Budget- en biedingsbeperkingen

Er gelden in het Ad Grants-programma beperkingen voor biedingen en budgetten in uw campagnes.

Budgetlimiet

Wat is de budgetlimiet?

Voor alle Google Ad Grants-accounts geldt een maandbudgetlimiet van $ 10.000, wat neerkomt op een dagbudget van $ 329.

Hoe wordt het budget verdeeld over campagnes?

Ook als u meerdere campagnes heeft, blijft het totaalbudget voor het account $ 329 per dag en moet u dit budget verdelen over de campagnes. U kunt het budget gelijkmatig verdelen of een groter deel van het budget besteden aan campagnes die belangrijker zijn voor uw doelen.

Opmerking: Hoewel u technisch gezien een hoger budget kunt toevoegen aan uw account, is de werkelijke bestedingsruimte voor het volledige account automatisch beperkt tot $ 329.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn budget effectief wordt besteed?

Hier volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat uw budget effectief wordt besteed:

• Besteed een groter deel van het budget aan campagnes die belangrijk zijn voor uw advertentiedoelen.
  • Gebruik zoekwoorden en advertenties die specifiek zijn voor de doelen van uw organisatie. Als uw advertenties en zoekwoorden relevant zijn, wordt uw kwaliteitsscore verbeterd en houdt u de kosten laag. Meer informatie over kwaliteitsscore en het effect van relevantie op kosten.

Bodlimiet

Wat is de bodlimiet?

Het maximale bod voor handmatige biedingstypen en voor de meeste automatische biedingstypen is $ 2,00. Uitzonderingen hierop zijn conversiegebaseerde biedingsstrategieën voor Aantal conversies maximaliseren, Doel-CPA of Doel-ROAS. Bij deze strategieën worden automatisch biedingen ingesteld die zijn afgestemd op uw conversiedoelen. Dat betekent dat de bodlimiet hoger kan liggen dan $ 2,00 als dit van toepassing is op uw accountdoelen.  Als u deze strategieën wilt gebruiken in Ad Grants, moet de implementatie van 'Conversies bijhouden' voldoen aan het beleid, moet deze goed bij uw doelen passen en mag deze niet zijn ingesteld op een weergave van een vaak bezochte pagina. U kunt in plaats daarvan 'Slimme doelen' van Google Analytics of doelen op basis van de tijd op de site of het aantal pagina's per sessie gebruiken. Bekijken

Wat kan ik doen als mijn zoekwoorden hogere biedingen nodig lijken te hebben?

Als uw zoekwoorden een hoger bod dan $ 2,00 vereisen om te kunnen concurreren, probeert u de kwaliteit van uw zoekwoorden en de kwaliteitsscore te verbeteren zodat uw kosten per klik (CPC) worden verlaagd.

Meer informatie over kwaliteitsscore en hoe deze de biedingen van uw zoekwoorden beïnvloedt.