Casten naar Google TV

Je kunt content vanaf telefoons, tablets of laptops naar je Google TV casten.

Belangrijk: De onderstaande stappen kunnen verschillen afhankelijk van je apparaat. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

Casten vanaf een apparaat naar je tv

Belangrijk: Je kunt alleen casten vanuit de nieuwste versie van een app die werkt met Chromecast of via een Chrome-browser op een apparaat dat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google TV.

1. Verbind je apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als je Google TV.
  2. Open de app met de content die je wilt casten.
  3. Zoek en selecteer Casten Casten in de app.
  4. Selecteer op je apparaat de naam van je tv.
  5. Als Casten Casten van kleur verandert, ben je verbonden.

Als je wilt stoppen met casten, selecteer je op je apparaat Casten Casten en dan Verbinding verbreken.

Problemen met casten oplossen

Als je niet kunt casten naar je Google TV, probeer je de onderstaande oplossingen.

Zorg dat je casten aanzet op je tv

1. Selecteer op het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Apps en dan Alle apps bekijken.
  3. Zoek de app Chromecast ingebouwd.
    • Selecteer Systeem-apps tonen als je de app niet kunt vinden. Je kunt ook het gedeelte 'Uitgezette apps' checken.
  4. Selecteer Aanzetten om de app aan te zetten.
  5. Selecteer Instellingen en dan Systeem en dan Opnieuw opstarten als je je apparaat opnieuw wilt opstarten.

Je tv en apparaat verbinden met hetzelfde wifi-netwerk

1. Selecteer op het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Zoek onder 'Netwerk en internet' de naam van het wifi-netwerk waarmee je tv is verbonden.
    • Zorg ervoor dat dit overeenkomt met het netwerk op het apparaat van waaruit je wilt casten.

Je Google TV updaten

1. Selecteer op het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Systeem en dan Over en dan Systeemupdate.
  3. Volg de instructies op het scherm om updates te installeren als deze beschikbaar zijn.