Casta, anslut till och styr tv:n med Google TV-appen

När du använder Google TV-appen på en telefon eller surfplatta kan du ansluta till Google TV eller Android TV och

• spela upp filmer och tv-serier
  • styra medieuppspelningen
  • aktivera eller inaktivera tv:n
  • aktivera Google-assistenten
  • ändra volymen
  • ange text för att göra sökningar eller ange inloggningsuppgifter.

Ansluta till tv:n

1. Öppna Google TV-appen på en Android-telefon.
  2. Tryck på Anslut tv nere till höger.
  3. Välj enheten som du vill ansluta till.
  4. Ange koden som visas på tv-skärmen.
  5. Tryck på Koppla.

Tips! Du kan snabbt komma åt fjärrkontrollen från vilken skärm som helst på Android-telefonen om du lägger till den i snabbinställningarna.

Casta videor till tv:n med en telefon eller surfplatta

1. Anslut enheten och Chromecast-enheten eller tv:n till samma trådlösa nätverk.
  2. Öppna Google TV-appen på telefonen eller surfplattan.
  3. Tryck på knappen i det nedre hörnet .
  4. Välj den film eller det tv-program som du vill titta på.
  5. Tryck på Titta på tv:n.

Tips!

• Du kan använda Google TV-appen på tv:n för att
    • pausa videon
    • spola tillbaka videon
    • spola framåt i videon.
  • Du kan koppla från enheten genom att trycka på längst ned.

Se tips för att casta till tv:n

• Du kan spela upp HD-filmer du hyr på Chromecast även om telefonen inte har stöd för HD.
  • Detta sker om batteriet tar slut på enheten:
    • Videon fortsätter att spelas upp på Chromecast.
    • Om du vill komma åt videokontrollerna kan du ansluta en annan enhet till Chromecast.
  • Om du vill spara batteri på din mobila enhet stänger du av skärmen under uppspelningen.
  • När du loggar in på YouTube ser du till att logga in med samma Google-konto som du använder på Chromecast.

Appar från tredje part måste installeras på din Cast-kompatibla GTV- eller ATV-enhet om uppspelningen ska fungera när du trycker på Titta på tv:n.

Läs mer om hur du åtgärdar problem med den virtuella fjärrkontrollen till Google TV

Kontrollera wifi-anslutningen

Om du vill använda telefonen som fjärrkontroll måste telefonen och tv:n vara anslutna till samma wifi-nätverk.

Så här kontrollerar eller ändrar du anslutningen på tv:n:

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Nätverk och internet.
  2. Kontrollera att wifi har aktiverats och att du är ansluten till rätt nätverk.
    • Om det behövs väljer du det nätverk du vill ansluta till.
    • Ange lösenordet om det behövs.

Så här kontrollerar du anslutningen på telefonen eller ändrar den:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Wifi. Där kan du se vilket nätverk du använder eller välja ett annat.
Starta om Google TV
  1. Dra ur strömkabeln på Google TV.
  2. Vänta 10 sekunder.
  3. Anslut strömkabeln.
  4. Konfigurera den virtuella fjärrkontrollen igen.
Kontrollera volyminställningarna på fjärrkontrollen
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj Fjärrkontroller och tillbehör följt av Konfigurera fjärrkontrollsknappar följt av Volymkontroll.
  3. Kontrollera att volymkontrollen är inställd på Automatisk (CEC).