan enten indtaste brugernavnet og adgangskoden til en eksisterende Google-konto eller oprette en ny konto.
  3. Angiv din mailadresse i feltet "Indtast din mailadresse".
  4. Vælg det land, som din organisation befinder sig i, under "Land".
  5. Vælg din tidszone under "Tidszone".
  6. Vælg Amerikanske dollars under "Valuta".

Bemærk!

Det er kun amerikanske dollars, som fungerer på en Ad Grants-konto, uanset din placering eller lokale valuta.

7. Klik på Gem og fortsæt.

Trin 2 af 5: Opret en annoncekampagne

1. Klik på + Ny kampagne på siden "Kampagner".
  2. Klik på Søgenetværket under "Kampagnetype".
  3. Klik på Opret din kampagne uden et mål i fanen "Søgenetværket".
  4. Under "Detaljeret konfiguration" skal du klikke på Fortsæt uden at markere nogen afkrydsningsfelter.
  5. Angiv et kampagnenavn.

Et kampagnenavn kan minde dig om kampagnens formål. Du kan f.eks. navngive din kampagne "Generering af donationer" eller "Rekruttering af frivillige".

6. Fjern markeringen ud for afkrydsningsfelterne "Inkluder Googles søgepartnere og Inkluder Google Displaynetværket under "Netværk".
  7. Under "Geografiske områder" kan du vælge de steder, hvor du vil køre dine kampagner. Du kan også vælge Angiv et andet sted og indtaste navnet på en by i søgefeltet.

Bemærk!

Før din kampagne aktiveres, bliver den geografiske målretning for kampagnen gennemgået med henblik på dens relevans.

8. Under "Sprog" skal du vælge de sprog, du vil skrive dine annoncer på.
  9. Under "Budgivning" skal du vælge Manuel budgivning i rullemenuen.

Bemærk!

Når din konto genererer 500 klik om måneden, skal du skifte strategien for alle dine kampagner til Maksimér antallet af konverteringer.

10. Indtast 329 USD eller mindre under "Dagligt budget".

Du har $329 USD pr. dag, som du kan bruge på dine kampagner. Hvis du opretter mere end én annonce, må summen af alle dine annoncebudgetter ikke overstige $329 USD om dagen.

11. Under "Udvidelser med undersidelinks" skal du klikke på pil ned ud for "Vælg og opret udvidelser med undersidelinks på kampagneniveau".
  12. Klik på + Ny udvidelse med undersidelink.
  13. Skriv en tekst til undersidelinket, f.eks. "Donér for at hjælpe flygtninge".
  14. Skriv én eller to linjer, der beskriver dit undersidelink (valgtfrit).
  15. Skriv den webadresse, som teksten til undersidelinket skal linke til, f.eks. donationssiden eller websitet for din organisation.

Bemærk!

Webadressen i undersidelinket bør ikke pege på dit websites startside.

16. Klik på Gem.
  17. Gentag trin 12-16 for at tilføje endnu en udvidelse med undersidelinks. Der kræves to undersidelinks, men du skal bruge en anden webadresse til det andet undersidelink.

Tip!

Andre annonceudvidelser, f.eks. infoudvidelser, anbefales, men er valgfri.

Trin 3 af 5: Konfigurer annoncegrupper med søgeord

1. Angiv et navn for din annoncegruppe under "Opsæt annoncegrupper".

En annoncegruppe er et tema for et sæt søgeord, som kan vise en unik annonce. Eksempler på annoncegrupper kan være "Pengedonationer" og "Tøjdonationer".

2. Skriv $2.00 under "Standardbud".
  3. Angiv eller indsæt søgeord.

Søgeord er termer, som brugere søger efter på Google. Tilføj derfor søgeord, der viser din annonce, når en bruger skriver dem på google.com. Du kan f.eks. skrive "hvor donerer man tøj" og "medlemskab til miljøorganisationer".

Bemærk!

Dine søgeord skal afspejle din nonprofitorganisations programmer og tjenester. Det er ikke tilladt at bruge generiske søgeord som f.eks. "nyheder", "video" eller "børn", fordi de ikke er relevante nok til at skabe en god brugeroplevelse.

4. Klik på + Ny annoncegruppe.
  5. Gentag trin 1-3 for at tilføje endnu en annoncegruppe og et nyt sæt søgeord.

Bemærk!

Der kræves mindst to annoncegrupper, fordi hver annoncegruppe viser unikke annoncer, der bør være relevante for det sæt søgeord, du vælger. Hvis en bruger f.eks. søger efter "hvor kan jeg donere tøj" på google.com, bør din annonce inkludere en tekst såsom "hos [organisationens navn] kan du donere tøj til lokale børn", og ikke "[organisationens navn] hjælper børn".

6. Klik på Gem og fortsæt.
  7. Klik på + Ny annonce under "Opret annoncer" for at oprette mindst to aktive annoncer for hver annoncegruppe.

Bemærkninger

• Annoncerne på din konto skal afspejle formålet med din nonprofitorganisation og være relevante for organisationens programmer og tjenester.
    • Dine annoncer skal linke til en relevant landingsside på websitet for din organisation.
    • I din annonce bør du fremhæve det, du vil have potentielle kunder til at gøre, f.eks. "Find ud af, hvordan Nepal genopbygger skoler".
  8. Klik på Udfør.
  9. Klik på Gem og fortsæt for at gennemgå din kampagne.

Trin 4 af 5: Opsæt konverteringssporing

Google Ad Grants kræver, at du konfigurerer konverteringssporing på din konto. Konverteringssporing er et gratis værktøj, der viser dig, hvad der sker, når en kunde interagerer med dine annoncer, f.eks. om vedkommende har doneret, tilmeldt sig dit nyhedsbrev, downloadet oplysninger eller ringet til din organisation. Når du placerer en pixel på den webside på din organisations website, som du vil have kunderne til at blive ført til, når de har udført en handling på dit website, sporer AdWords den som en konvertering. Du kan enten spore konverteringer direkte i AdWords eller ved at importere mål fra Google Analytics.

Før du konfigurerer konverteringssporing, skal du først beslutte, hvilke handlinger på dit website, der er vigtigst for dig og din organisation. Er du mest interesseret i donationer, tilmeldinger til nyhedsbreve, tilmeldinger fra frivillige eller andre handlinger?

Følg nedenstående vejledning for at konfigurere konverteringssporing på din konto.

Sådan konfigurerer du konverteringssporing

1. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  2. Klik på Konverteringer under "Måling".
  3. Klik på den blå, runde plusknap.
  4. Hvis du har Google Analytics kan du vælge fra mulighederne ved at klikke på Importér og følge vejledningen til, hvordan man tilknytter konti. Hvis du ikke vil bruge Google Analytics, skal du vælge Website.
  5. Under "Konverteringsnavn" skal du angive et navn for den konvertering, du vil spore, f.eks. "finansielle donationer" og "mailtilmelding".
  6. Under "Kategori" skal du vælge en beskrivelse til din konverteringshandling i rullemenuen.

Kategorien giver dig mulighed for at segmentere dine konverteringer i rapporter, så du kan se lignende konverteringer sammen.

Tip!

Vælg Køb/salg for finansielle donationer.

7. Under "Værdi "skal du vælge, hvordan du vil spore værdien af hver enkelt konvertering. Vælg Undlad at bruge en værdi for konverteringer, der ikke omfatter finansielle konverteringer, f.eks. "mailtilmelding". Vælg Brug forskellige værdier for hver konvertering for at spore donationer eller sælger varer eller tjenester.
  8. Ud for "Optælling" skal du vælge, hvordan du vil tælle disse konverteringer. Vælg Alle, hvis du er i tvivl.
  9. De andre krav har standardsvar, så du kan lade dem være eller tilpasse dem.
  10. Klik på Opret og fortsæt.

Din konverteringshandling vises på den næste side.

Det næste skridt er at konfigurere tagget for websitekonverteringssporing.

Sådan konfigurerer du et tag for websitekonverteringssporing

Når du konfigurerer websitekonverteringssporting for første gang, skal du og din websiteudvikler tilføje to kodestykker til dit website: Det globale websitetag og hændelseskodestykket.

1. Det globale websitetag angiver nye cookies på dit domæne, som gemmer oplysninger om det annonceklik, der har ført en bruger til dit website. Indhent samtykke, når loven kræver det.
    1. Først skal du kopiere dit globale websitetag og indsætte det mellem <head>-tagget og </head>-tagget på alle sider på dit website.
    2. Følg denne vejledning for at føje tagget til dit website.
  2. Hændelseskodestykket sporer de handlinger, som du har defineret som en konvertering.
    1. Vælg Sideindlæsning (f.eks. en "tak"-side til, når en bruger udfører en handling på websitet) eller Klik (f.eks. en knap, der bekræfter, at brugeren har udført en handling).
  3. Kopiér kodestykket fra feltet, og indsæt det mellem <body>-tagget og </body>-tagget på websiden med den pågældende konverteringshandling.
  4. Følg vejledningen for at føje det til dit website.

Bemærk!

Hvis du vil spore konverteringer for donationer, skal du tilpasse dit tag, så det sporer transaktionsspecifikke værdier.

5. Klik på Næste for at afslutte.

Når din konto begynder at generere klik, bliver den gennemgået med henblik på nøjagtighed.

Trin 5 af 5: Send din konto til gennemgang

Sørg for, at din konto opfylder alle kravene for konfiguration af konti, før du sender kontoen til gennemgang.

1. Øverst til højre på din konto skal du finde dit konto-id ved at klikke på personikonet.

Dit AdWords-konto-id har formatet xxx-xxx-xxxx.

2. Log ind på Google til nonprofitorganisationer.
  3. Markér afkrydsningsfeltet til Ad Grants, og indsend dit konto-id.

Næste trin

Din konto bliver gennemgået for at sikre, at den overholder Googles annonceringspolitikker. Du får besked via mail, så snart din annonce begynder at blive vist. Hvis din konto indeholder fejl, modtager du en mail, der beder dig om at foretage de nødvendige ændringer af din konto, før den aktiveres.