Løs problemer med Google TV-enheter

Hvis du ikke kan spille av videoer på Google TV, eller hvis du har andre problemer med Google TV-enheten din, kan du bruke denne artikkelen for å løse problemet.

Trinn 1: Sjekk wifi-tilkoblingen

Sjekk wifi-innstillingene på TV-en
  1. På startskjermen for Google TV velger du Innstillinger Innstillinger og så Nettverk og internett.
  2. Sørg for at wifi er slått på, og at du er koblet til riktig nettverk.
    • Hvis ruteren har flere nettverksbånd, sjekker du at du også er koblet til riktig bånd.
  3. Åpne en av appene dine.
  4. Spill videoen, musikken eller spillet igjen.

Tips: Du kan bare bruke sikre wifi-nettverk, for eksempel WEP, WPA-PSK og WPA2-PSK. Usikrede nettverk vises ikke på Google TV.

Juster ruteren og tilkoblingen

Hvis wifi er slått på, men du har en treg tilkobling, kan du prøve å justere ruteren. Du kan prøve å

• starte ruteren på nytt eller koble den fra og til igjen
  • flytte ruteren nærmere TV-en
  • bruke en kabel for å koble ruteren til TV-en
Konfigurer et sterkere nettverk

Hvis det er mulig på ruteren, bør du konfigurere et 5 GHz-nettverk i stedet for et 2,4 GHz-nettverk. Kontakt ruterprodusenten for å få mer informasjon.

Med enkelte rutere kan du også angi en prioritert enhet i Google Home-appen. Finn ut hvordan du angir en prioritert enhet.

Trinn 2: Se etter systemoppdateringer

1. På startskjermen for Google TV velger du Innstillinger Innstillinger og så System.
  2. Velg Om og så Systemoppdatering og så Se etter oppdatering.
  3. Installer eventuelle tilgjengelige oppdateringer.
  4. Spill videoen, musikken eller spillet igjen.
    • Hvis ikke dette fungerer, går du til neste trinn.

Trinn 3: Start enheten på nytt

1. Velg Innstillinger Innstillinger på startskjermen for Google TV.
  2. Velg System og så Start på nytt.
  3. Spill videoen, musikken eller spillet igjen når systemet har startet på nytt.
    • Gå til neste trinn hvis det fortsatt ikke fungerer.

Trinn 4: Sjekk hvilken profil du bruker

1. Velg Innstillinger Innstillinger på startskjermen for Google TV.
  2. Sjekk hvilken profil som er valgt, under «Kontoer og pålogging».
  3. Sjekk at det er den samme profilen som du brukte for tjenesten.
Tips: For å bruke andre profiler kan du legge til profiler på Google TV.

Trinn 5: Slett appdata

1. Velg Innstillinger Innstillinger på startskjermen for Google TV.
  2. Velg Apper og så Se alle appene.
  3. Finn og velg appen og så Slett data.
  4. Spill videoen, musikken eller spillet igjen.
    • Hvis ikke dette fungerer, går du til neste trinn.

Trinn 6: Tilbakestill enheten til fabrikkstandard

Viktig: Hvis du tilbakestiller enheten til fabrikkstandard, tømmes alle dataene dine fra enheten. Vi anbefaler at du prøver å feilsøke med andre trinn først.
  1. Velg Innstillinger Innstillinger på startskjermen for Google TV.
  2. Velg System og så Info og så Tilbakestill til fabrikkstandard.

Feilsøk andre problemer

Sjekk om spillet er kompatibelt
  1. Gå til Google Play på en datamaskin.
  2. Finn spillet du vil spille.
  3. Velg Installer eller Installert.
  4. Se etter Google TV-enheten din under «Velg en enhet».
    • Spillet er ikke kompatibelt med Google TV-enheten hvis det er nedtonet.
Løs problemer med fjernkontrollen

Viktig: Du må kanskje ta ut og sette inn batteriene i fjernkontrollen på nytt. Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve å oppdatere fjernkontrollen.

1. Velg Innstillinger Innstillinger på startskjermen for Google TV.
  2. Under «Fjernkontroll og tilbehør» velger du fjernkontrollen.
  3. Hvis det finnes en tilgjengelig oppdatering, følger du veiledningen på skjermen for å installere den.
Løs problemer med en lydplanke

Hvis du har en TCL 6-Series-enhet, følger du disse trinnene for å konfigurere lyd via lydplanken:

1. Velg Innstillinger Innstillinger på startskjermen for Google TV.
  2. Velg Kanal og inndata.
  3. Slå på eARC-modus til venstre under «Inndata».
  4. Slå på HDMI-kontroll til høyre under «Kontroller andre enheter (CEC)».
  5. For å gå tilbake til innstillingene, trykk på Tilbake-knappen på fjernkontrollen.
  6. Velg Skjerm og lyd og så Lyd og så Lydutgang.
  7. Velg ARC.

Hvis du har stilt inn lydutgangen til ARC og det ikke kommer lyd fra lydplanken, kan du sjekke innstillingen for digital lydutgang:

1. Velg Innstillinger.
  2. Velg Skjerm og lyder og så Lyd og så Lydutgang.
  3. Velg Avanserte innstillinger og så Digital lydutgang og så Auto.

Tips: For å få lyd fra lydplanken og eksterne høyttalere må innstillingen settes til «Auto», «Pulse-Code Modulation (PCM)» eller «Pass Through».

For å få hjelp med andre enheter, kontakt produsenten av enheten.

Få mer hjelp

Hvis du bruker en enhet som erstatter domenenavnsystemet ditt (DNS), kan denne enheten påvirke wifi-tilkoblingen din. Fjern denne enheten for å se om det løser problemet.

Hvis du har problemer med en video du har kjøpt eller leid på Google TV-enheten, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

Hvis du trenger mer hjelp med Chromecast med Google TV-enheten, kan du kontakte enhetsprodusenten.