Så här fungerar Google Shopping

Konsumentinformation

När du använder Google Shopping tittar du på produkter från annonsörer och återförsäljare som har valt att visa sina produkter på Google Shopping.

Produktrankningen på Shopping-fliken baseras som standard på hur relevanta produktannonserna är för en användares aktuella söktermer. Anpassad produktinformation på Google visas för användare baserat på den senaste aktiviteten, till exempel sökningar.

Insamlingen av användardata styrs av webb- och appaktivitet. Användningen av data styrs av inställningarna för personliga resultat

Parametrarnas relativa betydelse avgörs av algoritmer som maximerar annonsens relevans för användarna.

Erbjudanden med etiketten Sponsrat innebär att annonsörens betalning till Google också kan påverka hur varorna rangordnas och grupperas. Google får betalt för klick på dessa annonser.

Om du vill anpassa Google Shopping-resultaten kan du sortera eller filtrera efter saker som pris, produktkategori och varumärke.

Du kan se din aktivitet i Google-kontot genom att öppna Min aktivitet. Du kan också besöka Googles hjälpcenter för konsumentannonser om du vill veta mer. Om du vill blockera enskilda annonsörer, välja bort anpassade annonser eller kontrollera inställningarna för bortval besöker du Googles annonsinställningar. Läs mer om hur användaren kan styra vilken information som används för att anpassa upplevelsen.

Google Shopping-sökresultatet kanske inte innehåller alla tillgängliga produkter.

Produktinformation

Återförsäljare och annonsörer som visar sina produkter på Google Shopping deltar i kommersiell aktivitet. De måste följa Google Shopping-policyerna för vad som får och inte får visas på Google Shopping.

Google Shopping tar bort varor som inte följer policyerna och kan stänga av återförsäljare som bryter mot dem.

Annonsörer anger information om sina produkter och uppdaterar produktinformationen regelbundet. När en annonsör uppdaterar produktinformation kan det dröja lite innan den nya informationen visas på Google Shopping.

Shoppingrecensioner och betyg

Vi samlar recensioner via Google Kundrecensioner för att göra det lättare att söka information om produkter och säljare. Recensionerna är helt frivilliga och vi betalar inte recensenter för att lämna omdömen.

Vi samlar också recensioner från annonsörer, återförsäljare och leverantörer av recensioner från tredje part. De måste erbjuda alla recensioner (både positiva och negativa) och de kan ha betalat recensenterna.

Ett automatiserat system behandlar recensionerna innan de visas på Google för att undvika innehåll med spam och olämpligt språk. Innehåll med spam kan vara recensioner med samma innehåll som läggs upp flera gånger eller från flera konton.

När en recension har lagts upp kan inte Google ändra eller uppdatera den. Vi kan inte heller kontakta recensenten eller be recensenten att uppdatera innehållet. Däremot kan vi ta ner flaggade recensioner för att följa rättsliga förpliktelser. En recension kan visas på Google så länge den recenserade varan finns på Google.

Recensioner kan sorteras på ett antal olika sätt, till exempel i kronologisk ordning.

Betygen samlas in från recensioner från olika källor och sammanställs till ett övergripande betyg som visas på Google. Det gör att Shopping-betygen kanske inte stämmer överens med betygen på säljarnas webbplatser.

Obs! Recensioner verifieras inte av Google.

Köpa en vara

När du hittar något intressant på Google Shopping kan du titta på varans pris och gällande skatter. Du kan klicka på produkten för att öppna säljarens webbplats och köpa produkten.

Fraktkostnaderna kan variera beroende på destination, fraktmetod och återförsäljare. Därför är det bra att kolla det slutliga priset på återförsäljarens webbplats. Där hittar du också information om eventuell försäkring eller garantier.

Alla återförsäljare är ansvariga för sin egen kundsupport. Om du har problem med köpet bör du kontakta återförsäljaren direkt.

Meddelande till köpare om omsättnings- och användningsskatt (sales and use tax) i Connecticut
Enligt Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(1): I Connecticut kan skatt behöva betalas vid köp som levererats till personer i delstaten. Connecticut kräver att köpare lämnar in en deklaration om omsättningsskatten inte har debiterats av återförsäljaren. Besök den här länken om du vill ha mer information.

Om Google Shopping

Google Shopping är:

• Kraftfullt: Google Shopping tillämpar Googles sökteknik för att hjälpa dig hitta och jämföra produkter och skickar dig sedan direkt till webbplatser där du kan köpa dem.
  • Heltäckande: Du hittar allt från vanliga till ovanliga produkter.
  • Snabbt: Nästan i samma ögonblick som du gör din sökning visas bilder på produkterna och länkar till mer information och butiker som säljer dem.

Vanliga frågor

Vad är Google Shopping?

Google Shopping är ett nytt sätt att upptäcka produkter. Målet är att göra det enkelt för användarna att göra informerade inköp, jämföra produkter, deras funktioner och priser, och sedan kontakta återförsäljarna och göra sina inköp.

Hur fungerar Google Shopping?

Genom Google Shopping kan användare se aktuell och regelbundet uppdaterad produktinformation direkt från återförsäljarna. Återförsäljare på nätet skickar in flöden med produktinformation till Google Shopping. Eftersom produktinformationen kommer direkt från återförsäljaren kan vi visa aktuella priser, de senaste erbjudandena och varans tillgänglighet.

Om du vill veta mer om hur våra produktflöden och överföringar fungerar kan du besöka hjälpcentret för Google Merchant Center.

Hur kan jag använda Google Shopping för att hitta precis det jag letar efter?

När du gör en sökning på Google Shopping visas en mängd olika filter (bland annat pris, storlek, tekniska specifikationer). Du kan använda filtren för att begränsa urvalet och snabbt filtrera till rätt produkt. När du tittar på vissa klädprodukter (till exempel klänningar, kappor och skor) ser du också varor som liknar den du har valt. Det här är bara några av de användbara verktyg som finns i Google Shopping, och vi ser fram emot att erbjuda ännu fler i framtiden.

Kan jag söka efter produkter inom en viss kategori?

Du kan begränsa dina resultat till en kategori. Till exempel kan en sökning på ”lök” visa resultat både inom kategorierna växter och matvaror. Om du klickar på länken till den önskade kategorin visas bara resultaten i den valda kategorin.

Hur fungerar Google Shopping jämfört med andra shoppingwebbplatser?

Google Shopping säljer inte produkter direkt till konsumenter. Istället samlar vi in produktinformation från återförsäljare som deltar. Sedan gör vi produkterna sökbara för dig. När du hittar det du letar efter kan du gå till butikens webbplats och köpa varan där.

Hur aktuell är produktinformationen?

Större delen av informationen som du ser på Google Shopping tillhandahålls av deltagande återförsäljare. När en återförsäljare uppdaterar sin information, till exempel ändrar priset för en produkt, kan en viss fördröjning uppstå innan den nya informationen visas live på Google Shopping. Därför bör du gå till återförsäljarens produktmålsida om du vill se den senaste produktinformationen.

Hur rapporterar jag misstänkt aktivitet?

Rapportera misstänkt aktivitet genom att fylla i formuläret Rapportera en annons eller produktinformation.

Kan jag ställa en fråga till återförsäljaren om en vara?

Vissa återförsäljare låter dig ställa frågor om varor innan du gör en beställning. När du bläddrar i Google Shopping kan du se ett alternativ för att skicka meddelanden till en återförsäljare på en produktsida eller i en produktannons:

• Så här skickar du ett meddelande om en produkt till en butik:
    1. Välj Medd. till butik.
    2. Skriv meddelandet till butiken.
    3. Klicka på Skicka.
  • Du får ett svar via e-post när återförsäljaren svarar på din fråga.