Använda föräldrakontroller på Google TV

Ställ in en barnprofil på Google TV om du vill kunna välja vilka appar dina barn får använda och ställa in påminnelser vid läggdags och gränser för skärmtid.

Barnprofiler är inte tillgängliga i alla regioner eller på alla enheter.

Ställa in och använda barnprofiler

Lägga till en barnprofil

1. Välj profilbilden eller initialen på startskärmen för Google TV.
  2. Välj Lägg till ett barn under Vem tittar? följt av Kom igång.
  3. Välj ett alternativ:
    • Om ditt barn har ett Google-konto eller en barnprofil som är med i familjegruppen väljer du det barn som konfigureringen ska göras för.
    • Om ditt barn inte är med i familjegruppen väljer du Lägg till ett barn och följer anvisningarna på skärmen.
  4. Välj vilka appar som ska finnas på barnets startskärm.
  5. Följ anvisningarna på skärmen om du vill ställa in föräldrakontroller.

Byta till en barnprofil

1. Välj profilbilden eller initialen på startskärmen för Google TV.
  2. Välj barnets profil.

Konfigurera profillås

Obs! Med profillås måste du ange pinkoden eller lösenordet för den vuxnas Google-konto innan du kan stänga en barnprofil. Det är samma pinkod eller lösenord som du använder för Google Pay och andra tjänster från Google.

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj barnets profil följt av Profillås.
  3. Aktivera profillås genom att verifiera din identitet och ange pinkoden eller lösenordet för Google-kontot.

Vad som visas på startskärmen för Google TV i barnprofiler

Vad som visas på startskärmen för Google TV beror på var du bor och vilket språk du väljer på enheten.

• Om du använder en Google TV-enhet i ett annat land eller en annan region än inköpslandet kan upplevelsen variera.
  • I vissa regioner eller områden kan upplevelsen variera.

Det här hittar du

• Dina appar: Appar som en förälder har tillåtit under konfigurationen eller i inställningarna.
  • Raden Populära filmer och/eller raden Populära serier: Populära, familjevänliga rekommendationer som baseras på de appar som en förälder har tillåtit. Dessa appar är inte anpassade och baseras på de populäraste titlarna.
  • Appdrivna rader: Familjevänliga rekommendationer från familjevänliga appar som en förälder har tillåtit.
  • Rader från Familjens bibliotek: Köpta filmer och serier som föräldern har delat via Familjens bibliotek och som följer inställningen för innehållsbegränsningar som föräldern har ställt in.

Välja vad barnen får titta på och när

Tillåta eller blockera innehåll eller appar

Tillåta eller dölja appar

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj barnets profil följt av Hantera appar.
    • Tillåta appar: Markera den blå rutan bredvid appen. Appar installeras automatiskt.
    • Dölja appar: Avmarkera den blå rutan bredvid appen.

Tillåta eller blockera innehåll utifrån klassificering

Du kan begränsa vilka filmer och serier som visas i en barnprofil när du ställer in innehållsbegränsningar för barnets konto.
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj barnets profil följt av Innehållsbegränsningar.
  3. Ange klassificeringsgränser för filmer och tv.

Vad dessa innehållsbegränsningar gäller för:

• Googles rekommendationer om filmer och serier, inklusive rekommendationerna Populära filmer och Populära serier, i barnprofiler.
  • Innehåll som delas via Familjens bibliotek. Läs mer om Familjens bibliotek.

Vad de inte gäller för:

• Innehållsrekommendationer direkt från appar.
  • Sökresultat från appar.

Tips! Appar kan ha egna alternativ för innehållsbegränsningar.

Ställa in en gräns för skärmtid per dag
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj barnets profil följt av Skärmtid följt av Daglig gräns.
  3. Välj vilka dagar som ska ha en tidsgräns.
  4. Välj hur många timmar per dag som ditt barn får titta på tv.
    • Du kan välja upp till åtta timmar, 15 minuter i taget.
Ställa in en stopptid för dagen
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj barnets profil följt av Skärmtid följt av Stopptid.
  3. Välj vilka dagar som ska ha en stopptid.
  4. Välj när barnets tv-tid ska börja och sluta.
    • Du kan välja klockslag i intervall om 30 minuter.
Lägga till bonustid

När barnets dagliga visningstid är slut kan du lägga till bonustid:

1. Välj Längre tid More time på skärmen för tidsgräns.
  2. Välj hur mycket bonustid du vill lägga till.
    • Du kan lägga till bonustid 15 minuter i taget, upp till åtta timmar.
  3. Bekräfta bonustiden genom att ange pinkoden eller lösenordet för ditt Google-konto.
Hantera ditt barns att se-lista

Föräldrar i Google-familjegruppen kan lägga till eller ta bort filmer och serier i barnets att se-lista för att enkelt kunna hitta innehåll de vill att barnet ska titta på senare. Detta kan göras från förälderns profil, barnprofilen eller i en webbläsare som är inloggad på barnets Google-konto. Att se-listan uppdateras på alla enheter som ditt barn är inloggat på när du lägger till något i den.

Hitta ditt barns att se-lista

Använd ett av följande alternativ för att hitta barnets att se-lista:

• Öppna fliken Bibliotek i en förälders profil.
  • Leta reda på raden Att se-lista på startskärmen i barnprofilen.
  • Sök efter min att se-lista i en webbläsare som är inloggad på barnets Google-konto.

Tips! Du måste ha minst en film eller serie på att se-listan för att den ska dyka upp.

Lägga till eller ta bort filmer och serier på ett barns att se-lista

Från en förälders profil på en Google TV-enhet:

1. Leta reda på en titel från startskärmen som du vill lägga till i ditt barns att se-lista.
  2. Håll knappen Välj nedtryckt på fjärrkontrollen.
  3. Välj Lägg till i att se-listan .
  4. Välj vilken barnprofil på enheten du vill lägga till filmen eller serien för.
    • Den tillagda filmen eller serien visas på raden Att se-lista i barnprofilen du angav och på alla enheter som barnet är inloggat på.
  5. Om du vill ta bort en film eller serie från en barnprofil väljer du Att se-listan följt av barnprofilen.
    • Filmen eller serien tas bort från raden Att se-lista i barnprofilen du angav och på alla enheter som barnet är inloggat på.

Från barnprofiler på en Google TV-enhet:

1. Leta reda på en titel från startskärmen som du vill lägga till i ditt barns att se-lista.
  2. Håll knappen Välj nedtryckt på fjärrkontrollen.
  3. Välj Lägg till i att se-listan .
    • Den tillagda filmen eller serien visas nu på raden Att se-lista och på alla enheter som barnet är inloggat på.
  4. Om du vill ta bort en film eller serie väljer du På att se-listan .
    • Filmen eller serien tas nu bort från raden Att se-lista på alla enheter som barnet är inloggat på.

I en webbläsare som är inloggad på ditt barns Google-konto:

1. Öppna google.com i webbläsaren.
  2. Sök efter en titel.
  3. Välj Att se-lista .
    • Den tillagda filmen eller serien visas på raden Att se-lista och på alla enheter som ditt barn är inloggat på.

Använda föräldrakontroller på YouTube

Konfigurera kontrollerade konton för YouTube
  1. Besök g.co/YourFamily på telefonen eller datorn.
  2. Logga in på det Google-konto du använder för att hantera ditt barns konto.
  3. Välj ett barnkonto från familjegruppen.
    • Om du har en barnprofil på Google kan du bli ombedd att skapa en Gmail-adress för barnet. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Välj Inställningar på YouTube under Föräldrainställningar.
  5. Välj YouTube och YouTube Music (med föräldrakontroll) och följ anvisningarna på skärmen.

Om kontrollerade konton på YouTube:

Dölja eller visa biblioteksinnehåll

Dölja biblioteksinnehåll
  1. Markera det innehåll som du vill dölja i barnets profil.
  2. Håll ned knappen Select på fjärrkontrollen.
  3. Välj Dölj.
Visa biblioteksinnehåll
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Konton och inloggning.
  2. Välj barnets profil följt av Dolda filmer och tv-program.
  3. Hitta och välj det innehåll som du vill visa.
  4. Om du vill visa innehållet väljer du Visa.