Sådan virker Google Shopping

Forbrugeroplysninger

Når du bruger Google Shopping, ser du på produkter fra annoncører og sælgere, der har valgt at vise deres produkter på Google Shopping.

Rangeringen af produktfortegnelser på fanen Shopping er som standard baseret på relevansen i forhold til en brugers aktuelle søgetermer. Personligt tilpassede fortegnelser på Google vises til brugere baseret på nylig aktivitet, f.eks. søgninger.

Indsamling af brugerdata styres af Web- og appaktivitet. Brugen af data styres af indstillingerne for personligt indhold

Den relative vigtighed af disse parametre fastlægges af algoritmer for at maksimere fortegnelsernes relevans for brugerne.

Tilbud med etiketten "Sponsoreret" betyder, at annoncørbetaling til Google også kan påvirke, hvordan varer rangeres og grupperes. Google modtager betaling for klik på disse annoncer.

Hvis du vil tilpasse dine resultater i Google Shopping, kan du sortere eller filtrere dem efter pris, produktkategori og brand.

Du kan se din aktivitet på din Google-konto ved at gå til Min aktivitet, og du kan få flere oplysninger i Googles Hjælp til forbrugerannoncer. Hvis du vil blokere bestemte annoncører, fravælge personligt tilpassede annoncer eller bekræfte din status som frameldt, kan du gøre det i Googles annonceindstillinger. Se, hvordan brugerne kan styre, hvilke oplysninger der bruges til at skabe en personligt tilpasset oplevelse.

De produkter, der vises under søgeresultater i Google Shopping, omfatter muligvis ikke alle de tilgængelige produkter.

Produktoplysninger

Sælgere og annoncører, der viser deres produkter på Google Shopping, deltager i kommerciel aktivitet. De skal overholde politikkerne for Google Shopping, der i detaljer forklarer, hvad der kan og ikke kan vises på Google Shopping.

Google Shopping fjerner varer, der ikke overholder disse politikker, og kan suspendere sælgere, der overtræder politikkerne.

Annoncører angiver oplysninger om deres produkter og opdaterer deres fortegnelser regelmæssigt. Når en annoncør opdaterer en fortegnelse, vises de nye oplysninger muligvis med en vis forsinkelse på Google Shopping.

Shoppinganmeldelser og -bedømmelser

Vi indsamler anmeldelser via programmet Google Kundeanmeldelser for at hjælpe dig med at undersøge produkter og sælgere. Disse anmeldelser er helt frivillige, og vi betaler ikke anmeldere for at give deres mening til kende.

Vi indsamler også anmeldelser fra annoncører, sælgere og tredjepartsanmeldere. Annoncører skal vise alle anmeldelser (både positive og negative), og de kan have betalt anmeldere for at give deres mening til kende.

Et automatiseret system behandler disse anmeldelser, før de vises på Google, for at fjerne sprog, der lyder som spam eller er upassende. Spamindhold omfatter anmeldelser, hvor det samme indhold er indsendt flere gange eller fra flere konti.

Når en anmeldelse er blevet offentliggjort, kan den ikke ændres eller opdateres af Google, og vi kan ikke kontakte anmeldere eller bede anmeldere om at opdatere det, de har skrevet. For at overholde juridiske forpligtelser kan vi dog fjerne anmeldelser, der bliver rapporteret til os. En anmeldelse kan vises på Google, så længe den omtalte vare er angivet på Google.

Anmeldelser kan sorteres på en række forskellige måder, f.eks. i kronologisk rækkefølge.

Bedømmelser samles fra anmeldelser fra forskellige kilder og bliver til én overordnet bedømmelse, som vises på Google. Det betyder, at Shopping-bedømmelser muligvis ikke matcher de bedømmelser, der er tilgængelige på en given sælgers website.

Bemærk! Anmeldelser verificeres ikke af Google.

Sådan foretager du et køb

Når du finder noget i Google Shopping, som du er interesseret i, får du vist varens pris og de relevante afgifter. Du kan klikke på produktet for at gå til sælgerens website og købe det.

Forsendelsesomkostningerne kan variere afhængigt af destination, forsendelsesmetode og sælger, så det er en god idé at tjekke den endelige pris på sælgerens website. På sælgerens website kan du også finde oplysninger om alle relevante forsikringer eller garantier.

Hver sælger er ansvarlig for sin egen kundesupport. Hvis du har problemer med dit køb, skal du kontakte sælgeren direkte.

Meddelelse til købere vedrørende afgift for salg og brug i Connecticut
Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(1) Bemærk! Afgifter kan forekomme på køb, der leveres til personer i delstaten Connecticut. Connecticut kræver, at køberne indsender en selvangivelse for brug, hvis forhandleren ikke har opkrævet moms. Gå til dette link for at få flere oplysninger.

Om Google Shopping

Google Shopping er:

• Effektivt: Google Shopping anvender Googles søgeteknologi til at hjælpe dig med at finde og undersøge produkter fra onlinebutikker på hele internettet, og du bliver derefter vist direkte til et sted, hvor du kan købe produkterne.
  • Omfattende: Find alt fra helt almindelige til mere specielle produkter.
  • Hurtigt: Så snart du har indtastet en søgning, får du vist billeder af relevante produkter og links til flere oplysninger, bl.a. butikkerne, hvor du kan købe produkterne.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Google Shopping?

Google Shopping er en ny tjeneste til at finde produkter. Målet er at gøre det nemt for brugerne at undersøge køb, finde oplysninger om forskellige produkter, deres funktioner og priser og sætte brugerne i forbindelse med sælgere af produkterne.

Hvordan fungerer Google Shopping?

Google Shopping giver brugerne mulighed for at se produktoplysninger fra sælgere. Oplysningerne opdateres jævnligt af sælgerne. Onlineforhandlere indsender feeds, der indeholder produktoplysninger, til Google Shopping. Eftersom disse produktoplysninger kommer direkte fra sælgeren, betyder det, at vi kan vise de seneste priser, nyeste tilbud og den aktuelle produkttilgængelighed.

Hvis du vil vide mere om, hvordan produktfeeds og indsendelse fungerer, skal du gå til Hjælp til Google Merchant Center.

Hvordan kan jeg bruge Google Shopping til at finde lige nøjagtigt det, som jeg leder efter?

Når du søger i Google Shopping, vises der en række forskellige filtre, f.eks. pris, størrelse, tekniske specifikationer osv., som du kan bruge til hurtigt at indsnævre søgeresultaterne til det rette produkt. Når du ser på visse sider med oplysninger om beklædningsprodukter (såsom kjoler, frakker og sko), får du også vist varer, der "ligner" den vare, du har valgt. Dette er blot nogle få af de mange værktøjer i Google Shopping, og vi ser frem til at kunne præsentere flere i fremtiden.

Kan jeg søge efter produkter inden for en bestemt kategori?

Du kan indsnævre dine resultater efter kategori. Hvis du f.eks. søger efter "pære", vises der resultater for både frugten og belysning. Du kan klikke på den ønskede kategori for kun at få vist resultaterne i den valgte kategori.

Hvordan fungerer Google Shopping sammenlignet med andre websites?

Google Shopping sælger ikke produkter direkte til forbrugerne. Vi indsamler i stedet produktoplysninger fra de deltagende sælgere og gør det muligt for dig at søge blandt deres produkter. Når du finder det, du leder efter, kan du gå til butikkens website for at købe det.

Hvor opdaterede er produktoplysningerne?

De fleste af de oplysninger, som du kan se på Google Shopping, leveres af de deltagende sælgere. Når en sælger opdaterer sine oplysninger, f.eks. ændrer prisen på et produkt, kan der være en forsinkelse, inden de nye oplysninger vises på Google Shopping. Du bør derfor gå til sælgerens landingsside for at se de seneste oplysninger.

Hvordan rapporterer jeg mistænkelig aktivitet?

Du kan rapportere mistænkelig aktivitet ved at udfylde formularen Rapportér en annonce/fortegnelse.

Kan jeg stille en sælger et spørgsmål om en vare?

Nogle sælgere giver dig mulighed for at stille spørgsmål om varer, inden du afgiver en ordre. Når du browser i Google Shopping, kan du muligvis sende en besked til en sælger på en produktside eller en produktfortegnelse:

• Sådan sender du en besked om et produkt til en butik:
    1. Vælg "Skriv til butik".
    2. Skriv din besked til butikken.
    3. Klik på Send.
  • Du får et svar via mail, når sælgeren besvarer dit spørgsmål.