Administrer sammenknyttede Google-tjenester

Viktig: Denne artikkelen er bare for brukere i EU.

Digital Markets Act (DMA) er en lov i EU som trådte i kraft 6. mars 2024. Som følge av DMA gir Google deg muligheten til å la visse Google-tjenester være knyttet sammen i EU.

Disse Google-tjenestene inkluderer

• Søk
  • YouTube
  • annonsetjenester
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps

Når disse tjenestene er knyttet sammen, kan de dele dataene dine med hverandre og med alle andre Google-tjenester for bestemte formål. Alle typer data som er beskrevet i Googles personvernregler, kan deles mellom Google-tjenester som er knyttet sammen. Dette inkluderer aktivitetsdataene dine når du er pålogget, for eksempel ting du søker etter, og videoer du ser og hører på.

Du kan velge hvilke tjenester som skal være knyttet sammen, i Google-kontoen din.

Tips: Selv om Google-tjenester er knyttet sammen, blir ikke dataene dine delt med tredjepartstjenester.

Oppdater valgene dine om hvilke tjenester du vil knytte sammen

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Velg Administrer sammenknyttede tjenester under «Sammenknyttede Google-tjenester».
  4. Velg tjenestene du vil tilknytte, og velg Neste.
    • Tips: Alle Google-tjenester som ikke er oppført, er alltid knyttet sammen og kan dele data med hverandre for formålene som er beskrevet i personvernreglene – avhengig av personverninnstillingene dine.
  5. Gå gjennom valgene dine, og velg Bekreft og så Ferdig og så Greit.
Tips: Du kan når som helst se gjennom og oppdatere valgene om hvilke tjenester du vil knytte sammen.

Related resources