Muziek downloaden om offline te beluisteren

U kunt muziek die u heeft gekocht of toegevoegd aan Google Play, downloaden op uw mobiele apparaat of computer zodat u deze muziek kunt beluisteren wanneer u geen verbinding met internet heeft. Als u zich abonneert op Google Play Muziek, kunt u ook nummers van uw abonnement downloaden naar uw mobiele apparaat.

Opmerking: Als u uitlogt van uw account, wordt uw gedownloade muziek van uw apparaat verwijderd.

Muziek downloaden

Op uw mobiele apparaat

Uw muziek downloaden

1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik op een album of afspeellijst.
  3. Tik op Downloaden Downloaden.

Als u een actieve download wilt verwijderen of stoppen, tikt u nogmaals op Downloaden Downloaden.

Muziek van een abonnementsservice downloaden

Als u abonnee bent, kunt u ook albums, afspeellijsten en radiozenders van uw abonnement downloaden. Alle nummers die u heeft gedownload als onderdeel van uw abonnement, zijn offline beschikbaar zolang uw abonnement actief is.

1. Tik op een album, afspeellijst of radiozender.
  2. Tik op Meer Meer en dan Downloaden.
Op uw computer

Wanneer u downloadt met Safari, Internet Explorer of Firefox, kunt u een nummer twee keer naar uw computer downloaden. Wanneer u Google Play Muziek voor Chrome of Music Manager gebruikt, kunt u een nummer een onbeperkt aantal keren downloaden naar uw computer.

Opmerking: Het is niet mogelijk om een radiozender te downloaden naar uw computer.

De webplayer gebruiken

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Klik op Menu Menu en dan Muziekbibliotheek.
  3. Klik op Albums of Nummers.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het nummer of album dat u wilt downloaden.
  5. Klik op Meer Meer en dan Downloaden of Album downloaden.

Music Manager gebruiken

Als u Music Manager heeft ingesteld, doet u het volgende:

1. Open Google Play Music Manager.
  2. Klik op Downloaden.
  3. Klik op Mijn bibliotheek downloaden of Gratis en aangeschafte nummers downloaden.

Downloads bekijken en beheren op uw mobiele apparaat

Alleen uw gedownloade muziek weergeven
  1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik op Menu Menu en dan Alleen gedownload.

Als u Alleen gedownload heeft geselecteerd, is de schakelaar oranje en wordt er bovenaan het scherm een banner weergegeven. Tik nogmaals op de schakelaar of de banner om alle muziek in uw bibliotheek weer te geven.

Uw downloadwachtrij bekijken
  1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Downloads beheren.
Muziek opslaan op een SD-kaart (alleen beschikbaar op Android 4.4 en hoger)

Sommige Android-apparaten ondersteunen een externe SD-geheugenkaart. Als Android 4.4 of hoger wordt uitgevoerd op uw Android-apparaat, kunt u als volgt muziek opslaan op uw SD-kaart.

1. Open de Google Play Muziek-app Play Muziek.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Opslaglocatie en dan Extern.

U kunt muziek opslaan op uw SD-kaart, maar u kunt de muziek niet van uw SD-kaart overzetten naar een ander apparaat.

Gerelateerd artikel

Problemen met synchroniseren? Als muziek die u onlangs heeft gekocht in de Google Play Store of geüpload vanaf uw computer, niet beschikbaar is in de Google Play Muziek-app op uw Android-apparaat, gaat u naar mijn muziek wordt niet gesynchroniseerd.

Bepaalde Google Play-producten en -functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Bekijken wat beschikbaar is in jouw land.