Je Google TV-apparaat en afstandsbediening instellen

Als je je Google TV-apparaat eenmaal hebt, moet je het instellen.

Wat je nodig hebt

• De Google Home-app op je telefoon
  • Een wifi-internetverbinding
  • Een Google-account
  • Een apparaat met Google TV, zoals een Chromecast
Belangrijk: Sommige functies, services en apps zijn mogelijk niet in alle gebieden beschikbaar. Er kunnen aanvullende algemene voorwaarden en/of kosten van toepassing zijn.

Aan de slag met instellen

1. Zet je Google TV-apparaat aan.
  2. Kies een taal en je regio.
  3. Kies Google TV instellen.
Tip: Als je 'Basis-tv instellen' kiest, kun je bepaalde functies niet gebruiken. Meer informatie over basis-tv

Het instelproces afronden met de Home-app

1. Open Google Home Thuis op je telefoon.
  2. Tik linksboven op Toevoegen Account toevoegen en dan Apparaat instellen en dan Nieuwe apparaten in huis instellen.
  3. Kies een huis of voeg er een toe.
  4. Tik op Code scannen en geef de app toegang tot de camera van je telefoon.
  5. Scan de QR-code op het tv-scherm.
    • Tip: Het kan enkele minuten duren voordat je telefoon en tv zijn verbonden.
  6. Volg de instructies in de Home-app en op het tv-scherm.

Problemen met instellen oplossen

In de volgende gevallen moet je Google TV misschien instellen met je afstandsbediening:
  • Je loopt vast als probeert in te stellen via de Home-app.
  • Je kunt de Home-app niet updaten.
  • Je ziet je apparaat niet in de Home-app staan.

Het instelproces afronden met de afstandsbediening

1. Houd op je afstandsbediening de knop Terug ingedrukt.
  2. Als je 'Problemen?' op het scherm ziet, kies je Instellen met afstandsbediening.
  3. Kies een wifi-netwerk en geef het wachtwoord op.
  4. Log in op je Google-account.
  5. Volg de instructies op het scherm.