Åtgärda problem med Google TV-enheten

Om det inte går att spela upp videor på Google TV eller om du har andra problem med Google TV-enheten kan du testa att åtgärda problemet med den här artikeln.

Steg 1: Kontrollera wifi-anslutningen

Kontrollera wifi-inställningarna på tv:n
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Nätverk och internet.
  2. Kontrollera att wifi är aktiverat och att du är ansluten till rätt nätverk.
    • Om routern har flera nätverksband kontrollerar du även att du är ansluten till rätt band.
  3. Öppna en av apparna.
  4. Starta videon, musiken eller spelet igen.

Tips! Du kan bara använda säkra wifi-nätverk som WEP, WPA-PSK och WPA2-PSK. Oskyddade nätverk visas inte på Google TV.

Justera routern och anslutningen

Om wifi är aktiverat men du har en långsam anslutning testar du att justera routern. Du kan testa att

• starta om routern eller koppla ur den och koppla in den igen
  • flytta routern närmare tv:n
  • ansluta routern till tv:n med en kabel.
Konfigurera ett starkare nätverk

Om det är tillgänglig med routern konfigurerar du ett 5 GHz-nätverk i stället för ett nätverk på 2,4 GHz. Kontakta routertillverkaren om du vill veta mer.

Med vissa routrar kan du även ställa in en prioriterad enhet i Google Home-appen. Läs mer om hur du ställer in en prioriterad enhet.

Steg 2: Sök efter systemuppdateringar

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av System.
  2. Välj Om följt av Systemuppdatering följt av Sök efter uppdateringar.
  3. Installera tillgängliga uppdateringar.
  4. Starta videon, musiken eller spelet igen.
    • Om det inte fungerar fortsätter du till nästa steg.

Steg 3: Starta om enheten

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj System följt av Starta om.
  3. Starta videon, musiken eller spelet igen när systemet har startats om.
    • Om det fortfarande inte fungerar fortsätter du till nästa steg.

Steg 4: Kontrollera vilken profil du använder

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Kolla vilken profil som är vald under Konton och inloggning.
  3. Kontrollera att det är samma profil som du använde för tjänsten.
Tips! Om du vill använda andra profiler kan du lägga till profiler på Google TV-enheten.

Steg 5: Rensa appdata

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj Appar följt av Visa alla appar.
  3. Leta reda på och välj appen följt av Rensa data.
  4. Starta videon, musiken eller spelet igen.
    • Om det inte fungerar fortsätter du till nästa steg.

Steg 6: Återställ enheten till standardinställningarna

Viktigt! Om du återställer standardinställningarna rensas all data på enheten. Vi rekommenderar att du försöker felsöka med andra steg först.
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj System följt av Om följt av Återställ standardinställningarna.

Felsöka andra problem

Kontrollera om spelet är kompatibelt
  1. Öppna Google Play på datorn.
  2. Leta reda på det spel du vill spela.
  3. Välj Installera eller Installerade.
  4. Titta efter Google TV-enheten under Välj en enhet.
    • Om den visas nedtonad är spelet inte kompatibelt med Google TV-enheten.
Åtgärda problem med fjärrkontrollen

Obs! Du kanske måste ta ur och sätta tillbaka batterierna på fjärrkontrollen. Om det inte löser problemet testar du att uppdatera fjärrkontrollen.

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj fjärrkontrollen under Fjärrkontroll och tillbehör.
  3. Om det finns en uppdatering installerar du den enligt anvisningarna på skärmen.
Åtgärda problem med en soundbar

Om du har en TCL 6-Series gör du så här för att konfigurera ljud på soundbar-enheten:

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV.
  2. Välj Channel and Inputs.
  3. Aktivera eARC Mode till vänster under Inputs.
  4. Aktivera HDMI Control till höger under Control Other Devices (CEC).
  5. Återgå till inställningarna genom att trycka på bakåtknappen på fjärrkontrollen.
  6. Välj Skärm och bild följt av Ljud följt av Ljudutgång.
  7. Välj ARC.

Så här kontrollerar du inställningen för digitalt ljud om du har ställt in ljudutgången på ARC och inte får något ljud från soundbaren:

1. Välj Settings.
  2. Välj Display & Sound följt av Audio följt av Audio Output.
  3. Välj Advanced Settings följt av Digital Audio Out följt av Auto.

Tips! För att få bort ljud från soundbaren och externa högtalare ska inställningen vara Auto, Pulse-Code Modulation (PCM) eller Pass Through.

Om du har en annan enhet kontaktar du tillverkaren.

Få mer hjälp

Om du använder en enhet som ersätter ditt domännamnssystem (DNS) kan den enheten påverka wifi-anslutningen. Ta bort den enheten för att se om det åtgärdar problemet.

Försök med de här felsökningsstegen om du har problem med en video som du har köpt eller hyrt på Google TV-enheten.

Om du behöver mer hjälp med Chromecast med Google TV-enheten kontaktar du enhetens tillverkare.