Familieabonnement på Google Play Musikk

Når du har tegnet et familieabonnement på Google Play Musikk, kan du og opptil fem familiemedlemmer strømme millioner av sanger til en fast månedspris.

Merk: Hvis du har et personlig Google Play Musikk-abonnement som omfatter YouTube Premium, mister du tilgangen til YouTube Premium hvis du oppgraderer til et familieabonnement på Google Play Musikk. Du får fortsatt tilgang til YouTube Music Premium som en del av familieabonnementet på Google Play Musikk.

Hvis du vil beholde YouTube Premium-fordelene og samtidig ha et familieabonnement, avslutter du abonnementet på Google Play Musikk og registrerer deg for et familieabonnement på YouTube Premium – som også omfatter tilgang til Google Play Musikk.

Slik fungerer familieabonnementet

Med familieabonnementet får alle i familiegruppen din tilgang til Google Play Musikk og kan

• strømme musikk samtidig
  • bruke Google Play Musikk på opptil ti enheter hver
  • dele støttede elementer som er kjøpt på Google Play, via Familiebiblioteket

Merk: Alle familiemedlemmene beholder sine egne Google-kontoer, spillelister og biblioteker samt innhold de har tilgjengelig uten nett.

Land

Familieabonnementet på Google Play Musikk er tilgjengelig i disse landene:

• Australia
  • Belgia
  • Brasil
  • Canada
  • Chile
  • Tsjekkia
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • New Zealand
  • Norge
  • Polen
  • Russland
  • Sør-Afrika
  • Spania
  • Sveits
  • Ukraina
  • Storbritannia
  • USA

Merk: Alle familiemedlemmene må bo i samme land som familieadministratoren for å kunne bruke familieabonnementet.

Krav

Krav til familieadministratoren

Du må oppfylle alle disse kravene for å registrere deg:

• Du må være 18 år eller eldre (eller den alderen som gjelder i landet ditt) og ha en Google-konto (som ikke er en G Suite-konto).
  • Du må ha et gyldig kredittkort som kan brukes som familiebetalingsmåte.
  • Du må bo i et land der familieabonnementet er tilgjengelig.
  • Du kan ikke være med i en annen familiegruppe.

Krav til familiemedlemmer

De du inviterer til familiegruppen din, må oppfylle alle disse kravene:

Merk: Alle du inviterer til å bli med i familiegruppen, kan se navnet ditt, bildet ditt og e-postadressen din.

Tegn et familieabonnement

Bare familieadministratoren kan tegne et familieabonnement. Hvis familieadministratoren din ikke vil gjøre dette, kan du tegne et personlig abonnement.

1. Åpne Play Musikk-appen Play Musikk.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Trykk på Start gratis prøveperiode, Oppgrader til familieabonnementet eller Abonner.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å registrere deg for familieabonnementet og konfigurere Familiebiblioteket.

Administrer abonnementet ditt

Legg til eller fjern familiemedlemmer

Hvis familieadministratoren din har tegnet et familieabonnement på Google Play Musikk, får alle i familiegruppen tilgang til Google Play Musikk.

Familieadministratoren kan legge til eller fjerne familiemedlemmer for å endre hvem som har tilgang til familieabonnementet.

Si opp familieabonnementet på Google Play Musikk

Hvis du er familieadministratoren, kan du si opp familiens Google Play Musikk-abonnement når som helst.

Dette skjer når du sier opp

• Familiemedlemmene har tilgang til Google Play Musikk frem til slutten av faktureringssyklusen. Når tjenesten er avsluttet, får familiemedlemmene en e-post om at de ikke har tilgang lenger.
  • Hvis familiemedlemmene vil fortsette å bruke Google Play Musikk, kan de tegne personlige abonnementer.
  • Familiegruppen din på Google Play blir ikke slettet, og familiemedlemmene kan fortsatt dele kvalifiserte kjøp via Familiebiblioteket.
  • Familiemedlemmene mister tilgangen til musikk de har lagret på enhetene eller i spillelistene sine, med mindre de kjøper innholdet med sine egne betalingsmåter eller tegner personlige abonnementer på Google Play Musikk.

Si opp abonnementet

1. Åpne Google Play Musikk-appen Play Musikk.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger og så Si opp abonnementet.
  3. Velg en årsak til at du sier opp og så Fortsett.
  4. Under «Abonnementer» trykker du på Familieabonnement på Google Play Musikk og så Si opp abonnementet.

Feilsøk problemer

Jeg belastes fortsatt for det personlige abonnementet mitt

Hvis familieadministratoren din har tegnet et familieabonnement på Google Play Musikk, kan du si opp det personlige abonnementet ditt. Du fortsetter å ha tilgang til Google Play Musikk – såfremt familieadministratoren ikke sier opp familieabonnementet.

Jeg ser ikke noen alternativer for å abonnere eller oppgradere

Hvis du ikke ser alternativer for å abonnere på eller oppgradere til familieabonnementet på Google Play Musikk, skyldes det kanskje noe av dette:

• Du er ikke familieadministratoren.
  • Du bor ikke i et av landene der familieabonnementet fungerer.
  • Du bruker et Google Play Musikk-abonnement du har fått i gave. Når gaven utløper, får du muligheten til å tegne et familieabonnement.
  • Google-kontoen din administreres av jobben, skolen eller en annen organisasjon.
  • Du betaler for YouTube Premium. For å registrere deg må du si opp YouTube Premium-abonnementet ditt. Etter den siste faktureringsdatoen kan du registrere deg for familieabonnementet på Google Play Musikk. Hvis du vil at abonnementet skal avsluttes raskere, kan du kontakte oss, så kansellerer vi det umiddelbart.
Barnet mitt kan ikke bruke familieabonnementet på musikk

Hvis du har problemer med å registrere barnet ditt i familieabonnementet, må du være obs på følgende:

• Hvis du bruker Family Link til å administrere en Google-konto for barnet ditt, kan barnet bruke familieabonnementet på musikk hvis barnet har Google Play Musikk-appen installert.
  • Hvis barnet bruker Android og ikke ser appen når den er installert, kan det hende du må oppheve blokkeringen av appen.
  • Hvis du har et familiemedlem som er under 13 år eller den alderen som gjelder i landet ditt, må familieadministratoren opprette en Google-konto for vedkommende.