Åtgärda problem med att Google TV-enheten inte svarar

Om Google TV-enheten låser sig, fastnar på en skärm eller inte svarar kan du kanske lösa problemet med hjälp av den här artikeln.

Starta om Google TV-enheten

1. Dra ur strömkabeln från Google TV-enheten.
  2. Låt enheten vara frånkopplad i en minut.
  3. Sätt i strömkabeln igen.
  4. Tryck på strömbrytaren på fjärrkontrollen.

Om tv:n låser sig efter att du har startat om enheten

Du kan förhindra att enheten låser sig igen genom att göra följande:

Kontrollera om det finns appuppdateringar
  1. Sök efter Google Play Butik på tv:n.
  2. När Google Play öppnas väljer du profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Hantera appar och spel följt av Uppdateringar följt av Uppdatera alla.

Tips! Om du vill uppdatera appar automatiskt öppnar du Inställningar i Play Butik och väljer Uppdatera appar automatiskt.

Söka efter systemuppdateringar
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj System följt av Om följt av Systemuppdatering.
  3. Om det finns en uppdatering installerar du den enligt anvisningarna på skärmen.
Logga ut och logga in igen
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj profilen du vill ta bort följt av Ta bort följt av Ta bort konto.
    • Om det bara finns ett konto och du tar bort det återställs tv:n automatiskt till standardinställningarna.
  3. Om du vill lägga till kontot igen väljer du Lägg till konto.
  4. Logga in genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om tv:n låser sig när du startar om

På de flesta Google TV-enheter kan du återställa standardinställningarna manuellt. Att återställa standardinställningarna kan ta några minuter, och allt på enheten raderas. Du måste ladda ned appar och innehåll på nytt.

Hur du återställer standardinställningarna på en enhet varierar beroende på tillverkare. Så här gör du till exempel på Chromecast med Google TV:

1. Anslut enheten till tv:n och slå på den.
  2. Tryck och håll ned knappen på enhetens baksida. Lampan blinkar gult.
  3. Släpp knappen när lampan lyser med ett fast vitt sken. Enheten återställs.

Andra enheter kan ha andra återställningssteg. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.