Aanbevelingen en personalisatie

Hoe advertenties worden gepersonaliseerd

De positie van Shopping-advertenties wordt standaard bepaald door een combinatie van biedingen van adverteerders en relevantie, zoals de huidige zoektermen en activiteit van een gebruiker.

Gepersonaliseerde advertenties op Google worden aan gebruikers getoond op basis van parameters zoals deze:

• Informatie over gebruikers, zoals leeftijd en gender, waaronder informatie die is verstrekt door gebruikers in hun Google-account
  • Activiteit die wordt opgeslagen in hun Google-account, waaronder artikelen waarnaar gebruikers hebben gezocht op Google Zoeken of het tabblad Shopping, video's die gebruikers hebben bekeken op YouTube, apps die gebruikers op hun eigen Android-apparaat hebben geïnstalleerd en advertenties of content waarmee gebruikers interactie hebben gehad
  • Activiteit van sites die samenwerken met Google en die is opgeslagen in hun Google-account

Het relatieve belang van deze parameters varieert en wordt bepaald door machinelearning-modellen om de relevantie van Shopping-advertenties voor gebruikers te maximaliseren. Dingen waarnaar eerder is gezocht op Google Zoeken en video's die worden bekeken op YouTube, geven bijvoorbeeld de interesses van gebruikers aan.

Hoe vermeldingen worden gepersonaliseerd op het tabblad Shopping

De positie van productvermeldingen op het tabblad Shopping wordt standaard gebaseerd op de relevantie voor de huidige zoektermen van de gebruiker. Gepersonaliseerde vermeldingen op Google worden aan gebruikers getoond op basis van recente activiteit, zoals zoekopdrachten.

Het verzamelen van gebruikersgegevens wordt beheerd door Web- en app-activiteit. Het gebruik van gegevens wordt beheerd door instellingen voor persoonlijke resultaten.

Het relatieve belang van deze parameters wordt bepaald door algoritmen om de relevantie van vermeldingen voor gebruikers te maximaliseren.

Google gebruikt browse-activiteit

Als u Google toestemming heeft gegeven om uw browse-activiteit te gebruiken, kan Google u hierdoor een gepersonaliseerde winkelbeleving bieden. Deze activiteit omvat zoekopdrachten en klikken op de pagina met Google-zoekresultaten.

U krijgt betere resultaten op Google Shopping omdat we uw eerdere Google-activiteit gebruiken om:

• aanbevelingen te doen voor artikelen die u kunt kopen,
  • artikelen te rangschikken op basis van relevantie,
  • herinneringen te sturen op basis van uw voorkeuren.

Uw personalisatie-instellingen beheren

Volg deze stappen om personalisatie op basis van bestelgeschiedenis en Google-activiteit uit te zetten:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Ga naar Activiteitsopties.
  3. Zet Web- en app-activiteit uit.

Zo vindt en verwijdert u eerdere activiteit uit personalisatie:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Ga naar Activiteitsopties.
  3. Ga naar Activiteit beheren.

Lees Uw activiteit verwijderen voor meer informatie.

Tip: Als u eerdere activiteit verwijdert, kan dit gevolgen hebben voor uw gebruik van andere Google-services, zoals Google Zoeken en de Google Assistent. U kunt uw web- en app-activiteit altijd weer aanzetten, verwijderen of uw instellingen veranderen op account.google.com.

Meer informatie over web- en app-activiteit