Over Google Klantenreviews

Google Klantenreviews is een programma waarmee u uw aankoopervaring bij onze deelnemende partners kunt beoordelen. De beoordeling die u in uw review geeft, kan andere kopers helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.

Als u toestemming geeft om een enquête van Google Klantenreviews te ontvangen, krijgt u een paar dagen nadat uw bestelling is afgeleverd een e-mail van Google. Het is belangrijk dat u een review schrijft nadat uw bestelling is afgeleverd, zodat u het volledige aankoopproces kunt beoordelen. We sturen u geen andere e-mails naar aanleiding hiervan. De e-mail bevat een enquête die 1 minuut duurt en er zo uitziet:

Voorbeeld van een enquête voor Google Klantenreviews. Bekijk het voorbeeld van een enquête-uitnodiging om een indruk te krijgen van de enquêtetekst.

Informatie die wordt verzameld door Google Klantenreviews

Google wil u de enquête op het juiste moment sturen. Daarom krijgt Google Klantenreviews de volgende informatie over uw bestelling nadat u toestemming heeft gegeven:

Gegevens Beschrijving
Bestellings-ID Deze ID is het unieke bestelnummer voor uw aankoop. Google gebruikt de ID om uw review aan uw bestelling te koppelen.
Uw e-mailadres Dit e-mailadres is het adres dat u heeft opgegeven toen u zich na de aankoop aanmeldde voor Google Klantenreviews. De enquête van Google Klantenreviews wordt naar dit e-mailadres gestuurd.
Google-accountgegevens Bent u ingelogd op een Google-account als u zich aanmeldt? Dan worden uw Google-accountgegevens en bijbehorende identiteit gebruikt.
Land

De landnaam geeft aan waar uw bestelling wordt afgeleverd.

Bezorgdatum bestelling De bezorgdatum van de bestelling is de datum waarop de verkoper verwacht dat uw bestelling wordt afgeleverd. Google Klantenreviews stuurt u een enquête nadat uw bestelling is afgeleverd.
GTIN GTIN is het Global Trade Item Number voor producten die zijn opgenomen in uw bestelling. Hiermee wordt aangegeven op welk product de reviewgegevens van toepassing zijn.

Uw review aan uw Google-account koppelen

Bent u ingelogd op uw Google-account als u toestemming geeft om een enquête te ontvangen? Dan wordt uw review voor die enquête aan uw Google-account gekoppeld. Uw content wordt samen met uw profielnaam en -foto openbaar weergegeven in de services van Google op het web.

Aan uw account gekoppelde reviews bekijken en beheren

U kunt al uw verkopersbeoordelingen en productreviews bekijken op de pagina met reviews. Op deze pagina kunt u de reviews ook verwijderen.