Kuinka Google Shopping toimii?

Tietoja kuluttajille

Google Shoppingissa voit selata Google Shoppingia käyttävien mainostajien ja myyjien tuotteita.

Tuotelistausten sijoitus Shopping-välilehdellä perustuu oletuksena käyttäjän nykyisten hakutermien osuvuuteen. Personoidut listaukset näkyvät käyttäjille Googlessa viimeaikaisen toiminnan, kuten hakujen, perusteella.

Verkko- ja sovellustoiminta säätelee käyttäjädatan keräämistä. Henkilökohtaisten tulosten asetukset säätelevät datan käyttöä.

Parametrien suhteellinen merkitys määritetään algoritmien avulla, jotta listaukset olisivat mahdollisimman osuvia käyttäjille.

Tarjousten Sponsoroitu-merkintä tarkoittaa, että Googlelle maksettavat mainosmaksut voivat myös vaikuttaa siihen, miten tuotteita sijoitetaan ja ryhmitellään. Google saa palkkion näiden mainosten klikkauksista.

Voit suodattaa ja lajitella Google Shopping ‑tuloksia esimerkiksi hinnan, tuotekategorian ja brändin mukaan.

Voit tarkastella toimintatietojasi Google-tilillä valitsemalla Omat tapahtumat. Voit lukea lisätietoja Googlen kuluttajamainosten ohjekeskuksesta. Voit estää mainostajia, poistaa personoidut mainokset käytöstä tai vahvistaa niiden käytöstä poistamisen Googlen mainosasetuksissa. Lue lisää siitä, miten käyttäjät voivat päättää, mitä tietoja käytetään heidän kokemustensa personoimiseen.

Google Shoppingin hakutuloksissa ei välttämättä esitetä kaikkia saatavilla olevia tuotteita.

Tuotetiedot

Google Shoppingia käyttävät myyjät ja mainostajat harjoittavat kaupallista toimintaa. Heidän on noudatettava Google Shopping ‑käytäntöjä, joissa on kerrottu, mitä tuotteita Google Shoppingissa voi mainostaa ja mitä ei.

Google Shopping poistaa tuotteet, jotka eivät vastaa käytäntöjä. Lisäksi käytäntöjä rikkovien myyjien toiminta voidaan keskeyttää.

Mainostajat toimittavat ja päivittävät tuote- ja yritystietonsa säännöllisesti. Kun mainostaja päivittää listauksen, uusien tietojen näkymiseen Google Shoppingissa voi mennä hetki.

Shopping-arvostelut ja ‐arviot

Keräämme Googlen asiakasarvostelut ‐ohjelman kautta arvosteluja, joista voit saada lisätietoa tuotteista ja kauppiaista. Arvostelujen lähettäminen on täysin vapaaehtoisia, emmekä maksa niistä palkkioita.

Keräämme arvosteluja myös mainostajilta, myyjiltä ja kolmansilta osapuolilta. Heidän on toimitettava kaikki saamansa arvostelut, niin positiiviset kuin negatiiviset, ja he ovat saattaneet maksaa arvosteluista palkkion.

Automaattinen järjestelmä käsittelee nämä arvostelut, ennen kuin ne näkyvät Googlessa. Näin joukosta voidaan poistaa sopimaton sisältö ja roskasisältö. Roskasisältöä on esimerkiksi arvostelut, jotka on lähetetty useita kertoja tai useilta tileiltä.

Kun arvostelu on julkaistu, Google ei voi muuttaa tai päivittää sitä. Emme voi myöskään ottaa yhteyttä arvioijiin tai pyytää heitä päivittämään kirjoittamiaan arvosteluja. Saatamme laillisten velvollisuuksien mukaisesti poistaa arvosteluja, joista on tehty ilmoitus. Arvostelu voi näkyä Googlessa niin kauan kuin arvosteltu tuote on listattuna Googlessa.

Arvostelut voidaan lajitella useilla eri tavoilla, kuten aikajärjestyksessä.

Arviot kootaan eri lähteistä kerätyistä arvosteluista ja lisätään Googlessa näkyvään kokonaisarvioon. Tämän vuoksi Shopping-arviot eivät välttämättä vastaa kauppiaan verkkosivustolla näkyviä arvioita.

Huom. Arvostelut eivät ole Googlen vahvistamia.

Ostaminen

Google Shoppingissa näet tuotteiden hinnat ja sovellettavat verot. Klikkaamalla tuotetta siirryt myyjän sivulle ja voit ostaa tuotteen.

Toimituskulut voivat vaihdella sijainnin, toimitustavan ja myyjän mukaan, joten lopulliset kulut kannattaa tarkistaa myyjän sivustolta. Myyjän sivustolta löydät myös tietoja mahdollisista vakuutuksista tai takuista.

Jokainen myyjä vastaa omasta asiakastuestaan. Jos sinulla on ongelmia ostoksesi kanssa, ota yhteyttä suoraan myyjään.

Ilmoitus ostajille koskien Connecticutin myynti- ja käyttöveroa
Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(1) Ilmoitus: Connecticutin vero voi koskea ostoksia, jotka on toimitettu osavaltiossa asuville. Connecticut vaatii, että ostajat tekevät käyttöveroilmoituksen, jos jälleenmyyjä ei laskuttanut maksettavaa myyntiveroa. Saat lisätietoja klikkaamalla tätä linkkiä.

Tietoja Google Shoppingista

Google Shopping:

• Tehokas: Google Shopping käyttää Googlen hakutekniikkaa, jonka avulla löydät tuotteita eri verkkokaupoista ja näet, mistä voit ostaa haluamasi tuotteen.
  • Kattava: Hae niin tavallisia kuin harvinaisempiakin tuotteita.
  • Nopea: Näet lähes välittömästi haun jälkeen valokuvia asiaankuuluvista tuotteista sekä linkkejä, joiden kautta saat lisätietoja tuotteista ja myyntipaikan tiedot.

Usein kysyttyä

Mikä on Google Shopping?

Google Shopping on uusi tapa löytää ja selata tuotteita. Palvelu auttaa käyttäjiä löytämään tuotteita ja tutustumaan niiden tietoihin, hintoihin ja ominaisuuksiin. Lisäksi sen kautta voi ottaa yhteyttä myyjään ja ostaa tuotteen.

Miten Google Shopping toimii?

Google Shoppingissa käyttäjät voivat nähdä tuotetietoja, joita myyjät päivittävät säännöllisesti. Verkkokauppiaat toimittavat Google Shoppingiin tuotetietosyötteitä. Tuotetiedot tulevat suoraan myyjältä, joten käyttäjä näkee ajantasaiset hinnat, tarjoukset ja saatavuustiedot.

Voit lukea lisää tuotesyötteistä ja syötteiden lähettämisestä Google Kauppiaskeskuksen ohjekeskuksessa.

Miten käytän Google Shoppingia, jotta löydän täsmälleen sen, mitä etsin?

Kun teet haun Google Shoppingissa, näet erilaisia suodattimia (kuten hinta, koko, tekniset tiedot jne.), joiden avulla voit nopeasti tarkentaa hakutulokset oikeaan tuotteeseen. Kun selaat tiettyjen vaatetuotteiden tietosivuja (esimerkiksi mekot, takit ja kengät), näet myös tuotteita, jotka ovat visuaalisesti samankaltaisia valitsemasi tuotteen kanssa. Tässä on esitelty vain pieni osa Google Shopping ‑työkaluista, ja piakkoin voimme tarjota vielä enemmän erilaisia ominaisuuksia.

Voinko etsiä tuotteita tietystä kategoriasta?

Voit tarkentaa hakutuloksia käyttämällä tuotekategorioita. Jos haet esimerkiksi sanalla "sipuli", näet tuloksia sekä ruokasipuleista että kukkasipuleista. Kun klikkaat haluamaasi kategoriaa, näet vain siihen kuuluvat hakutulokset.

Miten Google Shopping vertautuu muihin sivustoihin?

Google Shopping ei myy tuotteita suoraan ostajille. Sen sijaan keräämme tuotetietoja palvelua käyttäviltä myyjiltä, jotta käyttäjät voivat etsiä tuotteita. Kun löydät etsimäsi tuotteen, voit siirtyä kaupan verkkosivuille ostaaksesi sen.

Kuinka ajantasaisia tuotetiedot ovat?

Suurin osa Google Shoppingissa näkyvistä tiedoista on palvelua käyttävien myyjien toimittamia. Kun myyjä päivittää tietoja, kuten tuotteen hinnan, päivitetty tieto ei välttämättä näy heti Google Shoppingissa. Siksi käyttäjän kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot myyjän sivustolta.

Miten ilmoitan epäilyttävästä toiminnasta?

Jos haluat ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta, tee mainoksesta tai listauksesta ilmoitus tällä lomakkeella.

Voiko myyjälle esittää kysymyksiä tuotteesta?

Joiltakin myyjiltä voi kysellä lisätietoja tuotteesta ennen tilaamista. Google Shoppingia selatessasi saatat nähdä tuotesivulla tai tuotelistauksessa vaihtoehdon, josta voit lähettää viestin myyjälle:

• Tuotetta koskevan viestin lähettäminen myyjälle:
    1. Valitse Lähetä viesti myyjälle.
    2. Kirjoita viesti, jonka haluat lähettää.
    3. Klikkaa Lähetä.
  • Myyjän vastaus lähetetään sinulle sähköpostitse.