Elokuvien ja TV-ohjelmien ikärajoitukset

Elokuvien ja TV-ohjelmien ikärajoitukset kertovat, minkä ikäisille katsojille sisältö on tarkoitettu.

Missä sisällön ikärajoitus näkyy

Elokuvan ikärajoitus näytetään sen tietosivulla nimen alla. Jos rajoitusta ei näytetä, sisällön tarjoaja ei ole ilmoittanut sitä. TV-ohjelmien ikärajoituksia ei vielä näytetä ohjelman nimen alla. Tästä huolimatta voit suodattaa TV-ohjelmia ikärajoitusten perustella lapsilukon avulla.

Mitä ikärajoitus kertoo elokuvan tai TV-ohjelman sisällöstä

Sisällön ikärajoitus kertoo iän, jota nuoremmalle katsojalle sisältö ei sovi. Rajoituksiin vaikuttavat useat eri tekijät, kuten seksuaalinen sisältö, väkivalta, huumeet ja kiroilu.

Huom. Ikärajat perustuvat paikallisiin vaatimuksiin ja vaihtelevat siksi eri maissa.

Ikärajoitusten vaatimukset eri maissa

Elokuvien ja TV-ohjelmien ikärajoitukset ovat paikallisten viranomaisten tai hallintoelinten määrittämiä. Google ei tarkista tai vahvista ikärajoituksia.

DJCTQ-luokitusjärjestelmä (Brasilia):

Ikärajoitukset ovat L, 10, 12, 14, 16 ja 18. Neuvoa-antavan toimikunnan määrittämät ikärajoitukset ovat Brasilian oikeusministeriön alaisia.

Saat lisätietoa ikärajoituksista DJCTQ:n verkkosivustolta.

Elokuvien MPAA-luokitusjärjestelmä

MPAA-ikärajoitukset ovat G, PG, PG-13, R ja NC-17.

Saat lisätietoa ikärajoituksista MPAA:n verkkosivustolta.

TV-ohjelmien ikärajoitukset Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa käytetään TV-ohjelmille muun muassa ikärajoituksia TV-G, TV-PG, TV-14 ja TV-MA.

Saat lisätietoa ikärajoituksista TV Parental Guidelines ‑verkkosivustolta.

BBFC-luokitusjärjestelmä (Yhdistynyt kuningaskunta)

BBFC-ikärajoitukset ovat U, PG, 12A, 15, 18 ja R-18.

Saat lisätietoa ikärajoituksista BBFC:n verkkosivustolta.

CHVRS-luokitusjärjestelmä (Kanada)

CHVRS-ikärajoitukset ovat G, PG, 14A, 18A, R ja E.

Saat lisätietoa ikärajoituksista MPA:n Home Entertainment Classification ‑verkkosivustolta.

EIRIN-luokitusjärjestelmä (Japani)

EIRIN-ikärajoitukset ovat G, PG-12, R15+ ja R-18+.

Saat lisätietoa ikärajoituksista EIRIN-komitean verkkosivustolta.

CNC-luokitusjärjestelmä (Ranska)

CNC-ikärajoitukset ovat U (ei rajoitusta), -10, -12, -16, -18 ja E (ei luokitusta)

Saat lisätietoa ikärajoituksista CNC:n verkkosivustolta.

ACB-luokitusjärjestelmä (Australia)

ACB-ikärajoitukset ovat G, PG, M, MA15+ ja R18+.

Saat lisätietoa ikärajoituksista ACB:n verkkosivustolta.

ICAA-luokitusjärjestelmä (Espanja)

ICAA-ikärajoitukset ovat APTA (ei rajoitusta), 7+, 12+, 13+, 16+, 18+ ja X.

Saat lisätietoa ikärajoituksista ICAA-instituutin verkkosivustolta.

KMRB-luokitusjärjestelmä (Korea)

KMRB-ikärajoitukset ovat All (ei rajoitusta), 12+, 15+, Teenager (18+) ja Restricted (19+).

Saat lisätietoa ikärajoituksista KMRB:n verkkosivustolta.

FSK-luokitusjärjestelmä (Saksa)

FSK-ikärajoitukset ovat FSK 0, FSK 6, FSK 12, FSK 16 ja FSK 18.

Saat lisätietoa ikärajoituksista FSK:n verkkosivustolta.

LSF-luokitusjärjestelmä (Indonesia)

LSF-ikärajoitukset ovat SU, A, BO, R, 17, D ja 21.

Saat lisätietoa ikärajoituksista LSF:n verkkosivustolta.

FCBM-luokitusjärjestelmä (Malesia)

FCBM-ikärajoitukset ovat U, P13, PG13 ja 18.

Saat lisätietoa ikärajoituksista FCBM:n verkkosivustolta.

OFLC-luokitusjärjestelmä (Uusi-Seelanti)

OFLC-ikärajoitukset ovat G, PG, R13, RP13, R15, M, R16, RP16 ja R18.

Saat lisätietoa ikärajoituksista OFLC:n verkkosivustolta.

MKRF-luokitusjärjestelmä (Venäjä)

MKRF-ikärajoitukset ovat 0+, 6+, 12+, 16+ ja 18+.

Saat lisätietoa ikärajoituksista MKRF:n verkkosivustolta.

MDA-luokitusjärjestelmä (Singapore)

MDA-ikärajoitukset ovat G, PG, PG13, NC16 ja M18.

Saat lisätietoa ikärajoituksista MDA:n verkkosivustolta.

MiBAC-luokitusjärjestelmä (Italia)

MiBAC-ikärajoitukset ovat T, V.M.12 ja V.M.14.

Saat lisätietoa ikärajoituksista MiBAC:n verkkosivustolta.

FPB-luokitusjärjestelmä (Etelä-Afrikka)

FPB-ikärajoitukset ovat A, PG, 7-9 PG, 10, 10-12 PG, 13, 16 ja 18.

Saat lisätietoa ikärajoituksista FPB:n verkkosivustolta.