Winkelreviews toevoegen of verwijderen

Product- en verkopersreviews op Google komen van tal van bronnen. Er zijn verschillende manieren waarop u reviews kunt toevoegen en verwijderen, afhankelijk van de bron.

Een review toevoegen

Als u een aankoop doet op een winkelsite van een verkoper, krijgt u misschien een uitnodiging om een winkelreview te schrijven via het programma Google Klantenreviews. Als u Google toestaat om contact met u op te nemen, krijgt u binnen een paar dagen na de geschatte bezorgdatum van uw bestelling een e-mail om een review te schrijven.

U kunt ook naar het product zoeken op Google Zoeken. Onder Reviews kunt u een sterbeoordeling toevoegen en uw review schrijven. Meer informatie over reviews op Google Zoeken

Een review verwijderen

U kunt uw winkelreviews op Google alleen verwijderen als u op dat moment was ingelogd op een Google-account. Voor een overzicht van alle winkelreviews die u heeft bijgedragen aan Google, gaat u in een webbrowser naar uw pagina met reviews. Op deze pagina kunt u de reviews ook verwijderen.

Winkelreviews die u anoniem heeft geschreven (bijvoorbeeld anonieme reviews via Google Klantenreviews), kunt u niet verwijderen omdat deze niet gekoppeld zijn aan een Google-account.

Reviews via derden

We verzamelen verkopers- en productreviews van verkopers en andere reviewservices, zodat gebruikers hun keuze kunnen baseren op zo veel mogelijk informatiebronnen.

Als u een verkopers- of productreview op Google wilt verwijderen die u via een service van derden heeft geschreven, doet u dit via de oorspronkelijke site waarop u uw review heeft geschreven.