Aanbevelingen krijgen die relevant voor je zijn

Als je aanbevelingen wilt krijgen die relevanter voor je zijn, kun je een aantal handelingen uitvoeren.

Belangrijk: Deze opties zijn niet beschikbaar voor alle series en films op elke streamingservice.

Je streamingservices toevoegen

Belangrijk: Als je streamingservices toevoegt aan Google TV, krijg je meer aanbevelingen van die services. We raden je aan alleen services te selecteren waarop je bent geabonneerd.

Op een apparaat met Google TV:

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer je profiel en dan Je services.
  3. Als je de services wilt toevoegen, scroll je naar rechts en zet je elke gewenste service aan.
  4. Scroll naar links om de selectie op te slaan en het scherm te sluiten.

In de Google TV-app:

1. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  2. Tik op Services beheren.
  3. Selecteer de service die je wilt toevoegen.
  4. Tik op Volgende en dan Klaar.
Als je bijvoorbeeld Disney+ toevoegt als een van je services, zie je meer aanbevelingen van Disney+ op het startscherm of in de app.
Er worden regelmatig nieuwe services aan de lijst toegevoegd. Google stelt standaardsortering en -selecties in voor streamingservices op basis van de populariteit van apps, geïnstalleerde apps, je opgeslagen services en contractuele overeenkomsten met onze partners.

Je kijklijst beheren

Belangrijk: Google gebruikt de series en films in je kijklijst om na te gaan wat je graag bekijkt. Je krijgt aanbevelingen voor content die vergelijkbaar is met de titels in je kijklijst.

Op een Google TV-apparaat

1. Zoek of browse naar de titel die je wilt toevoegen aan je kijklijst.
  2. Open de detailpagina van de titel.
  3. Selecteer Kijklijst Account toevoegen.

In de mobiele Google TV-app

1. Open de Google TV-app  op je telefoon of tablet.
  2. Zoek of browse naar de titel die je wilt toevoegen aan je kijklijst.
  3. Open de detailpagina van de titel.
  4. Selecteer Kijklijst Add Bookmark.

Tip: Als je iets toevoegt aan je kijklijst, staat dit in de kijklijst van alle apparaten die zijn ingelogd op hetzelfde account.

Laat ons weten wat je graag kijkt

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer je profiel en dan Contentvoorkeuren.
  3. Beoordeel de suggesties.
  4. Druk op de afstandsbediening op de knop Home of Terug Terug om af te sluiten.
Tip: Deze functie is alleen beschikbaar op een Google TV-apparaat.

Markeren wat je hebt bekeken

1. Zoek of browse naar een film of serie die je eerder hebt gezien.
  2. Open de detailpagina van de titel.
  3. Selecteer Bekeken?
Als je bijvoorbeeld een film in de bioscoop hebt gezien, kun je 'Ik heb dit bekeken' markeren. Vervolgens beveelt Google andere films en series aan op basis van wat je hebt bekeken.

Films en series beoordelen

1. Zoek of browse op je Google TV naar een film of serie.
  2. Open de detailpagina van de titel.
  3. Scroll naar rechts en kies Like Leuk of Dislike Niet leuk