Hoe Google Shopping werkt

Informatie voor consumenten

Als u Google Shopping gebruikt, browst u door producten van adverteerders en verkopers die hun producten op Google Shopping tonen.

De positie van productvermeldingen op het tabblad Shopping wordt standaard gebaseerd op de relevantie voor de huidige zoektermen van de gebruiker. Gepersonaliseerde vermeldingen op Google worden aan gebruikers getoond op basis van recente activiteit, zoals zoekopdrachten.

Het verzamelen van gebruikersgegevens wordt beheerd door Web- en app-activiteit. Het gebruik van gegevens wordt beheerd door instellingen voor persoonlijke resultaten.

Het relatieve belang van deze parameters wordt bepaald door algoritmen om de relevantie van vermeldingen voor gebruikers te maximaliseren.

Het label Gesponsord bij een aanbieding geeft aan dat betalingen van adverteerders aan Google ook invloed kunnen hebben op hoe artikelen worden gerangschikt en gegroepeerd. Google ontvangt een vergoeding voor klikken op deze advertenties.

U kunt uw Google Shopping-resultaten aanpassen door deze te sorteren of te filteren op factoren zoals prijs, productcategorie en merk.

U kunt de activiteit van uw Google-account bekijken door naar Mijn activiteit te gaan. In het Helpcentrum voor consumentenadvertenties van Google vindt u meer informatie. Als u specifieke adverteerders wilt blokkeren, u wilt afmelden voor gepersonaliseerde advertenties of uw afmeldstatus wilt bevestigen, gaat u naar de Advertentie-instellingen van Google. Meer informatie over hoe gebruikers de informatie kunnen beheren die wordt gebruikt om functionaliteit te personaliseren

De producten die in de zoekresultaten van Google Shopping worden weergegeven, bevatten mogelijk niet alle beschikbare producten.

Productinformatie

Verkopers en adverteerders die hun producten op Google Shopping aanbieden, nemen deel aan commerciële activiteiten. Ze moeten voldoen aan het Google Shopping-beleid waarin wordt beschreven wat wel en niet kan worden vermeld op Google Shopping.

Google Shopping verwijdert artikelen die niet aan dit beleid voldoen en kan accounts van verkopers opschorten die dit beleid schenden.

Adverteerders geven details over hun producten en updaten hun vermeldingen regelmatig. Nadat een adverteerder een vermelding heeft geüpdatet, kan het even duren voordat de nieuwe informatie wordt weergegeven in de vermelding op Google Shopping.

Shopping-reviews en -beoordelingen

We verzamelen reviews via het programma Google Klantenreviews om u te helpen bij product- en verkoperonderzoek. Deze reviews zijn volledig vrijwillig en we betalen reviewers niet om hun mening te geven.

We verzamelen ook reviews van adverteerders, verkopers en externe reviewers. Zij zijn verplicht om alle reviews (zowel positieve als negatieve) door te geven en mogelijk hebben ze reviewers betaald om hun mening te geven.

Een geautomatiseerd systeem verwerkt deze reviews voordat ze worden getoond op Google. Zo verwijderen we content die spam of ongepaste taal bevat. Content die spam bevat, betreft bijvoorbeeld reviews met dezelfde tekst die meermaals zijn gepost of van meerdere accounts afkomstig zijn.

Nadat een review is gepubliceerd, kan deze niet worden gewijzigd of geüpdatet door Google. We kunnen ook geen contact met reviewers opnemen of ze vragen hun tekst te updaten. We kunnen gemarkeerde reviews echter wel verwijderen om aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Een review kan op Google worden getoond zolang het beoordeelde artikel op Google wordt vermeld.

Reviews kunnen op verschillende manieren worden gesorteerd, bijvoorbeeld chronologisch.

Beoordelingen zijn gebaseerd op reviews uit verschillende bronnen en worden gecombineerd tot een algemene beoordeling voor weergave op Google. Hierdoor komen Shopping-beoordelingen mogelijk niet overeen met de beoordelingen op de website van een bepaalde verkoper.

Opmerking: Reviews worden niet geverifieerd door Google.

Een aankoop doen

Als u op Google Shopping een interessant artikel vindt, ziet u de artikelprijs en toepasselijke belastingen. U kunt op het product klikken om naar de website van de verkoper te gaan en het product te kopen.

Verzendkosten kunnen variëren, afhankelijk van de bestemming, verzendmethode en verkoper. Het is dus goed om de uiteindelijke prijs op de website van de verkoper te controleren. Op de site van de verkoper vindt u ook informatie over toepasselijke verzekeringen of garanties.

Elke verkoper is verantwoordelijk voor de eigen support. Als u problemen ondervindt met uw aankoop, neemt u rechtstreeks contact op met de verkoper.

Kennisgeving aan kopers over verkoop- en gebruiksbelasting in Connecticut
Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(1) Kennisgeving: In Connecticut wordt mogelijk belasting geheven op aankopen die worden bezorgd bij mensen in de staat. Connecticut vereist dat kopers een gebruiksbelastingaangifte indienen als de verschuldigde verkoopbelasting niet is geïnd door de verkoper. Ga naar deze link voor meer informatie.

Over Google Shopping

Google Shopping is:

• Krachtig: Google Shopping gebruikt de zoektechnologie van Google om u te helpen producten te vinden in online winkels overal op internet. Vervolgens verwijst Google Shopping u rechtstreeks naar de winkels waar u de producten kunt kopen.
  • Uitgebreid: Met Google Shopping vindt u alles, van alledaagse tot ongebruikelijke producten.
  • Snel: Bijna meteen nadat u uw zoekopdracht heeft ingevoerd, ziet u foto's van relevante producten en links naar meer informatie, waaronder de winkels die de producten verkopen.

Veelgestelde vragen

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een nieuw zoekmodel voor producten. Hiermee willen we het voor gebruikers makkelijker maken om onderzoek te doen naar artikelen die ze willen kopen, informatie te vinden over verschillende producten en de specificaties en prijzen van die producten, en vervolgens contact met de verkoper op te nemen om de aankoop te doen.

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping laat gebruikers productinformatie van verkopers zien. Deze informatie wordt regelmatig door de verkopers geüpdatet. Online verkopers dienen feeds met productinformatie in bij Google Shopping. De ingediende productinformatie is rechtstreeks afkomstig van de verkoper en daardoor kunnen we de actuele prijzen, de nieuwste aanbiedingen en de huidige beschikbaarheid van het product tonen.

Bezoek het Helpcentrum van het Google Merchant Center voor meer informatie over hoe productfeeds en inzendingen werken.

Hoe kan ik Google Shopping gebruiken om precies te vinden wat ik zoek?

Als u een zoekopdracht uitvoert in Google Shopping, ziet u verschillende filters (zoals prijs, maat, technische specificaties, enzovoort) waarmee u snel naar het juiste product kunt zoeken. Als u bepaalde detailpagina's van kledingproducten bekijkt (bijvoorbeeld jurken, jassen en schoenen), ziet u ook artikelen die 'visueel vergelijkbaar' zijn met het artikel dat u heeft geselecteerd. Dit zijn slechts een paar van de vele tools die beschikbaar zijn in Google Shopping. We hopen deze tools in de toekomst uit te breiden.

Kan ik zoeken naar producten in een bepaalde categorie?

U kunt uw resultaten verfijnen op categorie. Zo kan een zoekopdracht naar 'muis' bijvoorbeeld resultaten weergeven in de categorie 'Elektronica' en 'Dieren'. Als u op de gewenste categorie klikt, ziet u alleen de resultaten in de categorie die u heeft geselecteerd.

Op welke manier verschilt Google Shopping van andere sites?

Via Google Shopping worden producten niet rechtstreeks aan kopers verkocht. In plaats daarvan verzamelen we productinformatie van deelnemende verkopers en maken we deze producten zoekbaar voor u. Als u heeft gevonden wat u zoekt, kunt u naar de website van de winkel gaan om het product te kopen.

Hoe actueel zijn de productgegevens?

De meeste informatie die u ziet op Google Shopping wordt geleverd door deelnemende verkopers. Als een verkoper informatie bijwerkt (bijvoorbeeld door de prijs van een product te veranderen) kan het even duren voordat die informatie op Google Shopping wordt getoond. Ga daarom altijd naar de productlandingspagina voor de meest actuele informatie.

Hoe meld ik verdachte activiteit?

Als u verdachte activiteit wilt melden, vult u het formulier om een advertentie of vermelding te melden in.