Problemen met je Google TV-apparaat oplossen

Als je geen video's kunt afspelen op je Google TV of andere problemen hebt met je apparaat met Google TV, kun je het probleem misschien oplossen met dit artikel.

Stap 1: Check je wifi-verbinding

De wifi-instellingen van je tv checken
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Netwerk en internet.
  2. Zorg dat wifi aanstaat en dat je verbinding hebt met het juiste netwerk.
    • Als je router meerdere netwerkbanden heeft, check je of je ook bent verbonden met de juiste band.
  3. Open een van je apps.
  4. Speel de video, muziek of game opnieuw af.

Tip: Je kunt alleen beveiligde wifi-netwerken gebruiken, zoals WEP, WPA-PSK en WPA2-PSK. Niet-beveiligde netwerken worden niet getoond op Google TV.

Je router en verbinding aanpassen

Als wifi aanstaat, maar je een langzame verbinding hebt, probeer je de router aan te passen. Je kunt het volgende doen:

• Start je router opnieuw op of haal de stekker uit het stopcontact en steek deze weer in het stopcontact.
  • Plaats je router dichter bij je tv.
  • Gebruik een kabel om je router aan te sluiten op je tv.
Een sterker netwerk instellen

Stel een 5GHz-netwerk in plaats van een 2,4GHz-netwerk in als dat beschikbaar is met je router. Neem voor meer informatie contact op met de fabrikant van je router.

Bij sommige routers kun je ook een prioriteitsapparaat instellen in de Google Home-app. Meer informatie over hoe je een prioriteitsapparaat instelt

Stap 2: Check op systeemupdates

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Systeem.
  2. Selecteer Over en dan Systeemupdate en dan Checken op update.
  3. Installeer beschikbare updates.
  4. Speel de video, muziek of game opnieuw af.
    • Als dat niet werkt, ga je door naar de volgende stap.

Stap 3: Start je apparaat opnieuw op

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Systeem en dan Opnieuw opstarten.
  3. Nadat het systeem opnieuw is opgestart, speel je de video, muziek of game opnieuw af.
    • Als dit nog steeds niet werkt, ga je door naar de volgende stap.

Stap 4: Check welk profiel je gebruikt

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Check onder Accounts en inloggen welk profiel is geselecteerd.
  3. Zorg dat dit het profiel is dat je voor de service gebruikt.
Tip: Als je andere profielen wilt gebruiken, kun je profielen toevoegen aan je Google TV.

Stap 5: Wis de app-gegevens

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Apps en dan Alle apps bekijken.
  3. Selecteer de app en dan Gegevens wissen.
  4. Speel de video, muziek of game opnieuw af.
    • Als dat niet werkt, ga je door naar de volgende stap.

Stap 6: Zet het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Als je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens op het apparaat gewist. We raden je aan eerst te proberen het probleem op een van de andere manieren op te lossen.
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Systeem en dan Over en dan Fabrieksinstellingen terugzetten.

Andere problemen oplossen

Checken of je game geschikt is
  1. Ga op je computer naar Google Play.
  2. Zoek de game die je wilt spelen.
  3. Selecteer Installeren of Geïnstalleerd.
  4. Kijk of je je Google TV-apparaat ziet onder Een apparaat kiezen.
    • Als het apparaat grijs wordt weergegeven, is de game niet geschikt voor je Google TV-apparaat.
Problemen met de afstandsbediening oplossen

Belangrijk: Misschien moet je de batterijen van de afstandsbediening verwijderen en opnieuw plaatsen. Als het probleem hiermee niet is opgelost, update je de afstandsbediening.

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer de afstandsbediening bij Afstandsbediening en accessoires.
  3. Volg de instructies op het scherm om updates te installeren als deze beschikbaar zijn.
Problemen met een soundbar oplossen

Als je een apparaat uit de TCL 6-serie hebt, volg je deze stappen om audio in te stellen op je soundbar:

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Channel and Inputs (Kanaal en ingangen).
  3. Zet links onder Inputs (Ingangen) de optie eARC Mode (eARC-modus) aan.
  4. Zet aan de rechterkant onder Control Other Devices (CEC) (Andere apparaten bedienen (CEC)) de optie HDMI Control (HDMI-bediening) aan.
  5. Druk op de knop Terug op je afstandsbediening om terug te gaan naar Instellingen.
  6. Selecteer Display & Sound en dan Audio en dan Audio Output (Weergave en geluid > Audio > Audio-uitvoer).
  7. Selecteer ARC.

Als je Audio Output (Audio-uitvoer) instelt op ARC en geen audio via de soundbar krijgt, check je de instelling Digital Audio Out (Digitale audio-uitvoer):

1. Selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Display & Sounds en dan Audio en dan Audio Output (Weergave en geluid > Audio > Audio-uitvoer).
  3. Selecteer Advanced Settings en dan Digital Audio Out en dan Auto (Geavanceerde instellingen > Digitale audio-uitvoer > Automatisch).

Tip: Als je audio via de soundbar en externe speakers wilt hebben, moet je de instelling instellen op Auto (Automatisch), Pulse-Code Modulation (PCM) of Pass Through (Passthrough).

Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor hulp bij andere apparaten.

Meer hulp

Als je een apparaat gebruikt dat je Domain Name System (DNS) vervangt, kan dit apparaat invloed hebben op je wifi-verbinding. Verwijder dit apparaat om te checken of het probleem daarmee wordt opgelost.

Als je problemen ondervindt met een video die je hebt gekocht of gehuurd op een Google TV-apparaat, volg je deze stappen voor probleemoplossing.

Als je meer hulp nodig hebt bij je Chromecast met Google TV-apparaat, neem je contact op met de fabrikant van je apparaat.