Je abonnement of proefabonnement op Google Play Muziek opzeggen

Wanneer je een abonnement op Google Play Muziek neemt, wordt je abonnement automatisch verlengd. De kosten worden aan het begin van elke betalingscyclus in rekening gebracht totdat je je abonnement opzegt.

Je abonnement of proefabonnement opzeggen

Volg de onderstaande stappen voor jouw apparaat.

Op een Android-apparaat

1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Instellingen > Abonnement opzeggen.
  3. Volg de instructies op het scherm om je abonnement op te zeggen.

Op een computer

1. Ga in je webbrowser naar play.google.com/store/account/subscriptions.
  2. Ga in het gedeelte Abonnementen naar het abonnement dat je wilt opzeggen. Selecteer Abonnement opzeggen naast het abonnement.
  3. Volg de instructies op het scherm om je abonnement op te zeggen.

Voor iPhone of iPad

Je kunt je abonnement opzeggen door de bovenstaande stappen te volgen op een computer.

Wanneer je je abonnement opzegt

• Je kunt gebruik blijven maken van het abonnement tot het einde van de factureringsperiode waarin je het abonnement opzegt.
  • Als je je abonnement hebt opgezegd en de factureringsperiode is verstreken, heb je geen toegang meer tot muziek die je naar je apparaat hebt gedownload en afspeellijsten die je hebt gemaakt.
  • Als je opnieuw een abonnement neemt, krijg je weer toegang tot je radiozenders en de afspeellijsten en muziek die je hebt geüpload.
  • Als je abonnement wordt opgezegd omdat een betaling is geweigerd, wordt je toegang tot abonnementscontent onmiddellijk beëindigd.

Opmerking: Als je een gezinsabonnement voor muziek neemt wanneer je je huidige abonnement opzegt, word je aan het einde van de factureringsperiode overgezet naar het gezinsabonnement.

Beleid ten aanzien van opzeggen

Abonnees met een gezinsabonnement: bekijk hier meer informatie over hoe je het Google Play Muziek-abonnement van je gezin opzegt.

Beleid ten aanzien van het opzeggen van abonnementen

Zodra de maandelijkse abonnementskosten in rekening zijn gebracht aan het begin van een nieuwe betalingscyclus, heb je zeven werkdagen (veertien dagen voor gebruikers in de Europese Unie) vanaf het begin van je eerste betaalde cyclus om je abonnement op te zeggen in ruil voor een terugbetaling.

Als je het abonnement niet opzegt binnen de vastgestelde termijn voor een terugbetaling, wordt het bedrag voor de betreffende factureringsperiode niet terugbetaald.

Beleid ten aanzien van het opzeggen van het proefabonnement

Tijdens de kosteloze proefperiode worden er geen kosten in rekening gebracht voor het uitproberen van Google Play Muziek. Als je je abonnement echter niet vóór het einde van deze proefperiode opzegt, worden er kosten in rekening gebracht.

Elk Google-account heeft recht op één kosteloos proefabonnement. Als je je kosteloze proefabonnement opzegt, kun je daarna geen andere kosteloze proefabonnementen meer afsluiten.

Als je tijdens de proefperiode muziek downloadt naar je apparaat, zijn deze downloads niet meer offline beschikbaar nadat je je proefabonnement hebt beëindigd.

Een terugbetaling aanvragen