Anbefalinger og personlig tilpasning

Sådan bliver annoncer personligt tilpasset

Rangeringen af Shopping-annoncer er som standard baseret på en kombination af annoncørens bud og relevans, f.eks. en brugers aktuelle søgetermer og aktivitet.

Personligt tilpassede annoncer på Google vises til brugere baseret på parametre som f.eks.:

• Oplysninger om brugerne, f.eks. alder og køn, herunder oplysninger fra brugerne på deres Google-konti
  • Aktivitet, der er gemt på brugernes Google-konti, herunder ting, brugerne har søgt efter på Google Søgning eller fanen Shopping, videoer, brugerne har set på YouTube, apps, brugerne har installeret på deres Android-enheder, og annoncer eller indhold, brugerne har interageret med
  • Aktivitet fra websites, der samarbejder med Google, og som er gemt på brugernes Google-konti

Disse parametres relative vigtighed varierer og fastlægges af maskinlæringsmodeller for at maksimere Shopping-annoncers relevans for brugerne. F.eks. bestemmes brugeres interesser ud fra ting, de tidligere har søgt efter på Google Søgning, og videoer, de har set på YouTube.

Sådan tilpasses fortegnelser personligt på fanen Shopping

Rangeringen af produktfortegnelser på fanen Shopping er som standard baseret på relevansen i forhold til en brugers aktuelle søgetermer. Personligt tilpassede fortegnelser på Google vises til brugere baseret på nylig aktivitet, f.eks. søgninger.

Indsamling af brugerdata styres af Web- og appaktivitet. Brugen af data styres af indstillingerne for personligt indhold

Den relative vigtighed af disse parametre fastlægges af algoritmer for at maksimere fortegnelsernes relevans for brugerne.

Google bruger din browseraktivitet

Når du har givet Google tilladelse til at bruge dine browserdata, bruger Google din browseraktivitet til at skabe en personligt tilpasset købsoplevelse til dig. Denne aktivitet omfatter søgninger og klik på Googles søgeresultatside.

For at give dig bedre resultater i Google Shopping bruger vi din tidligere Google-aktivitet til at:

• Anbefale dig varer, du kan købe
  • Rangere varer baseret på relevans
  • Sende dig påmindelser baseret på dine præferencer

Administrer dine indstillinger for personlig tilpasning

Hvis du ikke vil have, at din ordrehistorik og Google-aktivitet skal bruges til at give dig en personligt tilpasset købsoplevelse, skal du gøre følgende:

1. Log ind på din Google-konto.
  2. Gå til Aktivitetsadministration.
  3. Deaktiver Web- og appaktivitet.

Sådan finder og sletter du tidligere aktivitet, så den ikke bruges i forbindelse med personlig tilpasning:

1. Log ind på din Google-konto.
  2. Gå til Aktivitetsadministration.
  3. Gå til Administrer aktivitet.

Gå til Slet din aktivitet for at få flere oplysninger.

Tip! Hvis du sletter tidligere aktivitet, kan det påvirke din oplevelse i andre Google-tjenester som f.eks. Google Søgning og Google Assistent.Du kan altid aktivere indstillingen Web- og appaktivitet igen, slette aktiviteten eller ændre dine indstillinger på account.google.com.

Få flere oplysninger om Web- og appaktivitet.

Luk søgning
Google-apps